Header Ads

L'AUTOROscar Ramírez Dolcet (Reus 1971) 

Ha desenvolupat la seva trajectòria professional a Tarragona durant els darrers vint i cinc anys treballant a diferents mitjans de comunicació. A la ràdio, ha presentat programes musicals a Cadena Nova i ha estat cap de programes de la Cadena Cope, cap d’informatius a Onda Rambla Tarragona i Tortosa i Onda Cero Reus. 

En premsa escrita, va ser corresponsal del diari El Mundo a la província de Tarragona. A més, ha treballat com a redactor a diferents gratuïts. 

En l’àmbit televisiu, va treballar com a cap de programes de la Televisió de Tarragona. El 2001 se li va lliurar la Insígnia de Plata de la Conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona i l’any 2004 va guanyar el Premi de Comunicació Ciutat de Tarragona. Està especialitzat en màrqueting polític i ha coordinat diverses campanyes estatals i municipals a més de col·laborar en altres. Actualment és el gerent de l'empresa de comunicació i màrqueting Avanti Comunicació
.
Com a escriptor, és autor dels llibres L’aigua a Tarragona, 25 anys d’Ematsa (Silva Editorial, 2008), Pensaments Lleugers (Edicions La Banya 2010), Esperando la ausencia (Edicions La Banya 2010), Aforo completo/Tutto al completo (Silva Editorial 2012), Agricultura Mental (Silva Editorial 2013), Cafè Nuage (Edicions La Banya, 2013) i Invasió de Camp (Silva Editorial 2015). 

Oscar Ramírez és coautor, amb Pere Tàpias, de Restaurantes de la Costa Dorada (Editorial Òptima, 2004), La Catosfera Literària (Cossetània Edicions, 2007), del recull Històries de la Terra, Guanyador dels VIII Premis Literaris de Constantí (Silva Editorial 2010), del llibre 25 Aniversari Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona (Arola Editors 2010), del recull de poemes Al quebrar la crisálida (RIET 2011) i del llibre Jaume Joan Magriñà. Cor de Jazz (Silva 2012). També ha coordinat el llibre Victòria Forns. Parlem de Tarragona (Edicions la Banya 2014).

Ha publicat més de mig miler d'articles d’opinió als diaris Més Tarragona, Noticies TGN, Revista Galens i al diari digital Tot Tarragona. En aquest blog, que manté obert des del 2007, hi ha escrit més de 2.000 textos, poemes i articles.

Oscar Ramírez és membre dels següents col·lectius:

Red Mundial de Escritores en Español (REMES) (link)
Poetas del Mundo (link)
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) (link)
Cátedra Miguel Delibes (link) ,
La Discreta Academia, creada pel rei Felip III (link)

Amb la tecnologia de Blogger.