SOMRIURES I LLÀGRIMES


Amb aquest post, el número 400 d'ençà que aquest blog va començar a caminar, us vull parlar de dues pel·lícules que he vist aquest cap de setmana. La primera és un drama amb un rerefons interessant. Us parlo del film Slumdog Millionaire, dirigida per Danny Boyle (Trainspotting) i centrada a l'India més pobre i fosca. Slumdog explica la història del Jamal Malik, un jove que participa a la versió índia del concurs "quiere ser millonario" per aconseguir que el vegi la noia que estima. El cas és que, sense voler-ho, va encertant totes les preguntes i es queda a una sola resposta del gran premi, 20 milions de rupies. Com en Jamal és d'orígen pobre és detingut i torturat per la policia que l'acusa d'haver fet trampes. Jamal va explicant als agents com ha endevinat cadascuna de les preguntes i cada resposta és un capítol que ens mostra fragments de la seva vida envoltada de pobresa, pallisses, segrest de nens i altres episodis encara més tristos. Slumdog Millionaire hagués estat una pel·lícula més, de les que passen sense pena ni gloria, i al final és un èxit de taquilles als cinemes i ha rebut quatre Globus d'Or.

Parlant d'èxit i en aquest cas en el món de la comèdia, us recomano una segona pel·lícula. A França l'han vist 20 milions de persones i ja s'ha convertit en la més vista en tota la història d'aquest país. Es diu Bienvenidos al norte i ens explica les aventures d'un director de Correus que és traslladat a la força a la regió de Pas De Calais. El protagonista volia ser destinat a la Costa Blava i quan el desterren a la freda regió del nord li cau el món a sobre. A partir d'aquí hi neixen mil aventures per conèixer als habitants del poble, els treballadors de la seva oficina i per mantenir la seva relació amb la seva dona i el seu fill que no l'han acompanyat en el viatge. Bienvenidos al norte la dirigeix i co-protagonitza Dany Boon i té garantides moltes rialles i algun moment tendre. Us recomano a fons les dues pel·lícules, dues petites joies que cal veure i tenir a la filmoteca particular. Jo ja els hi tinc.

Comentaris

Txarli ha dit…
"Bienvenido al norte" és la traducció a l'espanyol del títol original "Bienvenue chez les Ch'ti" -traducció literal benvinguts a casa dels Ch'ti-. Els Ch'ti és la població d'una regió del nord de França i que parlen francès amb un accent molt particular i graciós. Vaig veure la pelicula en francès i no l'he vist en castellà però tinc curiositat per saber com han traduit aquest intercanvis entre accents que a la pelicula original creava alguns malentesos. Fiquen algun accent particular als personatges ch'tis ?
Oscar Ramírez ha dit…
Hola Txarli. Si, els hi posen un accent estrany perquè canvien la "ch" per la "s" i a més parlen com a gangosos. La traducció és bona o com a mínim ho sembla perquè és una part molt important de la pel·lícula.
Per cert, la de Slumdog Millionaire jo l'he vist en versió original i subtitulada en castellà. Crec que de moment encara no hi ha la versió espanyola perrò en tot cas la versió original és fàcil de seguir.
Anònim ha dit…
I quina és més recomanable de les dos?
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, jo crec que les dues són molt bones tot i ser molt diferents. El meu consell és que les miris les dues i comencis per la dramàtica. Sempre aniràs a dormir més content si veus la comedia en segon lloc.
La Familia Menta ha dit…
Jo també he vist la de Bienvenidos al Norte en versió original, i la veritat és que em va agradar molt. Em va fer riure, entendrir, però també em va fer pensar sobre els llocs comuns, els tòpics i els prejudicis. Tal com diu el personatge de Dany Boon a la peli, una regió ja pot ser acollidora, que si no hi ha ningú que acollir no serveix de res.

Ahir em vaig allargar fins al cinema que tinc més a prop de casa per anar-la a veure, però no la feien :( Em sembla que no la deuen fer a gaires sales...

Gran pel·li, recomanada per a tothom!
Oscar Ramírez ha dit…
M.Z, tens molta raó i m'ha agradat que citis aquesta frase: "una regió ja pot ser acollidora, que si no hi ha ningú que acollir no serveix de res". És una de les dues que em van agradar més de la peli.
L'altra és quan el carter li diu al director: cuando un forastero se viene al norte berrea dos veces, al llegar y al partir.

Ens parlem. Et linko el teu teu blog.
Ahir mateix vaig veure Slumdog Millionaire, ja n'he fet crònica al bloq per si t'interessa. A mi em va agradar, la primera part de la peli la trobo brutal, després per mi s'esgarra una mica, però bueno, recomanable

salut!
Oscar Ramírez ha dit…
L'Illa, ja he vist el teu post i he deixat el comentari. Gràcies per la teva aportació, com sempre, molt valida.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS