ELS QATARIANS PAGARAN LES OBRES DEL MERCAT CENTRAL

Els qatarians acabaran comprant tota la ciutat de Tarragona. Fa poc que m’ho deia un amic i tenia raó. Fa pocs dies s’anunciava la possibilitat que els actuals propietaris del Port Tarraco aportessin el milió d’euros que necessita el Nàstic de Tarragona per eixugar el seu deute. I ara es confirma que estan disposats a invertir en una obra molt important per la ciutat, la de reforma del Mercat Central.

Un bon amic, membre de la junta de Marina Port Vell, empresa que gestiona la Marina de Barcelona comprada fa un any pels qatarians i que ara també té a les seves mans la gestió del Port Tarraco em comentava ahir que aquesta rica família àrab té la intenció d’invertir a la nostra ciutat de la qual sembla que n’estan enamorats.

Els qatarians pagaran els 32 milions d’euros que costa la reforma del Mercat Central, 24 que havia d’aportar l’Ajuntament de Tarragona i 8 que venien de l’estat espanyol, i faran efectiu el pagament íntegre durant les properes setmanes. És la solució a un mal de cap de l’actual govern que mai ha admès que no disposa dels 24 milions esmentats i que no ha sabut reconèixer que els 8 milions de Madrid tampoc arribaran.

La inversió no acaba aquí perquè els qatarians faran real la proposta realitzada al seu moment pels venedors del Mercat Central, i rebutjada pel consistori, que passa per construir un aparcament de quatre plantes a la Rambla Nova, en el tram que va de la font del Centenari fins la cruïlla dels carrers Unió i Sant Francesc. Aquest pàrquing aniria connectat al de la Plaça Corsini mitjançant un pas soterrani al carrer Canyelles. La inversió seria de 47 milions d’euros i la concessió seria mixta a parts iguals entre la municipal i la privada.

Els inversors demanen únicament que se’ls cedeixi espai per ubicar una gran parada on vendrien productes alimentaris típics de la seva terra com ara dàtils, diferents varietats de te, espècies i carn de corder. També posen com a condició que el mercat ambulant que abans omplia la Plaça Corsini els dimarts i els dijous i que ara es munta a la Rambla Nova quedi allunyat d’aquesta zona i es traslladi a la Plaça Verdaguer o a la Plaça dels Carros. D'aquesta manera es varia el projecte inicial i la Plaça Corsini no serà asfaltada ja que, amb la proposta nova, quedarà envoltada de gespa donant a l'espai més caliu (mireu la foto de dalt).

Pel que sembla ja s’han mantingut converses amb l’Ajuntament de Tarragona i s’ha rebut el vist i plau de l’alcaldia per tirar endavant les obres amb la inversió que serà anunciada públicament la propera setmana.

AQUESTA NOTICIA, QUE MOLTS VOLDRIEM QUE FOS CERTA, ÉS UNA INOCENTADA.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS