08 d’octubre 2013


Roma ens ha acollit avui, 7 d’octubre, per regalar-nos durant tres dies la seva majestuositat, el seu llegat romà, el seu art que s’enfila per cadascuna de les llambordes dels seus carrerons cèntrics i de cada edifici històric que acull galeries amb exposicions, comerços d’antiquaris o petits museus que engrandeixen la capital italiana. 

Demà tocarà l’acte de presentació de la Red Internacional de Escritores por la Tierra a l’espai cultural més emblemàtic que uneix la cultura espanyola i la dels nostres veïns, el Instituto Cervantes. Allí, a més de presentar la RIET, s’hi presentaran alguns llibres de diferents poetes i entre ells, el meu estimat “Aforo Completo” que fa més d’un any que gira pel món i encara té vida. 

Allotjats a la Casa di Goethe, on va néixer el poeta, novel·lista, científic i artista, amb un museu dedicat a la seva obra artística i literària a la segona planta, som al centre de Roma, a la Via Corso. Des d’aquí, al centre, tots els carrers porten a la Roma sempre esperada i desitjada per un servidor. 

La primera imatge que comparteixo en aquest Diari de Roma és de la mítica Fontana di Trevi que no decep a cap dels seus espectadors quan se la troben, de cop, darrera d’un carreró on mai podries pensar-te que s’hi amagués aquest monument. 

La segona imatge és d’una de les places més emblemàtiques, grandioses i monumentals de la gran ciutat oberta (città aperta com la pel·lícula de Rossellini) que és Roma, la Piazza Venezia. Als peus del Capitoli, al costat del Fòrum Romà i amb el monument a Victor Manuel II com a principal element protagonista, aquest espai o plaça meravella a qui la veu i trepitja d’a prop. 

La Plaça Venècia és punt de partida de moltes rutes. Al davant la Via Corso, a la dreta al fons el Coliseu i a l’esquerra més grans vies i més grans monuments i edificis. El dinar d’avui ha estat de primera: pasta amb marisc i un bon vi blanc italià. La gastronomia en aquest país també es patrimoni mundial. Demà, segona entrega del Diari de Roma.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -