20 de desembre 2011

Estic d’acord amb certes mesures imposades per la Generalitat per aconseguir ingressar més diners. Les rebaixes dels sous dels funcionaris i d’alguns dels privilegis que gaudien fins ara, el pagament d’un euro per recepta i altres propostes poden ser correctes però sempre si van acompanyades, visualment i de cara a la societat, d’altres retallades que afectin a qui les imposen, els propis polítics. Que no cobrin dietes ni desplaçaments, que viatgin menys i no disposin de tants vehicles oficials o que es rebaixin realment el sou i redueixen el nombre de pagues.
Però el que em sembla inadmissible és la proposta feta pel Conseller Mas Colell d’imposar una taxa d’un a tres euros als qui pernocten a casa nostra quan vénen de turisme. Parlem de l’únic sector que, de moment, ens esta “salvant el cul” i sobreviu a la crisi. Posar-los aquesta taxa és absurd i equivocat atès que perjudica la decisió final que pren una persona quan tria la seva destinació de vacances i obliga al sector hoteler, que ja ha rebaixat preus, a reduir encara més el marge de guanys.
Amb la proposta es cometen dues greus errades perquè es posa contra les cordes al contingut (sector que oferta) i al continent (sector que demanda). Els ciutadans ja ens hem acostumat a ser sagnats per l’administració actual que actua en nom i com a efecte de l’anterior. No entrem a dir qui té la culpa de l’actual situació però si toca posar seny perquè, metafòricament parlant,  retallant per tot arreu es trencaran les vores i no ens quedarà vestit.  
És recomanable que el Conseller d’Economia i la resta del govern de Catalunya facin enrere les seves pretensions i no apliquin la taxa turística. L’errada ja s’ha comès anunciant la possibilitat de la mesura però encara estem a temps de posar la pota fins el fons.

4 Responses so far.

  1. Anònim says:

    Has fet un tomb per França? Algú deixa d'anar a França per la taxa que apliquen?

  2. I què vols dir amb això? Com ho fa França ho han de fer tots? No ho veig així.

  3. Rafel says:

    A França segurament ho fan alguns ajuntaments. Els céntims van a parar al mateix municipi, per millorar-lo. A més, només ho fan els ajuntaments que 'poden', ja que tenen mes demanda que oferta.

  4. Rafel, el problema és que aquí s'ha imposat a tothom i sense consultrar res al sector afectat ni consensuar-ho. A més, reitero, no cal fixar-se en que fan a França. Crec que podem passar d'aquesta taxa de moment. Gràcies per la teva aportació.

Traductor

Els més llegits

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -