ARBRES DE LUXE EN TEMPS DE CRISI.


A vegades tinc la sensació que alguns polítics viuen en un altre món o, senzillament, passen de les crítiques dels ciutadans quan saben que han de fer o han fet alguna cosa mal feta. Faig aquesta explicació per parlar dels guarniments nadalencs que ja s'ha col·locat a les grans ciutats espanyoles. Crec que enguany i fruit de la crisi hagués estat millor una mica d'estalvi, el mateix que faran les famílies a casa seva. Enguany, per exemple, haguessin pogut posar menys llums per a reduir el cost energètic i de muntatge i lloguer tenint en compte que tampoc s'haguÉs notat massa. També haguessin pogut retardar el dia d'encesa de les llums nadalenques però tots el mantenen i serà, un any més, massa aviat però amb les mateixes intencions, provocar el consumisme dels ciutadans que, guiats per les llums i els aparadors decorats amb verd i vermell, van com zombis comprant compulsivament.

Ha passat tot el contrari. A Barcelona la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, s'ha gastat 214.000 euros en la plantada de sis arbres nadalencs de ferro i fluorescents. Més de 32 milions de pessetes malgastats i amb la critica corresponent, i lògica, de diferents partits del consistori barceloní. Aquesta aberració es pot comparar amb el preu de l'avet nadalenc instal·lat a Madrid, el de la foto, que costarà 495.000 euros. Quasi mil milions de pessetes en un sol arbre, més el consum corresponent, en uns temps que criden a la prudència i l'austeritat econòmica. Aquests dos exemples són els de mala política d'uns representants que, com deia tot just començar el post, viuen a un altre món o se'n enfoten de nosaltres i els importa ben poc allò que els puguin dir. Encara hi ha temps per canviar. Des d'aquí demanaria als ajuntaments de Madrid i Barcelona que treguin aquests guarniments de luxe i a la resta de consistoris, especialment els de les nostres comarques, que posin menys llums i les encenguin més tard, a meitats de desembre i no la primera setmana o el mateix dia 1. Ja sé que no em faran cas però dient-ho tinc la consciencia ben tranquil·la i la seguretat que molts altres compartireu la meva opinió.

Aprofito per a recordar que segueix en marxa la campanya del BACA i que s'hi podeu sumar tots els blogs que defenseu un nadal ben català amb el tió i els reis enlloc del nadal americà amb al Pare Noel com a protagonista. Podeu agafar el banner que hi ha a la columna de la dreta i si el poseu al vostre blog m'ho feu saber i us sumaré a la llista de bogs membres del BACA. De moment ja som 15.

Comentaris

Hugo Rebelo ha dit…
mira que en portugal tenemos la mas gran arbol de natal de Europa!!! es por eso que nosotros tenemos mas riqueza.
es lo que hay

saludos

http://coresemtonsdecinza.blogspot.com
Anònim ha dit…
HOME,SI EL "INEFABLE" MONTILLA DIU QUE TENIM QUE GASTAR. QUE VOLS QUE FAGI LA MAYOL? DONSC GASTAR,AMB EL SEU MAL GUST I POCA VISIO POLITICA DE SEMPRE. JUGANT AMB BCN.....
Oscar Ramírez ha dit…
Sal, esto no lo sabia. Es el mas grande de Europa pero seguro que no es el mas caro. Un saludo!
Oscar Ramírez ha dit…
Ep, Tondo! si en Montilla diu això, tots a gastar! jajaja quins trons que té això que tenim com a president.
Rita ha dit…
La Mayol fent això, el Montilla dient que gastem... Veure en mans de qui estem... Fa plorar!
Oscar Ramírez ha dit…
Rita, fa plorar i molt. En un estat de democràcia com el nostre ni tan sols podem dir que tenim allò que va votar la majoria perquè els guanyadors són al seient de l'oposició i dos dels partits derrotats donen suport i van fer president a aquest personatge que, en temps de crisi, vol que gastem. Em rcorda la ministra que ens recomanava que fèssim l'escudella amb ossos de vedella quan les vaques eren bojes...
mossèn ha dit…
els polítics deuen ser parents de sa majestats els reis d'orient !!! ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
Mossèn, en alguns casos i parlant de nadal, més va que facin cag.. el tió abans de cag..-la tant sovint.
La casa de Pinel ha dit…
ostras si no hay consumismo la rueda de la vida no funciona.
no gastamos, no generamos empleo y todo genera mas crisis.
por eso os recomiendo gastar, pero con moderacion claro
Oscar Ramírez ha dit…
Si es con moderación podemos gastar pero los ayuntamientos e instituciones deben dar ejemplo y demostrar austeridad y contención. Por cierto, me gusta ver que estas de nuevo en activo, dejando tus aportaciones en la red.
Apa Noi ha dit…
aqui a TARRAGONA som els messssssssssssssssssssssssssssssss
CHULOS , ENBOLTEM DE LLUMETAS ELS MONUMENTS DE LA EPOCA ROMANA I PATRIMONI DE LA HUMANITAT
PLAÇA DEL FORUM
AL MEU BLOC , DEMANO DIMISIONS.
SALUT
zel ha dit…
Calla, calla, que diuen que es per no gastar en arbres de veritat i en llums excessives i de passada, algun savi saberut, a les converses de la ràdio, diu que així es fa un Nadal trist...
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi. ja he vist la foto i certament no és la millor imatge per la ciutat. Hi ha altres llocs on penjar els llums però no et sulfuris tant que no h'hi ha per a demanar dimissions, dic jo. Si, han fet una bona empastrada, però no cal que l'alcalde plegui per això.
Oscar Ramírez ha dit…
Home, Zel, a mi el més trist em sembla que tinguem aquests polítics que "despilfarren" en temps dificils. Ja tens raó, ja.
fra miquel ha dit…
Amb tot, sembla ser que si ara hi haguessin eleccions,
tornarien a governar els mateixos!!
No ho entenc.
Per cert he afegit el meu blog a la campanya del BACA
Salutacions!!
Apa Noi ha dit…
OSCAR
SI PASES PEL BLOC I AMPLIAS LAS FOTOS VEURAS QUE ES PER DEMANAR RESPONSABILITATS
QUE ES AIXO , EN UNES RESTES DE 2009 ANY D´ANTIGUETAT
SI NINGU LI CANTA LA CAÑA , EL MES DE GENER, ES CAPAS DE PINTAR.LO DE COLOR ROSA.
Oscar Ramírez ha dit…
Fra Miquel, jo tampoc ho entenc. Quan vaig llegir la notícia sobre aquest tema vaig quedar al·lucinat. Com més malament ho fas, més et voten.

Ara et sumo a la llista de blogs del BACA i de pas també et linko al meu blog. Salutacions!
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, ja he vist les imatges del teu blog. Em sembla molt bé que fotis canya però he fet únicament l'apreciació de la dimissió.
Anònim ha dit…
hola amic meu
El Papa Noel no es america. Es del nord d' Europa com Santa Klaus . El arbre de Nadal tambe y tot aixo es paga de molts anys els vikings no sabian qu'habia nascut un nen salvador... Catalunya multi cultural pot fer el nadal de moltes maneres, els que creuen als reis en davant, el tio en davant i pare Noel tambe jo personalment ya no crec en res quina llastima no?? Pero puc fer cagar el tio despres esperar al pare Noel i els reis, totes les cultures tenen lo seu ,un peto be fort y espera els reis que et portaran salud i feliçitats perque diners no n'hi ha!
christine
Oscar Ramírez ha dit…
Hola Christine!

Ja sé que el pare noel és del nord però els culpables d'exportar-lo com a producte de consum, amb la coca-cola a la mà inclosa i en format de pel·lciules frikies, són els americans. Jo només reconex al tió i als reis d'orient. Totes les altres invencions, al foc i que se les confitin els yankies. Són gustos, opinions.
Per cert, jo crec que creus en tu mateixa i això vol dir que ja creus en alguna cosa, oi?
Anònim ha dit…
can u leave ur phone number to me???

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS