PENÉLOPE OSCAR HOLLYWOOD


El temps que passa entre el moment que decideixo parlar d'un tema i l'escric en forma de post en aquest blog mai supera els 20 minuts. Per fer aquest que ara llegiu he tardat més de dues hores. M'he hagut de tornar a mirar la pel·lícula Vicky Cristina Barcelona per analitzar a fons el resultat de la cerimònia d'entrega dels Oscars d'Hollywood.

Si, ja ho sé. Ja sé que els Oscar són un espectacle més d'aquells on no es fa justícia perquè tot es mou al voltant dels diners i les amistats. La coherència i la lògica queden en un segon pla i passen de ser actors protagonistes a jugar un paper secundari. Fins fa uns anys era dels que em dedicava a no dormir la nit de l'entrega de les estatuetes i a seguir aquest acte de principi a final. Amb els anys vaig veure la manipulació i les injustícies fetes en una gala que cada any val més diners i té més glamour com a desfilada de moda i menys qualitat en mans dels guardonats.Penélope Cruz ha passat de sortir semi-nua a les pel·lícules de Bigas Luna i protagonitzar papers mediocres sota les ordres d'Almodovar a lligar-se a mig Hollywood i endur-se l'Oscar a la millor actriu secundaria per un paper que, revisada la pel·lícula del Woody Allen, és del tot normalet, en la línia de l'actriu que ha estat rebatejada com a "Pe" per evitar les riotes que li suposava l' altre renom de "Pene" (?). Aquests senyors d'Hollywood no s'han begut l'enteniment, senzillament no tenen cap ètica en el moment de triar els guanyadors que sempre són amics/amants (gran pel·lícula de Ventura Pons) enlloc de bons intèrprets. Apa! Pe! ja tens la figureta!

Hollywood ha passat de fer el ridicul a ensenyar el cul, directament. Ja no tenen cap credibilitat i mira que en tenien ben poca. Jo seguiré escoltant sovint la BSO de La Misión, la que es mereixia guanyar l'Oscar l'any 1986, i totes aquelles pel·lícules marginades que van quedar-se sense el premi que tocava gràcies al país que produeix més cinema i més mediocritats de tot el planeta.


Ennio Morricone - BSO La Misión

Comentaris

zel ha dit…
IncreÏble, oi? A mi m'agrada aquesta noia com milions que n'hi ha al carrer...i això d'ahir...confesso que és el primer cop a la mava vida que espero veure la cerimònia, mai l'havia vist...Confesso dues raons, una, la que tu comentes (serà veritat tanta mentida?) i l'altre veure el presentador (ho sento, el trobo seductor a parir) I vaig al.lucinar... Per això, vaig repartir els meus òscars, ahir, me'ls he inventat, jeje, però en tens un a casa meva sense obligació i sense memes i sense normes, perquè sí, per ser com ets...
Molt ha d'haver canviat la manera d'actuar de Penélope Cruz. Precisament perquè la trobava profundament pèssima i rabiosa, fa anys que vaig decidir no veure cap pel·lícula on sortís ella, perquè simplement me les destrossava. Ara m'extranya que sapigui actuar, però veuré Vicky Cristina Barcelona per poder valorar si es mereix o no tants premis
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, moltes gràcies. Ja he penjat el teu premi a la secció de premis. El presentador era la principal novetat de la gala perquè fa anys que la presentaven còmics i especialment el Billy Cristal que té un humor tan curt que a les dues gales ja repetia acudits. Sobre la PE, és una PEna que el cinema acabi entregant els guardons d'aquestes maneres. Un petó i cuida't!
Oscar Ramírez ha dit…
L'Illa, jo he vist dues vegades la peli i per això crec que els mèrits de l'Oscar cal buscar-los en els novis que ha tingut i el que té actualment. Ell té el mèrit d'haver-la situat on l'ha situada. De totes maneres, mira't la peli i comprovaràs que molt no ha canviat si parlem de la seva capacitat com a actriu.
Oscar Ramírez ha dit…
Per cert, consti que l'he vist dues vegades perquè, com explico al post, aquest matí me l'he tornat a empassar de "cabo a rabo" per si m'havia perdut alguna genialitat de la PE que al final no he trobat.
mossèn ha dit…
prefereixo la OST de "El rey Arturo" !!! ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
També és molt bona Mossèn. Té vostè molt bon gust, com era lògic pensar. A més, ja se sap, els Reis i els homes de Déu sempre han estat molt relacionats.
Subrrealista!!! ha dit…
Curiosament,jo també he parlat sobre la Pe amb el meu blog,i sincerament,concidim amb tot (no es gens rar)


Salutacions.
Oscar Ramírez ha dit…
Subrrealista, ara miro el teu post. Com tu dius, no és gens estrany trobar coincidencies.
La casa de Pinel ha dit…
yo de la penelope lo que mas megusta son sus... sabor a jamon segun dicen el la peli de jamon, jamon...
lo demas se dice por si solo, mi unica duda es porque se caso con el barden y para que?
un saludo
Oscar Ramírez ha dit…
Bardem en jammon jamon dice: mmm, saben a jamon, Lo cierto es que ella esta muy jamona en esa pelicula pero de ahí a ganar un Oscar va un abismo.
Sobre el tema de su relación con Bardem, es uno más. Fue novia de Nacho Cano, Tom Cruise, Mathew McCnahew (no se como se escribe) y ahora le toca a Bardem. Cualquier dia de estos la vemos liada com Woody Allen que ya son ganas.
Agnès Setrill. ha dit…
Però ha fet bones pelis, "Volver" em va agradar molt.,vaja, de les úniques on m'ha agradat com actuaba la Pe.
Albert ha dit…
Premiar pel-lis, o llibres, es quelcom que està bé, i potser s'ha de fer, es clar, però ho trobo una mica massa, com ho diria , rascant la farandula, l'espectacle, per no entrar amb debats , sobre una peli és bona o no,,,,aqui està clar que sempre es premia un interes amagat....premiar el que toqui promocionar...per això n ocrec massa amb premis amb una cosa tant subjectiva....no ?¿?'¡
Oscar Ramírez ha dit…
Agnès, segurament "Volver" és la que salvariem de la crema però la resta és bastant penosa. Salutacions!
Oscar Ramírez ha dit…
Albert, podem coincidir en la necessitat de premiar pel·lícules o llibres però ja que es fan els premis, co tu bé dius, que es donin amb coherència i sense endollismes. Salut!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS