UN PROBLEMA DE VOLUNTAT I DE JUSTÍCIA

De la meva lectura diària de la premsa en destaco tot seguit una noticia que m'ha satisfet però també m'ha indignat. Us parlo dels problemes que tenen els jutges per fer front als milers de causes pendents i, ara especialment, totes aquelles que fan referència a la violència domestica que, per desgràcia, és en constant creixement. El Diari de Tarragona publica avui aquesta entrevista, molt interessant, a Maria Luisa Pubill, Jutgessa Degana de Reus i titular del Jutjat de Violència contra la dona. M'ha satisfet veure com un professional, en aquest cas de la justícia, demana eines i material per millorar l'exercici de la seva professió. El que m'ha indignat i decebut és el fet que hi hagi la situació que hi ha en aquests moments i que explica a fons la jutgessa Pubill en aquesta entrevista.
Pubill se suma a la demanda que fa temps que realitzen els advocats reusencs per aconseguir que la futura creació del Jutjat de Violència contra la dona, dedicat únicament a aquests casos, s'acceleri. L'Estat té previst posar-lo en marxa el segon semestre d'aquest any i els advocats i els jutges reclamen que aquest nou òrgan judicial entri en funcionament abans, abans del juny.
Maria Luisa Pubill admet que l'actual situació és molt greu perquè hi ha el jutjat d'instrucció número 4 que fa les seves funcions i també aten les causes de violència de genera. Això ha provocat que les causes, siguin d'instrucció o derivades de la violència domestica, s'acumulin i per tant els casos estiguin mesos i mesos pendents de resolució. Pubill diu que aquest col·lapse ha generat un mal servei de la justícia de cara al ciutadà. El d'Instrucció número 4 és un jutjat complex des d'un inici perquè regula les causes de separació, divorcis i custodies dels fills. Ara, per si no tenien prou feina en aquest jutjat, hi han sumat els casos de violència. La situació, explicada breument, és kafkiana atès que les solucions hi són si l'Estat vol aportar-les.
Aquesta campanya electoral em va servir, entre altres coses, per escoltar de primera mà les demandes que fan els advocats i jutges. Va ser en
una reunió amb el Col.legi d'Advocats de Reus i us puc assegurar que es va trucar als responsables del Ministeri de Justícia i es va rebre com a única resposta que els terminis marcats, de moment, eren inamovibles i que el jutjat que es demanda no es farà abans del juny. Tot dependrà de qui governi i qui es faci càrrec del Ministeri de Justícia. Caldrà una persona que conegui a fons les demandes del sector i que tingui la voluntat de solucionar-les. En aquest cas i, tractant-se de la violència de genere, cal exigir la solució immediata per respecte a les víctimes d'aquesta violència i d'un col·lectiu, el judicial, que es veu saturat i vol treballar en millors condicions.

Comentaris

Unknown ha dit…
Caldria fer alguna cosa... és un degoteig constant.
Oscar Ramírez ha dit…
Cal fer alguna cosa i quan abans millor. És, com dic al post, un problema de voluntat.
mossèn ha dit…
quins collons ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
Ben dit, Mossèn, ben dit.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS