NÉIXER A ESTATS UNITS, TREBALLAR A PARÍS I DIR-SE BEIRUT HAVENT PASSAT PELS BALCANS

Si, ja ho sé. Aquest titular és poc entenedor, fins i tot una mica surrealista però, permeteu-me que us desvetlli el secret i us regali plaer per les vostres orelles. Beirut és el nom d'un grup musical diguem que, diferent i del tot autèntic. El seu lider és en Zach Condon, un jove de 20 anys nascut a Estats Units que va venir a viure a París on composa els temes per als seus vuit companys de grup. Hi ha percussió, vent i corda i la veu del Zach, diferent com tot el grup. Aquest jove té la virtut d'introduir a cadascuna de les cançons els sons que ens recorden la música dels Balcans i altres països d'Europa de l'Est. En Zach es fa seus aquests sons escoltats a milers de quilometres per crear-ne de nous a París i enregistrar el vídeos en indrets difícils de trobar ja sigui perquè es tracta de racons de parcs o de fabriques abandonades. L'últim disc de Beirut es diu The Flying Club Cup i ha vist la llum fa molt poc. El nou treball té com a novetat que, a la música influenciada dels Balcans, se li sumen elements clàssics de la coneguda chanson française. Penso que és una joia musical que mereix ser escoltada amb molta tranquil·litat. Aquí us penjo dos vídeos del grup. Un d'ells és del nou disc però si voleu escoltar i veure totes les cançons no hi ha problema perquè de cada tema hi ha un vídeo fet. L'altra vídeo és una actuació conjunta dels Beirut i la Kocani Orkestar (un altre dia us en parlaré a fons) tocant dos temes en una sala de festes. Quedeu-vos amb el segon, Siki Siki Baba, perquè enganxa molt i molt ric músicalment. Ja em direu que us sembla i us agrada i teniu temps, avui dilluns a la nit Beirut actua a l'Olympia de París i demà a La Laiterie de Strasbourg.




Comentaris

Anònim ha dit…
Quin gran descobriment ens has fet. No sabia qui eren i me quedat estorat. Son bonissims, de veritat.
Anònim ha dit…
Me recuerdan mucho al que hizó la banda sonora de Amelie por lo de la sección de vientos y la voz del cantante. Ya he visto, con el enlace que has puesto, que tienen una agenda de conciertos muy apretada. Me gustaria que viniesen a actuar a nuestro país. ¿Sabes si hay previsión de conciertos suyos en España?
Anònim ha dit…
beirut és gran, molt gran!
(hi porto des de fa unes setmanes un vici intens...)
Oscar Ramírez ha dit…
Gràcies a tots per compartir aquest plaer musical. És ben cert, que Beirut és molt gran. A mi em posa molt content quan escolto la seva música. Juanma, és cert que recorden al Yann Tiersen, autor dela BSO d'Amelie. Fins i tot la veu del Tiersen s'assembla a la del Zach, cantant dels Beirut.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS