LES TECLES DE BALLESTEROS


La tradició marca que l'Alcalde de Tarragona analitzi cada any l'estat de la ciutat mitjançant una conferencia que es celebra en una sala d'actes plena dels regidors del govern de torn, membres de l'executiva local del partit que governa, uns quants representants de l'oposició i tots els presidents i representants de col·legís oficials, institucions i administracions. Al fons de la sala hi ha la premsa i, de tant en tant, algun ciutadà particular i sense afiliació visible que s'ha deixat caure a l'acte o que ha llegit al diari que es feia la conferencia i hi assisteix per gaudir de la part final de la mateixa, el tast de canapès.
De l'anàlisi de la ciutat fet per l'actual alcalde aquest dimarts en la seva conferencia no en destacaré massa coses. De fet, de les línies de futur marcades i del balanç de la feina feta ni en parlaré. Cadascú veu el got com vol i dibuixa la ciutat amb els seus colors tot esborrant o difuminant les imperfeccions. On si vull dir-hi la meva és en aquesta apel·lació que Pep Fèlix Ballesteros va fer del sentiment de tarragonisme i d'identitat anunciant que totes les nenes que neixin a partir d'ara i que rebin el nom de Tecla seran apadrinades per l'alcalde en nom de l'Ajuntament i rebran una beca d'estudis.
A mi la mesura, a part de populista (ja té la seva campanya al facebook), em sembla desmesurada i mal plantejada. De fet, em crea molts dubtes i moltes preguntes que llenço a l'aire amb el màxim respecte a la patrona de Tarragona, Santa Tecla, qui per cert mai ha rebut cap beca.

- Les dones que es diuen Tecla i que ja no són nenes, també rebran una beca encara que sigui per les aules de la gent gran de la URV?
- Les dones que es diuen Tecla i que ja tenen una edat no porten el nom amb la mateixa identitat i tarragonisme que les Tecles futures?
- Què passa amb els qui es diuen Magí i duen el nom del patró de la ciutat? No és el mateix sentiment de tarragonisme?
- Hem canviat la història i ara resulta que Santa Tecla va néixer a la Part Alta i Sant Magí venia de l'Africa? Tenim un patró més tarragoní que l'altre?

La campanya de Ballesteros serà un èxit en temps de crisi. Ara que les vaques són primes de ben segur que molts pares trien el nom de Tecla per a les seves futures filles tot pensant en la despesa que s'estalviaran. Quan la dona quedi embarassada no caldran discussions per posar el nom a la nena: si és nena es dirà Tecla i si és nen... si és nen... bé, ara no pensen en això.
I així, d'aquí a pocs anys la ciutat de Tarragona estarà plena de petites Tecletes corrent pels patis dels col·legís, pujades al coll del seu pare quan passi el seguici de festa major, caminant per les rambles del centre i dels barris. Fins i tot hi haurà Tecletes que parlaran la llengua de casa, el castellà, o que faran el ramadà i portaran vel. Altres noms tan arrelats com "La Vane" o "La Jesi" perdran pes i donaran pas a aquest plaer vocal i coral que es produeix al citar o cridar ben fort: Teclaaaaa!!!!

Per acabar, una petició a l'alcalde. Li fa un tarragoní d'adopció, una persona que estima la ciutat de Tarragona de cor i ànima. Sr. Ballesteros: tenint en compte que sóc una persona que he tocat i toca moltes tecles (en el bon sentit de la paraula), que ha teclejat centenars d'informacions que duien la paraula Tarragona, que ha retransmès el seguici de Santa Tecla en diferents ocasions, que he assistit als actes de la Patrona durant molts anys i que fa poc m'he comprat un nou teclat per l'ordinador... Tenint en compte tot això, no li faria gràcia adoptar-me com a Tecler Major i Becat d'honor? . Espero la seva resposta però pensi que si és negativa m'hauran d'ingressar a l'hospital ... de Santa Tecla.

Comentaris

Apa Noi ha dit…
com ´ficaran aqustas despeses al presupostos municipals?
els nens i nenes , no fan servir el llibre fins a primer de primaria, quant TENEN 6 anys
I JO PREGUNTO
ESTARA EL BALLESTEROS PER COMPLIR, COM PADRI?

I LAS FAMILIAS NUMEROSAS?
I LAS FAMILIAS AMB ATUR?
I LAS FAMILAS MONOPARENTALS?
I ELS NENS SENSE PARES?
I ELS NEN I NENAS AMB PROBLEMAS DE DE TOTA MENA
(CECS , SINDROME DE DOWN, SODS, PARALISIS CELEBRALS,,,,,,,,,,,,,

PROU COLLONS I MES SERIOSITAT
Anònim ha dit…
No sé si en Ballesteros podrà rocar tantes tecles a l'hora (ji ji ji). Li farà falta una bona agenda i si pot ser sense moltes tecles.
Anònim ha dit…
A mi em ve una altra pregunta: la discriminació que es farà amb la resta de nens i nenes que no es diuen Tecla és constitucional?
Tot això és una altra mesura per distreure l'atenció dels ciutadans dels problemes reals de la ciutat.
P.D. Apa Noi! quines faltes que fas!
Guantxo.
Apa Noi ha dit…
anonom
tens tota la rao , pero et dire que normalment escric desde ell llit sense llum per fer dormir al fill patit. I per desgracia meva al cole no podia parlar , ni escriure amb catala, i faig lo posible per no fer faltes.
gracias, tinc que fer un esfors.
agrait per la teva critique constrctiva.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, entenc la teva queixa. Aquí tots els nens i nenes han de ser iguals i rebre el mateix tracte.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, que porti un Iphone que ja va tot digital, jejeje.
Oscar Ramírez ha dit…
Guantxo, bona pregunta, interessant...

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA