CONTINENT I CONTINGUT

Sàvies paraules les pronunciades per la periodista Olga Viza al programa Salvados que presenta a La Sexta cada diumenge el Jordi Evole. Aquesta setmana va entrevistar dos referents del periodisme espanyol, dos clàssics que, per motius diversos, han passat a la història per decisions empresarials absurdes. Olga Viza i Iñaki Gabilondo eren els protagonistes d’un programa que va aportar moltes coses als qui ens dediquem a aquest món.

Olga Viza, ara anem pel tema del titular del post, va fer grans aportacions durant la conversa mantinguda amb el popular Follonero. Va comentar que, ara fa uns anys, al quedar-se sense feina, va anar apuntar-se a les oficines de l’Inem, com una ciutadana més. Òbviament, quan li va tocar el torn, la funcionaria que la va atendre es pensava que la periodista era allí per a fer un reportatge o una broma però en cap moment per sumar-se a l’empresa més gran del nostre país.

També va comentar, i ara si que anem pel titular del post, que en el món de la televisió i més concretament entre el sector femení, s’opta més pel continent que pel contingut. S’aposta abans per una presentadora d’informatius jove, guapa i que estigui bona per un concepte purament estètic i sense importar si comunica bé o no. Les que no passen la selecció són les que ja tenen un edat i no tanta presència sexual davant les càmeres.

I és ben certa aquesta afirmació. Fixeu-vos en el perfil actual de presentadora dels informatius de les televisions estatals i autonòmiques. Dones joves, moltes d’elles rosses, i de molt bon veure, periodistes a les quals se’ls pot perdonar millor una possible errada en antena perquè solapen l’error amb un somriure Profident.

Ja sé que aquesta opinió ofendrà part dels lectors d’aquest escrit, o els podria ofendre, però és tant cert com la vida. Encara que no ens agradi, s’ha apartat a grans professionals de la televisió per edat i presencia davant les càmeres. Rosa Maria Mateo va patir-ne les conseqüències molt abans que la gran Olga Viza. Cal que ens ho repensem, que recriminem als empresaris televisius, els menys entesos del sector i preocupat únicament en facturar al preu que sigui, les decisions que estan prenent i el producte que ens ofereixen.

Per cert, l’altre convidat de Salvados era l’incombustible Iñaki Gabilondo però en aquest cas, al tractar-se d’un periodista que exercint la professió d’informador ha demostrat clarament el seu color polític, passo de donar-li més espai en aquest blog.

A continuació, l’entrevista amb Olga Viza feta a Salvados pel Jordi Evole.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS