PIM PAM POUM


Una més i fot-li gasto. El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Tarragona, el polèmic i popular POUM, permet la construcció en un solar del carrer Sant Miquel on ara fa quinze anys s'hi van localitzar unes valuoses restes arqueològiques. Quan l'Ajuntament de Tarragona va presentar l'expedient corresponent a Icomos per aconseguir la declaració de Patrimoni de la Humanitat, les va incloure a la llista per la seva importància. Ara que ja som Patrimoni, ara que ja han passat 15 anys i que la ciutat ha crescut i ens falten terrenys on aixecar més pisos, volen canviar els fets i situacions.

Si finalment es construeix sobre el solar del carrer Sant Miquel sumarem aquest crim patrimonial a la llista iniciada fa uns anys amb el soterrament incontrolat del pou medieval de la Plaça de la Font, el trencament a cop de pala excavadora de les columnes i altres restes aparegudes sota aquesta mateixa plaça, l'abocament de quilos i quilos de ciment sobre les fonts del lleó trobades al carrer Pere Martell o la famosa operació que va permetre, a cops de martell i pic, la desaparició dels objectes medievals trobats quan es feien les cates arqueològiques davant l'actual seu de la ONCE on s'hi volia construir un aparcament soterrat. El cas Teatre Romà (ara abocador de runes) i la Necròpolis Paleocristiana (ara museu de la pols) el deixarem per un altre dia. AVE ... A VEure que fem senyors.

Comentaris

Anònim ha dit…
Aixo es historia Oscar. D´aqui uns anys, potser s´explicara tal i com esta pasant.
Anònim ha dit…
Aquest no és un problema dels polítics (que també) sino els tecnics que porten les regidories de patrimoni i mai són on han d'estar. Si ells controlessin als arqueolegs no passarien tantes aberracions.

Tecnic en critiques
Anònim ha dit…
Al Teatre Romà ja no es veuen ni les pedres originàries. Una autèntica vergonya del govern nadalista i de Ballesteros. Rafael Gabriel de l'Arqueològica té tota la raó del món quan es posa les mans al cap.
Oscar Ramírez ha dit…
Anónim 1: Si, és història i de la dolenta perquè els llibres ens parlen de bon tracte cap a les restes del passat i en cap cas citen els crims que jo explico. Obviament, d'aquí a uns anys se'n parlarà. Gràcies pel comentari.
Oscar Ramírez ha dit…
Tècnic en crítiques: jo crec que és un problema compartit entre pólítics i tècnics. Els primers per dirigir una àrea que han de controlar a fons i els segons per dignitat del càrrec que ocupen i que els hauria de fer ser molt més responsables en molts casos.
Comparteixo la teva opinió quan dius que si es controla tot moles més hi hauria menys desgràcies. Gràcies per participar.
Oscar Ramírez ha dit…
Tarragoní: al teatre es veuen rates, cartrons, plastics, bosses, llaunes, bolquers i compreses, xeringues, preservatius, fustes i ferros, mobles i altres elements que d'aquí a uns anys també seran restes arqueologiques. En el fons crec que el que fan és musealitzar la zona tot afegint nous elements d'atracció. Visca la ironia!
Fora bromes: jo també entenc les declaracions del Rafael Gabriel, una persona que n'ha vist de tots colors i que té motius per posar-se les mans al cap i dir tot el que diu. Gràcies per la teva aportació.
La casa de Pinel ha dit…
el problema señor oscar se divide en dos fenomenos causantes.
el primero es la continuacion en la administracion de los mismos ideales tecnicos, en resumidas de toda una tradicion sin una vara que dirija pues no tiene ni idea quien ahora dirije.
lo segundo no es mas que simple y llanamente expeculacion, poner un ladrillo genera dinero, poder, buenas amistades.
esto es lo que yo creo señor oscar, al igual, ojala me equivoque.
un saludo
Oscar Ramírez ha dit…
Pinel: Coincido bastante con tus argumentaciones.
Si se da continuidad a los tecnicos en las mismas areas, el problema no se elimina (igual se acrecenta y va a peor). Lo de la especulación, segundo motivo, tambien es verdad aunque en estos momentos sean menos los que puedan especular. Coincido plenamente en el final de tu comentario: ojalá nos equivoquemos.
Un saludo.

P.D. Si te parece bien, nos podemos tutear. Somos casi de la misma edad.
Anònim ha dit…
La raça humana sempre ho ha fet aixo, amb diferents motius. Imposicio d´un nou art o conflictes belics (2 exemples) han aconseguit esmicolar el patrimoni. El que fem ara es mes semblant al segon: pura barbarie.
mossèn ha dit…
no sabem apreciar el que tenim ... i tampoc el que trobem !!! ... fent el símil podriem dir que ... "tiran mas un par de tetas que una carreta" ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, puc estar bastant d'acord amb el que dius però no entenc això que dius del "imposició d'un nou art". Ho dius perquè s'imposa sempre per sobre l'opinió de la majoria?
Oscar Ramírez ha dit…
Mossèn, tot i el final, com sempre escatològic, em sembla molt bé la seva reflexió. Salut i pregària.
Anònim ha dit…
Volia fer una observacio sobre fets pasats, fent una comparacio amb l´avui, i amb les menys paraules possibles. A vegades em surt!:).
Segons diuen, al construir la Catedral varen fer servir elements de l´art roma. Suposo que hi han altres exemples.
Era art sobre art. Ara que es?.
Art i manya?... (consultem el diccionari)...
"Camandula", posa. Camandula per fer negoci.

Jo ja m´entenc, ja, ja,ja...
Salutacions.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, ara també ho entenc jo, jajajaja. Gràcies per explicar-ho millor.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA