LA CRISI POSA TOTHOM AL SEU LLOC


Amb la crisi tot torna al seu lloc. S'ha acabat, en molts sentits, l'opulència regnava en alguns sectors. El sector immobiliari s'ha auto-regulat i queden oberts els establiments que sempre s'hi han dedicat i que han hagut d'aguantar la presencia de molts intrusos que ja han tancat portes. Tothom venia pisos i solars i això no podia ser. Abans de la crisi, passaven altres coses estranyes. Tenies de veïns al xalet o al pis del costat a una parella jove que havia comprat la casa gràcies a la hipoteca que el banc els havia atorgat sense cap problema. La decoració exterior l'ha culminava un cotxe de gamma alta fruit del préstec que els havia concedit, també sense cap problema, el mateix banc. Ara és diferent. Aquests joves han venut el cotxe, el banc se'ls ha quedat la casa i s'han separat. I aquí em permeto parlar d'un sector que s'ha fet d'or i ara les passa canutes, el sector nupcial o, dit d'una altra manera, tot allò que envolta una boda.

Fins fa uns mesos hi havia la sensació que la boda era l'últim acte que farien en vida els dos nuvis. La despesa mitjana per cerimònia era escandalosa. Centenars de convidats, coberts fets amb marisc congelat a preu de caviar, una llista de regals digna de la jet set i viatges de noces a l'altra punta del planeta, com més lluny millor, rematats amb el la separació de la parella al cap d'uns mesos. Ara aquest sector està tocat i enguany toca apretar-se el cinturó. Aquest 2009 serà l'any de les bodes barates. Aquesta és la conclusió dels responsables i expositors de la fira El teu dia que ha acollit per sisè any el Palau de Congressos de Tarragona. Menys convidats, cuberts més econòmics i viatges més curts i més propers que es remataran de nou, amb això no hi ha canvis, amb la separació del matrimoni al cap de pocs mesos. Em sembla molt bé, m'agrada que tot torni al seu origen i que els qui ho han de fer, toquin de peus a terra. De pas i gràcies a la crisi comprovarem, com passa a les rebaixes, que allò que abans valia 100 ara en val 30 i el qui ens ho venia abans tan car ens estava robant per un producte que ara, tot i ser molt més baix, li segueix donant bon marge de benefici. El sector nupcial es regula i, com en el cas dels altres que ja ho han fet, posarà tothom al seu lloc i deixarà al mercat a qui abans ja hi era i feia bé les coses.

Comentaris

Jobove - Reus ha dit…
el temps posa al seu lloc totes les coses, ni hi havia tanta opulencia, ni hi ha tanta crisis

salutacions
Apa Noi ha dit…
jo, com sempre amb numeros vermeells. tinc set trienis
salut
La Familia Menta ha dit…
No m'havia parat mai a pensar en això de les bodes, però tens tota la rao. De fet, sempre m'ha sorprès la quantitat tan bestial de menjar que se sol servir als convidats, i que ningú és humanament capaç d'acabar-s'ho. Suposo que amb la crisi això també canviarà, i s'ajustaran aquest tipus de coses, d'opulència i malbaratament.
Oscar Ramírez ha dit…
Té la Mà, jo crec que ara no hi ha tanta crisi com la que ens venen però abans si hi havia molta opulència. En tot cas tens raó quan dius que els temps posa totes les coses al seu lloc. Jo sempre ho dic.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, pensa que després dels vermells venen els números negres que són els pitjors. jejeje.
Oscar Ramírez ha dit…
M.Z: a les bodes es llença més menjar dels que es consumeix i això és una vergonya. Una altra cosa, encara més vergonyosa, és allò que et posen al plat pel preu que paguens els qui es casen o els qui paguin el banquet. Menjar congelat (fins i tot recongelat) a preu de fresc. Tot això s'acaba.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS