LA REDUCCIÓ DE LA TERRA

He vist aquesta historia al blog del Josep Maria i m'he permès el luxe de fer un copy-pegui tot avisant-lo abans. El Doctor Phillip Harter de la Facultat de Medicina de la Stanford University ha fet un estudi molt interessant que ha consistit en reduir la població mundial a 100 persones sempre mantenint la proporció que hi ha ara mateix i per saber com quedaria el nostre planeta. Els resultats son aquests: de les 100 persones n'hi hauria 57 de l'Àsia, 21 d'Europa, 14 del primer món (oest) i 8 d'africanes. 52 serien dones i 48 homes, 70 serien de color i 30 blanques. Pel que fa a la religió, 70 serien no cristianes i la resta si. Si parlem de tendències sexuals, 89 serien heterosexuals i 11 homosexuals. Del centenar d'habitants, 6 tindrien el 59 per cent de la riquesa de tot el poble i tots sis serien nord-americans. 80 viurien en situació de pobresa extrema, 70 no sabrien llegir, 50 patirien desnutrició mentre una persona estaria a punt de morir i un nen a punt de néixer.Tan sols una persona hauria aconseguit educació universitària i nomes una tindria ordinador.Amb els resultats d'aquest fenomenal estudi es quan es veu que el món està molt mal repartit i quan es nota la necessitat de canviar les coses, de fer un gir radical a la situació del nostre planeta. No hauria de ser normal alguna dada però és real i ho dic, per exemple, pel tema de la riquesa que nomes beneficia als nord-americans en contrast amb la gran majoria que serien pobres potencials o per la desnutrició que haurien d'afrontar la meitat del centenar de persones. Ja sabem que és nomes un estudi i que no solucionarem res però com a mínim en parlem i, a vegades succeeix, potser algun dels rics ens escolta, li toquem la fibra i decideix fer donació de la seva fortuna al tercer món. Somiar no costa res. També és gratis emprenyar-se quan toca afrontar aquesta realitat. Potser hi ha un món millor però segur que és més car.

Comentaris

Anònim ha dit…
Me he quedado asombrado de esta reducción del mundo que ha creado y me ha gustado mucho la apreciación que has hecho sobre lo del otro mundo que existe aunque es más caro. Enhorabuena por tu blog. Creo que es algo diferente de muchos otros que habia visto. Aportas conocimiento, opinión y creas debate. Te seguiré leyendo.
Oscar Ramírez ha dit…
Muchas gracias. Celebro que te guste el blog aunque debo matizar algo. No creo que yo solo aporte conocimiento, opionión o debate. Creo que esto es un intercambio y eso significa que lo que hago es aprender de los demás, opinar con los demás aunque haya disparidad de opiniones y, por último, colaborar en un debate que se puede crear en cualquiera de los temas que se tratan. Gracis de nuevo por formar parte de el.
Anònim ha dit…
Que injusta és aquesta vida per algunes persones del tercer món i que dolents que són els yankees.
Oscar Ramírez ha dit…
Si. El món serà sempre per uns quants rics que viuen en companyia de molts pobres que passen els dies com poden. De fet, hi ha gent que cada dia, quan surt el sol, inventa una nova vida i dóna gràcies a l'anterior que ha pogut passar i sobreviure.
zel ha dit…
Hola Óscar, m'encanta que pengis aquest post, que, si vols trobar en el seu context original és a BAZAR de la VIDA, jo el vaig traduir d'allà. Hi ha cosetes curioses, salut i m'alegro de llegir-te
Oscar Ramírez ha dit…
Gràcies per aquesta aportació i gràcies per llegir en aquest blog Zel. Ara faré una ullada al teu.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS