EL NEDADOR AL MAR SECRET


És molt complicat trobar bona literatura quan llegeixes molt perquè, de forma lògica, els autors de molta qualitat són minoria en un camp on hi ha molts altres autors que són bons però no destaquen per ser els millors, o bé no són tan bons i formen part del gruix de gent que escriu i prou.

Per tant, aconseguir tenir a les mans una bona obra, d’aquelles on el creador adjectiva a la perfecció i amb mesura, crea els paisatges ideals sense carregar-los i dona vida als personatges amb la mida que els toca i sense exagerar-ne res, és una feina quasi bé utòpica però finalment tangible.

Us recomano amb moltes ganes i convicció “El nadador en el mar secreto” de William Kotzwinkle., autor que desconeixia i a qui feliçment he descobert amb aquesta magnifica novel·la breu, quasi bé un assaig diria jo, que explica un fet tan normal com el naixement d’un nadó des del moment en que la mare comença a tenir contraccions i fins que la criatura és fora i els dies posteriors al part.

La sorpresa, la trama més ben dit, no us la puc desvetllar perquè tot perdria gràcia. Però feu-vos un favor i llegiu aquesta peça tan delicada i realista, intimista i colpidora. Fa anys que no tenia a les mans una peça d’art tan ben formada i ben parida, mai millor dit. 

Kotzwinkle és un home polifacètic, novel·lista, poeta i escriptor de cèlebres guions de cinema com E.T. el extraterrestre o Pesadilla en Elm Street, però sobretot és un gran exponent de la literatura contracultural, a l'alçada de clàssics com Kerouac, Ginsberg o Burroughs. A la seva trajectòria ha realitzat incursions en gèneres molt diferents com el de la literatura fantàstica, la ciència ficció i la literatura infantil.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA