SI US PLAU, CONTENCIÓ VERBAL


L'alcalde d'Ascó s'ha begut l'enteniment del tot. Enmig del debat generat per la manca d'informació que tenen els polítics i els ciutadans per part dels responsables de les nuclears de les nostres comarques, aquest senyor, Rafael Vidal va i diu que no descarta la candidatura del municipi per acollir el futur magatzem temporal centralitzat de residus nuclears que, dit clar i català, vol dir cementiri nuclear. És just el que ens faltava, que els del nostre territori estiguin al costat contrari i diguin aquestes bajanades que només poden respondre a interessos econòmics quan un es pensa que els diners ho arreglen tot.Sr. Alcalde d'Ascó: Aquí, al camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, de merda ja en tenim prou. Nuclears, químiques, elèctriques, cicles combinats, molinets de vent, dipòsits de gas soterrats....

Aquí, a les comarques tarragonines, la gent vol viure en pau, sense ensurts i tot respirant aire net, sense la por que suposa tenir una instal·lació que ningú més vol com ara un cementiri nuclear. Quan se'l rifa tota Espanya, a excepció de quatre polítics eixelebrats, per alguna cosa deu ser. Si vostè vol el cementiri, posi'l sota els fonaments de casa seva però deixi a les altres persones en pau. Ja ha fet consulta popular sobre el tema? La pensa fer? Sap que si posa el cementiri li costarà l'alcaldia? Ho sap tot això?

Els polítics es deuen, no ho oblidi mai, a les persones que els han votat i que, quan vulguin, els tornen a fer fora del seient municipal. Si volia que el convidessin a La Noria com l'alcalde més polèmic del moment, va pel bon camí. En cas contrari, rectifiqui que encara hi és a temps.

Aquest post s'acompanya d'una nova aportació del Bernat de Villegas, il·lustre col·laborador d'aquest blog i especialista en transformar paisatges de les nostres comarques. A l'esquerre, una imatge del poble d'Ascó i la central i la mateixa imatge sense la nuclear. A la dreta, el mateix contrast però amb la nuclear de Vandellòs.

Comentaris

Apa Noi ha dit…
ASCO, EL NUCLI DE LA PARADOXA ATOMICA


· La majoria dels habitants treballen a les centrals nuclears o en l'Ajuntament¡
Ascó a l´ Agost és de Festa Major,així ho confirmen les 76 pàgines d'un programa de festes http://www.lariberadebre.com/asco/images/stories/Docs/programafestes.pdf
que més aviat sembla una excel·lent guia turística. Però ningú no l'estranya. És tan sols una petitíssima mostra de tots aquests beneficis que comporta allotjar en el municipi els dos grups de la central nuclear d'Ascó. Amb els 5,7 milions d'euros d'IBI que el gestor ha pagat a l'Ajuntament de la petita localitat de 1.600 habitants dóna per a això i per a molt més. Per als més crítics els diners de l'energia nuclear, "s'ha tirat en fer places de marbre i en tapar la boca als polítics".
A Ascó es poden comptar amb els dits d'una mà els feligresos que no treballen per a la planta atòmica. Algun hi ha que es desplaça fins a l'electroquímica de Flix i molt pocs els que treballen fora del municipi, perquè les principals fonts laborals de les quals beu el poble són la central nuclear i el propi Ajuntament.
Ascó remodelarà les seves piscines municipals, té en projecte construir piscines cobertes amb tot tipus de serveis, inclosos aquells amb finalitats terapèutiques, reparteix beques de 700 euros anuals als seus estudiants universitaris, subvenciona els de primària i secundària i distribueix els diners amb qualsevol excusa: arreglar la teulada pot ser un.
Amb panorama de beneficis socials tan esplèndid, el risc nuclear queda diluït, com va demostrar l'escassa resposta de la població a l'oferiment de l'Ajuntament per passar les anàlisis radiològiques després de la fuga de partícules radioactives. No va arribar al mig centenar de persones i no totes van ser del poble, ja que l'oferiment es va estendre a la població veïna de Vinebre.
Per a mostra, el propi alcalde, Rafael Vidal (CiU), treballador de la nuclear des de fa 30 anys. El cap del Govern municipal defensa públicament la manera de procedir de la central atòmica que, després de la fuga radioactiva que es va produir el 26 de novembre del passat any, no el va donar a conèixer fins a principis d'abril d'aquest any. Per il·lustrar la seva actitud i postura, l'alcalde d'Ascó va afirmar que el que va passar pot comparar-se a una avaria en un cotxe, que "sents un RUIDITO cada dia, però un dia se't perd la roda per la carretera. I fa tres mesos que està el ruidito".
L'alcalde d'Ascó pretén, amb tot, no barrejar churras amb merines. Diu que ni la seva relació laboral amb la central ni les aportacions econòmiques de la planta al municipi no tenen influència en la seva posició.
L'actitud I|postura de l'alcalde, que comparteix el municipi, queda en les antípodes d'aquells anys 70 en els quals el llavors alcalde, Joan Carranza, es va manifestar obertament i activament contra la instal·lació de la planta atòmica. El llavors alcalde, el primer de la democràcia i elegit precisament per la seva actitud I |postura antinuclear, "va jurar públicament", , que si la central entrava en funcionament marxaria del poble. I així va ser.
Just l'endemà l'alcalde, la seva dona , els 9 fills i els seus estris de sastre" van emigrar a Santa Coloma de Farners.

al meu bloc esta ficat

NO AL CEMENTIRI NUCLEAR

SALUT
Anònim ha dit…
Sembla com si algú s'estés preparant una molt bona jubiliació.

Albertus Magnus
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, ho he vist justament avui al teu blog. No té pèrdua, quins...
Gràcies per compartir-ho.
Oscar Ramírez ha dit…
Albertus, això ja passa. Quan veus perillar un "momio" te'n muntes un altre o te'l fas a mida. Si que sembla el que dius...
Anònim ha dit…
Hola Oscar. El blog de Serlock Holmes ha sido eliminado.

¿Esperabas esta notícia?¿dónde está? ¿Qué ha pasado? ¿Puedes informar?
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim.

No vulgueu tant de mal a la gent. Els blogs s'obren i es tanquen o, en altres casos i parlo per algun dels meus, poden quedar desatesos. El que no faré serà analitzar el perquè, ni el com ni el quan. L'autora del blog sabrà els motius i punto. No penso informar de res. Moltes gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS