07 de març 2008

Amb aquest post finalitzo la serie "No us diré com" que ha tingut una continuïtat i de la qual en sabreu més coses el proper dilluns. Poso el punt i final a la secció amb un post que em fa una especial il·lusió. No us diré com però si on, a la ciutat de Tarragona, i el perquè, perquè tenia una estona lliure i he anat a fer un vol per la Plaça Corsini. Allí m'he trobat amb aquesta imatge, un artista pintant a les parets del Mercat Central provisional totes les parades que hi podrem trobar a l'interior. Ningú posa en dubte que aquest Mercat provisional és molt millor que el que estant reformant, l'edifici de sempre. Aquest mercat és molt més net, té molta més llum i molts més colors. Tothom que hi entra acaba comprant alguna cosa perquè els productes fan goig i els humans tenim el costum de comprar per la vista. Bé tornem a l'exterior, amb el pintor. Es diu Carles Arola. Quan li he preguntat el nom no m'ha semblat un nom qualsevol o desconegut perquè he de reconèixer que he seguit part de la seva obra. Us poso en antecedents. Ell és l'autor de la façana pintada de la Plaça dels Sedassos de Tarragona, del Retaule de Santa Marina de Pratdip o de la decoració de l'Església de Sant Joan de Montblanc. Poso aquestes tres exemples perquè són obres que m'he aturat a observar moltes vegades però l'obra del Carles Arola és extensa, molt extensa com podreu descobrir a la seva pàgina web, en aquest enllaç.

Ara ens pinta les parets del Mercat Central de Tarragona. Ha escollit elements de la festa major barrejats amb els paradistes reals, els colors de les verdures i la fruita combinats amb els dels vestits dels nans, el somriure dels personatges populars barrejats entre les cares amables dels personatges anònims. Carles, la meva més sincera enhorabona per aquest treball !
Per cert, mentre seguies pintant, m'he permès el luxe i plaer de fer fotos a les altres parets del mercat. Us les poso aquí perquè les veieu i es recomano que, si teniu una estona, passeu per la Plaça Corsini i observeu al Carles Arola donant vida exterior a un equipament que té també una molt bona vida interior. Feu clic sobre les fotos per ampliar-les.

11 Responses so far.

 1. Ara que s'acaben les eleccions estaràs més relaxat i tindràs més temps, no?

 2. molt bon artista, les seves pintures alegran aquesta Tarragona plena de pedres i ciment.

  Oscar pren-te un dies de vacances, que deus estar esgotat !!

  salut company

 3. Crec que si, Jesús. Ara tindré més temps i menys estres.
  Té la Mà, no dubtis que em pendré uns dies de festa, jejejeje.
  Gràcies als dos!

 4. a veure quedius el dilluns :-)

 5. no sé, no sé Josep Maria. jejejeje. Possiblement el dilluns sigui faci el post de les xifres i els sentiments. T'asseguro que no serà un post "cansino".

 6. Mon says:

  felicitats per la part que et toca

 7. Moltes gràcies Mon.

 8. Quan deu valdre pintar el mercat?

 9. Tondo, la xifra és pública i publicada (el segon , segur): 70.000 euros.

 10. És que m'ho van dir però no tenia elements per saber si qui m'ho va comentar (esgarrifat per com va anar la selecció del pintor i la quantitat d'eurets)l'haviua inflada o no... Gràcies per la dada.

  En tot cas, una bona picossada.

 11. Ho dic perquè són dades publicades a la premsa que es poden saber per internet. No ho dic amb cap mala intenció, que consti.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -