JA SÓN AQUÍ


Ha costat però al final han arribat. Ja són aquí els Mossos d'Esquadra, ja s'han desplegat a les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Ja patrullen pels nostres carreres i les nostres carreteres malgrat siguin el cos policial que causa més antipatia entre els ciutadans. Els Mossos no van començar amb bon peu i han seguit en una línia que, personalment, crec molt equivocada. Lluny de ser agents propers als ciutadans, aquells agents que han d'ajudar i resoldre dubtes, han esdevingut el "coco" a qui tothom té por. Només cal que sortiu al carrer i pregunteu quina imatge té cadascú de la policia autonòmica catalana. Són els qui posen multes amb prepotència, no perdonen la vida a ningú i es creuen el cos d'elit que salvarà al món. Hem estat anys criticant la Guàrdia Civil i ara resulta que els catalans s'estimen més les formes de la benemèrita que no pas la dels Mossos. De Policia Local n'hi ha de tot tipus. Els de Calella són amables, atents amb les persones. Els de Cambrils vacil·len a la gent, multen i sancionen per a recaptar més euros pels sous dels qui governen i fan la vista grossa quan volen i amb qui volen. En canvi els Mossos han desplegat sobre tot el territori aquesta imatge dura que provoca, més que respecte, molta por. Ja són aquí els homes de Harrelson. Que Déu ens agafi confessats.

Us deixo uns enllaços tot recordant, ja sabeu que m'encanta aquest exercici, que cal tenir memòria i la gent no oblida. Enllaç 1 · Enllaç 2 · Enllaç 3. De regal amb aquest post, un retallable d'un cotxe dels Mossos per si voleu muntar-lo i posar-lo sobre la televisió, on ara hi ha la sevillana o el toro.

Comentaris

Anònim ha dit…
Un punt de vista d'algú que deu haver patit la prepotència d'aquest cos de botiflers, creat pel borbonisme per protegir els seus doblers i sobormar a la pagesia o amenaçar-la en contra del bandolerisme de caire social o llibertari del 1720. Pujol la va cagar fent d'un cos de botiflers la policia catalana. Ara tenim el que tenim. Ajo y agua, que diuen els castellans.
Anònim ha dit…
ui, amic Oscar. S'ha de ser valent per fer un escrit com aquest. La meva enhorabona.

Pere Siuró
Anònim ha dit…
Si tant molesten els Mossos què proposa que hem de fer amb la vigilància policial? Els fem fora a tots?

Administració Pública
Conselleria de Seguretat - BCN.
Oscar Ramírez ha dit…
Joan Recasens. totalment d'acord, els tenim aquí, doncs ajo y agua i a patir-los.
Oscar Ramírez ha dit…
Pere Siuró. Moltes gràcies pel comentari. No crec que es tracti d'un tema de valentia. Jo crec que no costa gens dir les veritats a la cara encara que facin mal. Bé, si que costa perquè en aquest món hi ha molta gent falsa que practica el sexe oral, parla i parla però en petit comitè.
Oscar Ramírez ha dit…
Administració Pública i altres herbes.

No cal fer-los fora a tots. Se'n jubilen a uns quants que es poden dedicar a fer de vigilant de seguretat als parcs i les discoteques i a la resta se'ls fa un curs per aprendre a ser més educats i atents amb els qui els paguen el seu sou que som tots els ciutadans de Catalunya.
La vigilància policial la poden seguir fent els cossos que hi ha ara, molt més educats per cert, i si algún mosso reciclat s'hi pot sumar, que s'hi sumi.
Una altra cosa que han de fer per millorar la seva imatge és parar-se menys sovint a fer cafes amb llet en hores de feina. Hi ha locals que més que un bar semblen la seva caserna. De pas, si les coses es volen arreglar del tot, que canviin al seu màxim responsable polític que també hauria de ser sotmés a un intens procès de reciclatge.
Anònim ha dit…
Bon article

catalansreaccionem.wordpress.com
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies. He vist el teu blog. M'ha agradat. Et linko al meu blog i et seguiré llegint.
Mon ha dit…
Oscar estic amb tu, jo crec que a part d'una mica mes d'educació i amabilitat, faria que ens apropesim mes a la figura del mosso. Com li explicas a una nena de 8 anys que aquest senyor que acaba de parlar amb el seu pare, l'ha de protegir? Si aquest mosso ha tractat d'una manera grollera al seu pare que estava socorrent un accident a la carretera?
Anònim ha dit…
Jo els tractes que he tingut han estat més que acceptables, cap problema.
Dieu-me ingenua, però potser mereixen una opotunitat, al final i quan tens un problema greu qui et treu les castanyes del foc?, mossos ,guardia civil, municipals, nacionals...perquè els odiem tant?, que seria la nostra societat sense ells?, està clar que alguns són bons i altres no, però les multes casi sempre les possen amb raó, encara que a vegades sembli que el que fan és l´agost, un mal generalitzat en la nostra societat, la pela és la pela.No crec que els calers siguin per ells.
Oscar Ramírez ha dit…
Mon, entenc molt bé el teu plantejament. D'on no n'hi ha no en raja i per tant, dificilment podrà explicar res de bo el pare a la seva filla (en el cas que parles com a exemple).
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim.

Jo en aquest post parlo malament únicament dels Mossos d'Esquadra. La resta de cossos de seguretat em mereixen tot el meu respecte i no els odio pas. D'oportunitats n'han tingut a dojo, centenars, i les han desaprofitat. És del tot lògic que la gent no confii amb ells.
La nostra societat sense ells podria viure sense problemes, com ho feia abans que existissin. Sobre el tema de multes, els agents tenen un número de multes a posar cada mes, un rappor a presentar i hi ha casos que arriben a ser vergonyosos. En aquest cas parlariem, per exemple, del cas de Cambrils on als pressupostos d'enguany, aprovats pel govern a finals de l'any passat, es llegia que la previsió era triplicar els diners ingressats a les arques municipals procedents de multes i sancions. Si els habitants són els mateixos i es preveu triplicar l'import queda clar que per aconseguir els diners que marxen amb els sous del govern es perseguirà a tots els ciutadans i se'ls reprimirà i sancionarà. Són parers diferents, el meu i el seu que respecto al cent per cent. Gràcies per la seva aportació.
Albert ha dit…
Està clar que és un cos creat per lluïr una catalanisme que tocava a l'època Pujol.
Es un cos, de nous burgesos-buròcrates, sóc de la generació que el que no tenia ni ofici ni benifici se'n feia mosso, amb tots els respectes, però és així, tinc una bona colla de coneguts i amics, que s'han fet mossos, i no veig per cap lloc cap mena de vocació, pq , senyors s'hauria de tindre vocació per ser policia, o nomes busquem un bon sou per tota la vida i 10 dies al mes de festa amen del 30 dies que pertoquen.
Ens hauriem de replantejar quin tipus de personatges hi ha la cos dels mossos d'esquadra, i no vull genelitzar......
Salut i república
Oscar Ramírez ha dit…
Albert crec que la teva és una aportació molt vàlida per la lectura que en fas amb coneixement de causa. Recordo quan es va començar a posar en funcionament el cos i era com tu dius, una oportunitat única. Tothom volia ser Mosso perquè es pagaven, parlo d'aquells temps, 250.000 pessetes. I amb el sou, com tu mateix argumentes, no n'hi ha prou. On són les formes, el saber atendre, l'educació i amabilitat que tranquilitzen el ciutadà o ciutadana que aturen? ... enlloc.
No es tracta de generalitzar però segurament els més preparats per atendre la gent són a oficines. Fixem-nos què diuen una amplissima majoria dels comentaris rebuts als quals hi sumo les opinions que he rebut a través del facebook. No als Mossos, diuen, un NO rotund ben clar.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS