UNA HISTÒRIA SORPRENENT

Fa molts dies que em fa ballar el cap una noticia que ha impactat i molt en la societat de Cambrils. El passat 29 d'agost, la Guàrdia Civil detenia un conserge de l'Escola Marinada d'aquest municipi per un suposat cas d'abusos a dues nenes de nou anys d'edat que prenent part a les activitats d'estiu que cada any posa en marxa l'Ajuntament de Cambrils. Anem per passos. Es produeix la detenció, s'interroga al conserge que queda en llibertat amb càrrecs i l'equip de govern cambrilenc fa public un comunicat on demana la màxima celeritat en la resolució dels fets. Fins aquí tot correcte i fins aquí el que podria ser un cas més de presumptes abusos del qual se'n parla de nou quan hi ha el judici. Però no ha estat així. El poble de Cambrils ha reaccionat en massa tot defensant al conserge que fa més de 25 anys que treballa a l'escola Marinada i que era a punt de jubilar-se. La Revista Cambrils, el mitjà de comunicació de referència a Cambrils per la seva antiguitat, imparcialitat i rigor informatiu, ha rebut centenars de correus de cambrilencs i cambrilenques al seu diari online. Eren missatges de suport al conserge i de rebuig a les acusacions de les dues mares. Els pares dels fills que ara estudien a l'Escola Marinada i que ja havien tingut a aquest senyor de conserge, recorden la seva amabilitat i respecte constant. Els nens que ara en son alumnes, parlen a les mil meravelles d'aquest conserge. I, la última mostra de suport, ahir dilluns més de 700 persones van manifestar-se al davant de l'Ajuntament a favor d'ell. Ningú creu que hagi fet el que les dues mares diuen.Ara es comenta que les dues son estrangeres i que havien de tornar als seus països fet pel qual han optat per amargar la vida a aquesta persona i, al trobar-se immerses en el procés judicial com a acusació, ja no poden marxar. Ara se saben aquests fets que encara creen més indignació. I crec que és ara quan cal demanar a l'equip de govern i també a la oposició una sola cosa si, celebrat el judici es demostra la innocència del conserge que a més és treballador municipal de l'Ajuntament. Si es dona aquest cas, cal exigir que l'Ajuntament de Cambrils denuncii les dues mares per calumnies i injuries i tots aquells càrrecs que es puguin imputar a les dues mares. Si es demostra la innocència de l'acusat, que s'acusi als qui van acusar i siguin ells els condemnats. És més, proposo que es faci una recollida de signatures i que s'entregui al registre de l'Ajuntament per obligar els partits polítics a agafar aquest compromís. El mal ja està fet però sempre quedarà la possibilitat de fer justícia. (He posat els enllaços amb les tres notícies publicades per la Revista Cambrils en el text.)

Comentaris

Anònim ha dit…
Pel que he llegit a la Revista Cambrils la gent està molt disgustada pel tracte d'alguns mitjans d'informació cosa que entenc perquè aixo passa per deixar la informació en mans dels becaris d'estiu. I clar que llavors pasa el que pasa.
Anònim ha dit…
aquesta noia no és cap becafria, tinc entes que fa dos anys portava fins i tot l'actualitat de Cambrils en algun rotatiu. La noticia estat mal tractada, no tan sols un cop si no dos per la mateixa periodista que algú de dins el jutjat li colar la noticia. Les nenes mai van anar sense els monitors a casa d'aquest senyor, hi ha realment una diferencia dels fets.
Anònim ha dit…
a este señor no se le ha dado el derecho a ser declarado inocente y ya se le considera culpable desde el primer momento. No me parece justo porque el pueblo no miente y el pueblo esta con el.
g! ha dit…
He sentit aquesta noticia per retalls de premsa i radio, realment delicat i alhora sorprenent.
Llògicament en desconeixer els detalls no puc opinar si blanc o negre, però és evident que cal investigar-ho i assumir i dictar conseqüencies.
El més trist és que en cas (com aixi sembla) de que l'acusat sigui totalment innocent sempre caurà per alguns pocs el dubte sobre ell.
Finalment si no m'equivoco, les falses acusacions són penades per la llei i com treballador municipal l'ajuntament hauria de reaccionar un cop es dicti sentència.

Espero que tot plegat s'aclareixi amb la màxima discreció i sobretot eficàcia.
Oscar Ramírez ha dit…
Anem per parts:
El problema no crec que sigui si la informació la escriu una estudiant en practiques (becaria) o un periodista amb la carrera acabada. Quan t'inicies en aquest món del periodisme, aprens ràpidament dues coses: una informació sempre es contrasta i, segon, sempre s'ha de donar la presumpció d'inocència a tothom fins que el jutje i la justicia no dictaminin el contrari. En el cas que estem parlant la culpa no és unicament del periodista perquè qui ha de revisar TOTES les informacions que es publiquen al dia seguent és la Cap de la Secció on vagi la noticia i, per últim, el cap de tancament de la edició si, com hauria de ser, fos sempre un periodista i fes la seva feina.

Més: Teniu raó al dir que és molt trist que a aquest senyor se'l condemni abans de coneixer la veritat dels fets o les dues versions davant el jutje.

G!: Jo estic amb tu quan dius que l'Ajuntament de Cambrils haurà de portar als tribunals les dues mares en cas que es demostri que han mentit i han aixecat fals testimoni fent mentir les seves filles que també han estat, si es demostra, coaccionades. Però aìxò ho dirà la justicia. Jo confio molt poc en els que ara governen, de fet gens, però crec que això ho sabran fer.
Anònim ha dit…
Els centenars de persones que es van manifestar a Cambrils a favor del "presumpte" tampoc fan cap bé a la justícia. Tant dolent és acusar-lo directament com pressionar per fer-lo innocent, i això de que el "poble" no s'equivoca... se'n podria parlar molt , no i de les bellíssimes persones també.
La realitat senyors és que hi ha un cas denunciat d'abusos i la justícia ha d'actuar, ens agradi o no el que dictamini.
deixeu-la fer la seva feina.
Oscar Ramírez ha dit…
Jo crec que una mica de bé si que ha fet aquesta manifestació i que en cap moment ha exercit cap pressió sobre la justicia. El que succeeix és que, a vegades, quan la majoria divergeix d'unes acusacions cal que faci arribar aquesta opinió al jutge, com a recordatori i no pas com a pressió o toc d'atenció. Els magistrats han demostrat en moltes ocasions que es passen per la toga les recollides de signatures multitudinàries (Cas Forti de la Reina) o les manifestacions davant les portes del jutjat (Unió de Pagesos). Malgrat tot i deixant a banda si el poble s'equivoca o no perquè això, com tu bé dius, ho sabrem quan es faci el judici, una gran majoria dóna suport a aquest senyor i, de moment, cap persona s'ha manifestat a favor de les dues mares denunciants. Ja veurem que passa.
Jobove - Reus ha dit…
el problema és que a aquest conserje (segur que és inocent i a la manifestació amb remiteixo)ja ha estat crusificat en vida
Anònim ha dit…
Cambrils és una ciutat de Mar, bé fins fa pocs anys un poble marítim. Movilitzar el poble o la ciutat estat sempre un objectiu d'aquells que creuen manar a la població. El fet que més de 700 persones de manera espontànea i gaàcies al òrum d'una revista s'ha movilitzat vol dir alguna cosa. La justicia davant d'aixo el que tendria q fer és anar més ràpid per tal d'alliberar a qui s'hagi d'allibarar d'aquest mal son. Val la pena que el jutge o qui sigui tingui en compte alguina cosa més
Oscar Ramírez ha dit…
Jo no sé si aquest home és innocent o no ho és perquè, particularment, no poso la mà al foc per ningú però en tot cas hi ha un fet ben cert: se'l ha culpat directament a través d'alguns mitjans de comunicació que podrien ser anomenats perfectament mitjans de la desinformació. Altres, en canvi, cas de la Revista Cambrils, han estat, un cop més, correctes i imparcials.
Anònim: això de moure la població per manifestar-se no és cap invent de Cambrils ni té cap relació pel fet que abans fos un poble petit i ara sigui una petita ciutat. Jo crec que el fet que sigui una persona que ha treballat en un centre d'ensenyament tan conegut com el Marinada i que, amb tants anys d'ofici, ha conegut tants alumnes i els seus pares, ha motivat aquesta mobilització. Si hagues estat un administratiu d'una empresa petita ningú n'hauria parlat. I pel que fa a la justicia, no influirà en absolut ni la manifestació ni altres factors per avançar el judici i fer-lo més aviat. En tot cas, aviat o tard, ens agragi o no, la justicia decidirà el que voldrà.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS