PEATGES: O JUGUEM TOTS O PUNXEM LA PILOTA

El debat obert sobre la possibilitat que es faci pagar algun tipus de taxa o peatge per conduir per les carreteres em diverteix. Fa gràcia veure com la resta d’Espanya es posa les mans al cap davant la possible mesura que a Catalunya tenim aplicada fa anys a les autopistes. Som així nosaltres, avançats als temps que corren tot rascant-nos la butxaca des de fa anys sabent que algun dia igual seria un sistema per la resta de mortals.
Els governs que hem tingut no han fet res per evitar aquest sistema que ens ha escurat encara més. Primer CiU, més tard el tripartit i ara de nou la federació nacionalista, no ha aconseguit acabar amb el pagament de peatges. Hi ha masses interessos pel mig i entre ells el gegant intocable que es diu La Caixa que xupa de tot arreu i també és accionista de les concessionàries de les autopistes. Ja sabem que a Catalunya hi ha tres coses intocables: el Barça, Barcelona ciutat i La Caixa.
Mentre esperem que es decideixin a implantar el pagament a tot Déu que es mogui per les carreteres espanyoles, sobta veure com alguns obvien Catalunya. Avui escoltant els informatius de Telecinco podem escoltar com diuen que “este sistema ya se aplica en otros países i no és pas perquè ens considerin un país sinó perquè passen de nosaltres.
Com ho fa el portaveu de la Asociación de Automovilistas Europeos qui diu que “és injust perquè les carreteres són un servei al qual han de tenir dret i accés tots els ciutadans” sense pensar de nou en Catalunya.
Reitero que no em sembla bé pagar peatges per circular però ja que els paguem aquí fem nostra aquella frase que diu “o juguem tots o punxem la pilota”. Apa! A pagar tots que tots som iguals.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS