DIARI DE ROMA (1): ROMA CITTÀ APERTA


Roma ens ha acollit avui, 7 d’octubre, per regalar-nos durant tres dies la seva majestuositat, el seu llegat romà, el seu art que s’enfila per cadascuna de les llambordes dels seus carrerons cèntrics i de cada edifici històric que acull galeries amb exposicions, comerços d’antiquaris o petits museus que engrandeixen la capital italiana. 

Demà tocarà l’acte de presentació de la Red Internacional de Escritores por la Tierra a l’espai cultural més emblemàtic que uneix la cultura espanyola i la dels nostres veïns, el Instituto Cervantes. Allí, a més de presentar la RIET, s’hi presentaran alguns llibres de diferents poetes i entre ells, el meu estimat “Aforo Completo” que fa més d’un any que gira pel món i encara té vida. 

Allotjats a la Casa di Goethe, on va néixer el poeta, novel·lista, científic i artista, amb un museu dedicat a la seva obra artística i literària a la segona planta, som al centre de Roma, a la Via Corso. Des d’aquí, al centre, tots els carrers porten a la Roma sempre esperada i desitjada per un servidor. 

La primera imatge que comparteixo en aquest Diari de Roma és de la mítica Fontana di Trevi que no decep a cap dels seus espectadors quan se la troben, de cop, darrera d’un carreró on mai podries pensar-te que s’hi amagués aquest monument. 

La segona imatge és d’una de les places més emblemàtiques, grandioses i monumentals de la gran ciutat oberta (città aperta com la pel·lícula de Rossellini) que és Roma, la Piazza Venezia. Als peus del Capitoli, al costat del Fòrum Romà i amb el monument a Victor Manuel II com a principal element protagonista, aquest espai o plaça meravella a qui la veu i trepitja d’a prop. 

La Plaça Venècia és punt de partida de moltes rutes. Al davant la Via Corso, a la dreta al fons el Coliseu i a l’esquerra més grans vies i més grans monuments i edificis. El dinar d’avui ha estat de primera: pasta amb marisc i un bon vi blanc italià. La gastronomia en aquest país també es patrimoni mundial. Demà, segona entrega del Diari de Roma.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA