11 de gener 2018


L’home és l’únic responsable de crear i destruir, de regalar bellesa al món o aportar-hi crueltat. La companyia elèctrica alemanya RWE volia ampliar la seva producció de lignit a una regió concreta on hi té mines. I va pensar que la solució era fàcil: comprar el poble on hi havia els terrenys que li interessaven, on la gran part de la gent vivia de lloguer, i no renovar-los el contracte de l’habitatge. El resultat és que en qüestió de pocs anys, d’ençà de la seva arribada a la zona, RWE ha reduït la població d’Immerather –així es diu el municipi- dels 1.500 veïns a només uns trentena.

I com no en tenien prou amb la compra del poble, RWE ha decidit netejar la terra on farà les mines i, entre aquesta terra, la que ocupa (ocupava) la Catedral d’Immerather. Finalitzada l’any 1891 i d’estil neoromànic, la Catedral ha estat enderrocada a cop de piconadora i ploma de ferro. 

Les campanyes fetes per salvar el temple que es conservava en perfecte estat, i les protestes dels centenars de persones per evitar aquesta aberració, no han servit per a res. Els interessos d’una empresa que té el suport i cobertura del govern central, han passat per sobre la necessitat de conservar un element patrimonial i arquitectònic de primer ordre. Així va el món. El vídeo, per als qui estimem l’art, no és massa agradable.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -