16 d’octubre 2008


La sorpresa gens agradable ja és coneguda per tots. Una editorial catalana, fundada a Barcelona el 1949, ha premiat amb 601.000 euros a Fernando Savater, filòsof i escriptor espanyol i conegut per la seva fòbia a Catalunya. Aquest personatge és l'autor d'algunes de les pitjors frases que desprestigien aquest país. Una vegada va dir: "El nacionalismo en general es imbecilizador, aunque los hay leves y graves, los del forofo del alirón y el que se pone el cuchillo en la boca para matar. Hay gente sin conocimientos históricos, el nacionalismo atonta y algunos son virulentos. Afortunadamente en Cataluña la situación es diferente a la del País Vascó, aunque esa minoria es una alarma que nós dice que algo hay que hacer. El nacionalismo es una inflamación de la nación igual que la apendicitis es una inflamación del apéndice."

Fernando Sabater també és conegut per ser el principal impulsor del Manifiesto por la lengua común que va rebre el suport d'altres personatges que es fan anomenar, com ell, intel·lectuals. El document, com ja sabeu, intenta desprestigiar el català i portar als altars el castellà com a única llengua oficial i vàlida a tot l'Estat Espanyol.

Amb un perfil així, s'entén que aquest individu ha de rebutjar tot allò que ve de Catalunya com sempre ha fet i que Catalunya li ha de negar favors, somriures i suports. El gerro d'aigua freda ens va arribar ahir tot just en el moment en que es va saber que Fernando Savater era el guanyador del Premi Planeta que entrega aquesta editorial catalana i que està dotat amb 601.000 euros. Savater es va desplaçar a la capital catalana però no pas per pronunciar un discurs polític a favor de Ciutadans o per reivindicar les idees del Manifiesto. Va venir a Barcelona a sopar de gorra i emportar-se el premi de l'editorial catalana. Ara si que se sent català, oi? Quan es parla de diners el llenguatge és universal, no hi ha banderes ni nacions. Fernando, ara si que estimes Catalunya? Ai, Fernando, Fernando... en quin planeta vius?

14 Responses so far.

 1. Txarli says:

  I qui ha votat a aquest senyor? Segur que no eren o no volien ser catalans, com ell. Sembla que a la foto, n'apareixen un parell.

 2. Albert says:

  els catalans som així, som capaços de premiar a gent que que ens té fòbia i ens odïa, perque algú és pot imaginar que li donin un premi a Carod Rovira a Salamanca.....no puc entendre com som de rucs en aquest país.

 3. Anònim says:

  Un anticatalà com aquest que diu mentides i que no té cap escrúpol en atiar el foc contra Catalunya no es mereix cap premi ni aquí ni enlloc.És vergonyós que se li hagi donat a aquest individu.

 4. es un insult a la nostre inteligencia !!!

 5. Ja sé que ens poden dir que els finalistes, com la resta de concursants, presenten la seva obra sota un pseudònim. Però sempre sap quins escriptors arriben a la final i en aquest cas feia dies que es parlava que en Savater era l'autor d'una de les tres obres favorites per guanyar.

  Txarli, els qui els voten són els primers que haurien de demanar explicacions si se senten catalans i ho són. En cas contrari el tema és més dificil però la solució no ho es tant: que posin un jurat amb majoria de catalans que per algun motiu es convoca i s'entrega a Barcelona.

 6. Albert, els catalans som com? vols dir... rucs, cornuts i pagar el beure? Massoques? Doncs això sembla i no m'agrada gens. A Salamanca tenen moltes ganes de donar-nos però no pas cap premi.

 7. Kweilan (bonic nick): Totalment d'acord amb tu. Vergonyós i del tot inadmissible.

 8. Té la Mà Maria, tens raó però pensa una cosa. Si els catalans amb intel·ligència tinguèssim a les mans aquestes decisions, tot seria ben diferent. Com diuen a les espanyes: otro gallo cantaria.

 9. zel says:

  He sentit, han dit, han comentat, que els premis Planeta no són el que sembla, que fins i tot algun estava cantat que es donava "ABANS D'ESCRIURE'L" I SE LI ENCARREGAVA A L'ESCRIPTOR QUE ESCRIVÍS TAL COSA SOBRE TAL TEMA PEL PREMI. o SIGUI, QUE JA VEUS, TOT PODRIT!

 10. Zel, com bé dius, els rumors parlen per si sols. En aquest món, mai millor, tot és possible.

 11. Apa Noi says:

  cantat , aqust any toca savater, ja saps la colla que donem els premis.

  oli-s america-dona

 12. Ei, Apa Noi, dius que "donem" els premis. Què hi tens a veure? jejeje.

 13. T'estimo i t'aprecio molt com per dir al teu bloc el que tinc jo de "inflamado"...
  En fi, que he passat a saludar-te amic meu.
  De tota manera, la meva dona que està fora de tota sospita de ser seguidora del partit d'aquests majaras, m'ha dit que una cosa no treu l'altre, però que aquest paio escriu de puta mare.
  Petonets!!!

 14. Salvi, jo també t'estimo molt i t'aprecio moltissim. No dic que el Savater escrigui malament però que li donin el Cervantes i se'l confiti però que aquí a Catalunya. ni aigua.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -