28 de novembre 2008


A vegades tinc la sensació que alguns polítics viuen en un altre món o, senzillament, passen de les crítiques dels ciutadans quan saben que han de fer o han fet alguna cosa mal feta. Faig aquesta explicació per parlar dels guarniments nadalencs que ja s'ha col·locat a les grans ciutats espanyoles. Crec que enguany i fruit de la crisi hagués estat millor una mica d'estalvi, el mateix que faran les famílies a casa seva. Enguany, per exemple, haguessin pogut posar menys llums per a reduir el cost energètic i de muntatge i lloguer tenint en compte que tampoc s'haguÉs notat massa. També haguessin pogut retardar el dia d'encesa de les llums nadalenques però tots el mantenen i serà, un any més, massa aviat però amb les mateixes intencions, provocar el consumisme dels ciutadans que, guiats per les llums i els aparadors decorats amb verd i vermell, van com zombis comprant compulsivament.

Ha passat tot el contrari. A Barcelona la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, s'ha gastat 214.000 euros en la plantada de sis arbres nadalencs de ferro i fluorescents. Més de 32 milions de pessetes malgastats i amb la critica corresponent, i lògica, de diferents partits del consistori barceloní. Aquesta aberració es pot comparar amb el preu de l'avet nadalenc instal·lat a Madrid, el de la foto, que costarà 495.000 euros. Quasi mil milions de pessetes en un sol arbre, més el consum corresponent, en uns temps que criden a la prudència i l'austeritat econòmica. Aquests dos exemples són els de mala política d'uns representants que, com deia tot just començar el post, viuen a un altre món o se'n enfoten de nosaltres i els importa ben poc allò que els puguin dir. Encara hi ha temps per canviar. Des d'aquí demanaria als ajuntaments de Madrid i Barcelona que treguin aquests guarniments de luxe i a la resta de consistoris, especialment els de les nostres comarques, que posin menys llums i les encenguin més tard, a meitats de desembre i no la primera setmana o el mateix dia 1. Ja sé que no em faran cas però dient-ho tinc la consciencia ben tranquil·la i la seguretat que molts altres compartireu la meva opinió.

Aprofito per a recordar que segueix en marxa la campanya del BACA i que s'hi podeu sumar tots els blogs que defenseu un nadal ben català amb el tió i els reis enlloc del nadal americà amb al Pare Noel com a protagonista. Podeu agafar el banner que hi ha a la columna de la dreta i si el poseu al vostre blog m'ho feu saber i us sumaré a la llista de bogs membres del BACA. De moment ja som 15.

22 Responses so far.

 1. mira que en portugal tenemos la mas gran arbol de natal de Europa!!! es por eso que nosotros tenemos mas riqueza.
  es lo que hay

  saludos

  http://coresemtonsdecinza.blogspot.com

 2. Anònim says:

  HOME,SI EL "INEFABLE" MONTILLA DIU QUE TENIM QUE GASTAR. QUE VOLS QUE FAGI LA MAYOL? DONSC GASTAR,AMB EL SEU MAL GUST I POCA VISIO POLITICA DE SEMPRE. JUGANT AMB BCN.....

 3. Sal, esto no lo sabia. Es el mas grande de Europa pero seguro que no es el mas caro. Un saludo!

 4. Ep, Tondo! si en Montilla diu això, tots a gastar! jajaja quins trons que té això que tenim com a president.

 5. Rita says:

  La Mayol fent això, el Montilla dient que gastem... Veure en mans de qui estem... Fa plorar!

 6. Rita, fa plorar i molt. En un estat de democràcia com el nostre ni tan sols podem dir que tenim allò que va votar la majoria perquè els guanyadors són al seient de l'oposició i dos dels partits derrotats donen suport i van fer president a aquest personatge que, en temps de crisi, vol que gastem. Em rcorda la ministra que ens recomanava que fèssim l'escudella amb ossos de vedella quan les vaques eren bojes...

 7. mossèn says:

  els polítics deuen ser parents de sa majestats els reis d'orient !!! ... salut

 8. Mossèn, en alguns casos i parlant de nadal, més va que facin cag.. el tió abans de cag..-la tant sovint.

 9. ostras si no hay consumismo la rueda de la vida no funciona.
  no gastamos, no generamos empleo y todo genera mas crisis.
  por eso os recomiendo gastar, pero con moderacion claro

 10. Si es con moderación podemos gastar pero los ayuntamientos e instituciones deben dar ejemplo y demostrar austeridad y contención. Por cierto, me gusta ver que estas de nuevo en activo, dejando tus aportaciones en la red.

 11. Apa Noi says:

  aqui a TARRAGONA som els messssssssssssssssssssssssssssssss
  CHULOS , ENBOLTEM DE LLUMETAS ELS MONUMENTS DE LA EPOCA ROMANA I PATRIMONI DE LA HUMANITAT
  PLAÇA DEL FORUM
  AL MEU BLOC , DEMANO DIMISIONS.
  SALUT

 12. zel says:

  Calla, calla, que diuen que es per no gastar en arbres de veritat i en llums excessives i de passada, algun savi saberut, a les converses de la ràdio, diu que així es fa un Nadal trist...

 13. Apa Noi. ja he vist la foto i certament no és la millor imatge per la ciutat. Hi ha altres llocs on penjar els llums però no et sulfuris tant que no h'hi ha per a demanar dimissions, dic jo. Si, han fet una bona empastrada, però no cal que l'alcalde plegui per això.

 14. Home, Zel, a mi el més trist em sembla que tinguem aquests polítics que "despilfarren" en temps dificils. Ja tens raó, ja.

 15. Amb tot, sembla ser que si ara hi haguessin eleccions,
  tornarien a governar els mateixos!!
  No ho entenc.
  Per cert he afegit el meu blog a la campanya del BACA
  Salutacions!!

 16. Apa Noi says:

  OSCAR
  SI PASES PEL BLOC I AMPLIAS LAS FOTOS VEURAS QUE ES PER DEMANAR RESPONSABILITATS
  QUE ES AIXO , EN UNES RESTES DE 2009 ANY D´ANTIGUETAT
  SI NINGU LI CANTA LA CAÑA , EL MES DE GENER, ES CAPAS DE PINTAR.LO DE COLOR ROSA.

 17. Fra Miquel, jo tampoc ho entenc. Quan vaig llegir la notícia sobre aquest tema vaig quedar al·lucinat. Com més malament ho fas, més et voten.

  Ara et sumo a la llista de blogs del BACA i de pas també et linko al meu blog. Salutacions!

 18. Apa Noi, ja he vist les imatges del teu blog. Em sembla molt bé que fotis canya però he fet únicament l'apreciació de la dimissió.

 19. Anònim says:

  hola amic meu
  El Papa Noel no es america. Es del nord d' Europa com Santa Klaus . El arbre de Nadal tambe y tot aixo es paga de molts anys els vikings no sabian qu'habia nascut un nen salvador... Catalunya multi cultural pot fer el nadal de moltes maneres, els que creuen als reis en davant, el tio en davant i pare Noel tambe jo personalment ya no crec en res quina llastima no?? Pero puc fer cagar el tio despres esperar al pare Noel i els reis, totes les cultures tenen lo seu ,un peto be fort y espera els reis que et portaran salud i feliçitats perque diners no n'hi ha!
  christine

 20. Hola Christine!

  Ja sé que el pare noel és del nord però els culpables d'exportar-lo com a producte de consum, amb la coca-cola a la mà inclosa i en format de pel·lciules frikies, són els americans. Jo només reconex al tió i als reis d'orient. Totes les altres invencions, al foc i que se les confitin els yankies. Són gustos, opinions.
  Per cert, jo crec que creus en tu mateixa i això vol dir que ja creus en alguna cosa, oi?

 21. Anònim says:

  can u leave ur phone number to me???

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -