LA POBRESA D'ALGUNS POLÍTICS


Sempre he dit que els polítics haurien de ser professionals de la política, complir uns requisits mínims per ocupar el seu càrrec en bé de la gestió de la ciutat. En cas contrari, passa el que passa. Aquest sistema existent, i ben constatat, que permet a qualsevol regidor o regidora, alcalde o alcaldessa, presidir un consell comarcal, una diputació, el govern autonòmic o central, acaba decebent. Ja sabem que CiU és el partit dels metges i advocats, que el PSC i Iniciativa són els partits del metges i que el PP és el partit dels economistes. Ja sabem que tot alcalde té la seva bona ombra, el cervell que és qui mana realment. Tot això ja ho sabem però cal canviar les coses. Si féssim passar un petit examen, semblant a unes mini-oposicions, als qui opten a un càrrec electe, ens quedaríem sorpresos i més de la meitat s'haurien de quedar a casa. Dic tot això perquè una regidora de Santa Cruz de Tenerife m'ho ha posat en safata i ja fa dies que ho volia comentar atesa les ineptituds que he vist darrerament no massa lluny del lloc on visc.

Anem cap a les illes canàries. L'oposició havia preguntat a una regidora del govern sobre la relació d'immobles que l'ajuntament del municipi té cedits a ONG's. La resposta no té pèrdua perquè la regidora, Esther Sarrautte, respon literalment: "En Patrimonio no figura ningún local cedido a ONG. Sí figuran otras asociaciones como San Miguel, Cruz Roja, etc. Pero con esas siglas (ONG), no". El regidor que havia formulat la pregunta va haver d'aclarir-li el significat de les tres lletres, ONG. La regidora va culpar un funcionari municipal, presumpte autor de l'informe que acabava de llegir. Tot plegat sembla un despropòsit però és tan trist com real.

El cas m'ha recordat a aquella entrevista feta a George Bush ara fa vuit anys, quan era candidat a la presidència dels Estats Units. Li van preguntar qui eren els talibans i va respondre que eren un grup de rock. Dissortadament va comprovar qui eren un any després, quan l'11-S.Si us plau, una mica de vergonya aliena i de dignitat. La política no és l'art de guanyar diners fàcils, no és un període de temps que serveix per incrementar el patrimoni personal, no és un joc. Que reciclin els nostres polítics i que enviïn cap a casa els qui no serveixin. El problema serà que, possiblement, algun ajuntament es quedaria buit. Aquí teniu l'enllaç amb la notícia i el vídeo. No us el perdeu. Vergonyós.

Comentaris

Apa Noi ha dit…
JA, JA ,GUA ,GUA,

VERGUNYÓS

i li foten la culpa als funcionaris, quina barra que tenen , l´informe esta fet per un NO funcionari, esta feT per un CARREC DE CONFIANÇA ,SEGUR
PD LLISTES OBERTES
el favors es pagan
Cèsar Llamborda ha dit…
Un grup de rick... dur!

Diuen que l'Obama ho arreglarà tot, també la nostra Tarragona?

:-)
Anònim ha dit…
EL NIVELL CULTURAL DELS NOSTRES POLITICS,FA FREDAT. NOMES CAL ESCOLTAR ELS DEBATS.PERO ELLS TAN COFOIS,GASTAN A TORT I ADRET,QUE SI DELEGACIONS,QUE SI TV3 A N.Y. QUE SI CUNI A W.F.D. NO CAL RIURE DE EEUU.NOSALTRES TAMBE ENS PORTEM L'OLI. JUGANT AMB B......
Anònim ha dit…
A tarragona n'hem tingut uns quants de bons, començant pel caganer del Serrallo i acabant pel ecologista benefactor de Solentiname, però tenen sort tu, perquè mani qui mani, sempre van enxufats
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, ja se sap que espolsar-se les puces és una gran habilitat política.
Oscar Ramírez ha dit…
Cèsar Llamborda, en Obama tindrà massa feina per arreglar un mínim del seu país. Per sort, no ens molestarà a Tarragona sempre i quan no el convidin.
Oscar Ramírez ha dit…
Jugant amb B... totalment d'acord en tota la teva argumentació. Teniem el que tenim.
Oscar Ramírez ha dit…
Mario, aquesta és una alta gran qualitat dels "bons polítics", entren a un ajuntament deixant la seva feina i quan surten de l'ajuntament mai tornen a aquesta feina. Si tots puguessim fer el mateix... jo no entraria mai a un ajuntament.
zel ha dit…
Òscar, gràcies pels vostres comentaris...ara mateix fa una setmana que l'abraçava i cridava el seu nom...i ja no el vaig veure més viu.

I aquesta bajanada dels polítics, doncs això mateix defenso jo, professionalitzar ña política o estem perduts en un mar d'incompetència, perquè els càrrecs mitjanets, els qui realment fan funcionar les coses, han de ser els més competents de tots, i molts hi arriben per amiguisme...tot dit.
Un peto ploròs, avui. Gràcies altra vegada.
Oscar Ramírez ha dit…
Zela, ja sé que és molt dificil però t'has d'animar. Rep una forta abraçada de part meva i de la Mar. Un petonàs!
Anònim ha dit…
how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS