L'AUTOR

Foto: febrer 2018
Oscar Ramírez Dolcet (Reus 1971) 

Ha desenvolupat la seva trajectòria professional a Tarragona durant els darrers trenta anys treballant a diferents mitjans de comunicació. A la ràdio, ha presentat programes musicals a Cadena Nova i ha estat cap de programes de la Cadena Cope, cap d’informatius a Onda Rambla Tarragona i Tortosa i Onda Cero Reus. 

En premsa escrita, va ser corresponsal del diari El Mundo a la província de Tarragona. A més, ha treballat com a redactor a diferents gratuïts. 

En l’àmbit televisiu, va treballar com a cap de programes de la Televisió de Tarragona. El 2001 se li va lliurar la Insígnia de Plata de la Conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona i l’any 2004 va guanyar el Premi de Comunicació Ciutat de Tarragona. Està especialitzat en màrqueting polític i ha coordinat diverses campanyes estatals i municipals a més de col·laborar en altres. Actualment és el gerent de l'empresa de comunicació i màrqueting Avanti Comunicació (fundada l'any 2010) i d'Avanti Gastro, primera agència de comunicació gastronòmica de la província de Tarragona (fundada l'any 2019). També és gerent de l'editorial La Banya Edicions que ha publicat diversos llibres d'àmbit social i històric (creada l'any 2014). 
.
Com a escriptor ha publicat una vintena de llibres en català, castellà i italià. Part de la seva obra està traduïda en  anglès, francès. holandès, portuguès i alemany i àrab. 

Així, és autor dels llibres L’aigua a Tarragona, 25 anys d’Ematsa (Silva Editorial, 2008), Pensaments Lleugers (Edicions La Banya 2010), Esperando la ausencia (Edicions La Banya 2010), Aforo completo/Tutto al completo (Silva Editorial 2012), Agricultura Mental (Silva Editorial 2013), Cafè Nuage (Edicions La Banya, 2013), Invasió de Camp (Silva Editorial 2015), Invasione di Campo (Silva Editorial 2015), El trist atzar del vertigen que em devora (La Banya Edicions 2017), Records de Riudecanyes. Relats de memòria oral (La Banya Edicions 2019), Les arrels del camí que no et retorna (La Banya Edicions 2020) i Kitab, Sadhu, Naufragi (La Banya Edicions 2020).

Oscar Ramírez és coautor, amb Pere Tàpias, de Restaurantes de la Costa Dorada (Editorial Òptima, 2004), La Catosfera Literària (Cossetània Edicions, 2007), del recull Històries de la Terra, Guanyador dels VIII Premis Literaris de Constantí (Silva Editorial 2010), del llibre 25 Aniversari Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona (Arola Editors 2010), del recull de poemes Al quebrar la crisálida (RIET 2011), del llibre Jaume Joan Magriñà. Cor de Jazz (Silva 2012), de l'obra Sirusa 25 anys (Silva Editorial 2015), La Cura (Edicions La Banya 2021) i Altafulla en Negre (Edicions La Banya 2023). 
 
També ha coordinat el llibre Victòria Forns. Parlem de Tarragona (Edicions la Banya 2014).Igualment, ha publicat més d'un miler d'articles d’opinió a diversos diaris en paper, digitals i revistes. En aquest blog, que manté obert des del 2007, hi ha escrit quasi 3.000 textos literaris i articles.

Oscar Ramírez ha estat delegat territorial del Sindicat de Periodistes de Catalunya a les comarques de Tarragona des del 2014 al 2020. Actualment és president de l'associació cultural Etcètera i membre dels següents col·lectius:

Cátedra Miguel Delibes
La Discreta Academia, creada pel rei Felip III
Red Mundial de Escritores en Español (REMES) 
Poetas del Mundo 
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC)Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA