22 d’octubre 2009

Fa dies que us volia parlar dels intocables. No parlo dels d'Elliot Ness ni de cap personatge de ficció. Per a mi, els intocables són els ciclistes. Ara que s'ha posat de moda promocionar les grandeses i avantatges d'utilitzar aquest mitjà de transport, crec que cal reconèixer un fet que existeix: als ciclistes se'ls cuida com si fossin éssers celestials.

Se'ls posen carrils bici per tot arreu, se'ls concedeix la prioritat als passos de vianants, poden mal aparcar el seu vehicle on volen i són els amos del carrer per sobre els ciutadans que van a peu i la resta de vehicles que hi circulen.


Al Vial de Cavet, al seu pas per Cambrils i més concretament en el tram que uneix la rotonda del supermercat vell i el barri dels Ametllers (alguns ja sabreu on vull dir) el carril bici té el doble d'amplada que la zona que queda per als vianants, una zona tan estreta que no pots anar agafadet de la mà amb la parenta perquè ja envaeixes la franja vermella.


També a Cambrils, municipi on als bici-adictes se'ls tracta com a Déus i on s'inverteixen quantitats insultants de diners en el seu benestar, una part important dels ciclistes que veig a diari circulen fora del seu carril, segueixen passant per la zona on circulen els cotxes i has d'anar amb mil ulls per evitar que una bici et tiri a terra. La majoria dels ciclistes, com es pensen que són Déus, són uns mal educats. Per a rematar la jugada, tres de cada quatre usuaris d'aquests vehicles, no en tenen ni idea del codi de circulació i del significat de les senyals, un fet que provoca encara més ensurts.

I per acabar, un fet que constato a diàri i que hauria de comportar multes a dojo per aquests ciutadans tan esportistes. Quan ets aturat en un semàfor esperant que es posi verd, els cotxes i les motos respecten el color vermell però veus arribar al tipic ciclista que es passa pel folre les normes i segueix pedalant obviant el semàfor i el seu color. Fins quan hem d'aguantar aquestes accions incíviques dignes de sanció? Quan pensen sancionar als ciclistes que circulen per fora del seu carril vermell? Són Déus aquests personatges que tant em molesten?

6 Responses so far.

 1. Anònim says:

  Utilitzar el millor mitja de transport que el ser huma ha creat, d´una manera poc respetuosa amb la resta de ciutadans, es fatal per la resta de ciclistes que circulen responsablement.
  L´impunitat ajuda.
  Tambe es podria parlar sobre el respecte d´alguns automovilistes vers els ciclistes, o el curios que es que estar dins d´un cotxe faci perdre la vergonya per fer mandonguilles als semafors o insultar al conductor del costat, cosa que com a vianants no fem.
  En fi, Oscar, jo la bici la tinc plena de pols pero me l´estimo.
  Salutacions.

 2. Anònim, comparteixo el teu comentari quan dius que hi ha conductors de vehicle de quatre rodes que haurien de participar en un curs de civisme abans de sortir al carrer. Hi ha molt mal educat i molt mal conductor.
  També és cert que el post no va adreçat a tots els ciclistes però jo, per cada deu que en veig, vuit circulen malament i es mereixen els comentaris que escric. Obviament, l'ús de la bici, si es fa amb responsabilitat i respecte cap a les altres persones, ha de ser el millor sistema de circulació. A altres països ja ho és però aquests països ens donen 30 voltes en tot. Gràcies pel comentari. Salutacions.

 3. Anònim says:

  A vostè el fotria a pedalar fins que jo diguès prou i ja veuria com callaria.

  Montserrat Gil
  BCN

 4. Montserrat Gil, el seu comentari és tan incívic com suposo que ho deu ser el seu comportament quan va en bici. Perquè suposo que és ciclista, oi?
  No el trec perquè en aquest bloc no es despenja res i perquè així vegin la resta de lectors com les gasten els personatges com vostè, tan amables i tan simpàtics.

 5. tarragoní d'hàbits sedentaris says:

  Senyora Montserrat s'ha passat deu pobles i tres comarques. Ull no es trepiji la llengua quan pugi a la bici que igual cau i es fa mal.
  Endavant Òscar!

 6. tarragoní, no sé si m'agrada més el teu nick o el comentari, jajaja. Deixeu-la estar, que parli que aquí no cobrem per això.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -