UN COP DE MÀ

M'ha arribat una imatge procedent de Cal Consueta que no puc deixar de banda pels records que em porta. És, senzillament, una foto de la mà del Gegant Indi de Reus. A part de ser un element imprescindible a la festa major d'aquest municipi, aquest gegant és l'únic dels reusencs que camina després de la seva parella, la índia. A totes les altres parelles de gegants, com marca el protocol i la tradició, primer surt l'home i darrere la dona. Això és simple anècdota. El que no ho és son els records que em porta aquesta mà perquè, com tota la resta de nens, quan era petit era la que m'imposava més respecte. És la mà més grossa del gegant més alt de la ciutat que, tot s'ha de reconèixer, té els gegants més macos de Catalunya i, segurament, de l'Estat. Per això us ensenyo aquesta foto que m'ha enviat Cal Consueta i que he volgut acompanyar de tres mans més: la de la geganta de Pratdip (municipi que m'enamora) i els dos gegants de Cambrils (municipi on resideixo ara). Ja sé que potser trobareu a faltar la mà d'algun dels gegants de Tarragona però això ho faré en persona d'aquí a pocs dies a les festes de la meva estimada Tarragona. Espero que us agradi la imatge. Feu clic a sobre per ampliar-la.

Comentaris

Anònim ha dit…
A mi los que m'agraden son els bitxets i al meu marit los negres pero tots son macos.
Anònim ha dit…
Jo he vist ballar als tres gegants que dieu i he tocat les mans de tots. Esta molt be la foto amb els tres gegants.
Mon ha dit…
Ep! Oscar que ja arriba sta Tecla!..
A mi de petit sempre n'ha impressionat "el negrito" de Tarragona per les cames mes que res ... i com marca la tradició, suposso que seran els gitanos de Tarragona els que com any rera any els treuran novament al carrer..Ep Visca sta Tecla gloriosa patrona dels tarragonins (que tenim per esmorçar? espineta amb caragolins!
Oscar Ramírez ha dit…
Com tots els gegants de Reus son tan macos, els gustos es reparteixen. Fins i tot la van encertar quan van crear al Carrasclet! Entre el David Constantí i el Ramón Ferran han creat autentiques meravelles de la festa major!.
A mi, Sandra, el que més m'agrada és l'Indi però també trobo guapissims al Moro i al Vitxet. Els negres com son els més nous cambien una mica però no es queden pas enrere si parlem de qualitat.
Anònim: Felicitats per haver vist els tres exemples que posavem de bons gegants. Els de Pratdip i Cambrils es poden veure cada dia al hall de l'Ajuntament i els de Reus també quan arriba la festa major.
MON: No sé per on començar si parlem de Santa Tecla perquè m'emociono. Et faré cinc pinzellades: (1) els darrers deu anys he fet la transmissió en directe de la Cercavila. Set anys a la ràdio i tres a la televisió de TGN. (2) Quan sento l'Amparito Roca se'm posa la pell de gallina.
(3)Vaig sempre a la baixada de l'Àliga perquè em sembla un acte espectacular i un dels més participatius de Sta. Tecla. (4)El meu gegant predilecte és també el Negrito. (5) Soc, amb molt orgull, padrí honorific dels nanos arlequins i quan els veig me'ls enduria a casa. Compte enrere... Santa Tecla!
Anònim ha dit…
Si, segurament els de Reus, son els gegants més macos de tot el món. La meva preferida és la Vitxeta, que vaig fer ballar l'any 2006 en el tradicional esmorzar que els ofereix l'empresa on treballo, cada any per Sant Pere.
L'altre és segurament el Indiu.
Salut que les festes estan al caure.
Lo Consueta de Reus.
www.consueta.cat
Oscar Ramírez ha dit…
Doncs vas tenir sort perquè et va tocar ballar amb la més maca i la més lleugera. El que em sorprén és com fan ballar als gegants indis amb el que pessen perquè cadascun d'ells arriba als 100 quilos i el fan moure com si res. Compte enrere per les festes de Reus i TGN... Salutacions!
Jobove - Reus ha dit…
molt curiosa aquesta história del gegant indi, no ho sabiem que era l'únic que va després de la parella, no ho sabiem o no ens hi vam fixar, els de Reus diem que quan una persona cobra alguna comisió de sota mà, posa la mà com el gegant indi

salutacions
Anònim ha dit…
ostres doncs ara ja ser com anomenar a més d'un de l'ajuntament de reus, bon comentari. jajajja
Oscar Ramírez ha dit…
jajaja molt bona! Els deuen dir així perquè passen a cobrar els últim i així ningú els veu. Cada s'aprenen coses noves. Salut!
Anònim: vist el resultat de les eleccions i el panorama municipal i festiu, a algun de Reus el pots anomenat INDIO JUANTXI.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS