ENS VOLEN PUNXAR EL GLOBUS

Tinc un amic que quan vol parlar d'il·lusions que es trenquen fa un símil amb els globus. Si un té ganes de fer una cosa i arriba un altre i no li permet fer-ho, aquesta segona persona li ha punxat el globus a la que tenia creada la il·lusió en qüestió. M'agrada molt aquest exemple. El cito avui en aquest post arran de les declaracions que ha fet el president de Mediapro, Jaume Roures, anunciant que si seguim tenint el TDT gratuït la cosa anirà malament i per tant cal que paguem per aquest nou sistema de televisió.
Roures argumenta que actualment els ingressos de publicitat de les televisions estant caient i afegeix que, per evitar una caiguda major, cal que la TDT sigui de pagament, com el Canal Plus o altres sistemes via satèl·lit.
Em sembla del tot indignant que personatges com aquest que representen a grans empreses que porten anys forrant-se amb la publicitat i especialment quan es celebren els grans esdeveniments esportius, ens vulgui punxar el globus que hem anat inflant els darrers tres o quatre anys. Se'ns va dir que tindríem televisió de qualitat i molta més quantitat de canals. Vam anar, tots en ramat, a comprar-nos el descodificador que primer tenia un preu assequible i més tard s'ha acabat regalant amb les cartilles del diumenge dels diaris. Els més rics fins i tot han canviat d'aparell de televisió i n'han comprat una amb el TDT incorporat i ara arriba aquest senyor i, pim pam, ens rebenta el somni de pensar que, per primer cop a la història, no hauríem de pagar per tenir un producte millor.
A mi, personalment, m'és del tot indiferent si les grans cadenes de televisió acaben abocades en una greu crisi com preconitza en Roures fa temps. És el seu problema i en el meu cas poc m'ofereixen per a mantenir-me captivat davant la pantalla. Sóc un amant del programa "Callejeros" de Cuatro. Miro algunes series antigues reposades que emeten Antena Neox o Nova i els informatius de Telecinco i Antena 3. No suporto res del que fa TV3 i especialment la seva programació d'estiu que considero del tot indigna amb programes com el que fan cada tarda i que em provoquen molta ràbia per la més que baixa qualitat dels seus presentadors i els seus continguts. De "la nostra" només valen la pena els documentals que emeten i que, per suposat, són comprats a altres televisions europees.
La resta de canals no em mereixen cap avaluació important, són patrons d'una mala tele que va a pitjor. Malgrat tot, sigui porqueria o qualitat, la veiem millor que abans gràcies al TDT que de moment és gratis. Ara ens la volen fer pagar. Que se la confitin. Els nostre besavis i avis van viure sense tele. Aniré enrere, com els crancs, però no pagaré un euro més.

Comentaris

Unknown ha dit…
El problema és a gran escala i també a petita. Ja que fas una frase d'un amic teu jo en faré un altre també d'un amic.
Ell sempre diu que si a l'ho de menjar-se la merda el conviden sense ell voler a l'hora de la xocolota que no s'oblidin d'ells. I aixo amb el tema de la publicitat es exactament el mateix. Fins ara qui s'ha menjat la xocolata? se la van menjar sols... doncs ara l'hora de la "merda" que es quedin els mateixos comensals.
A mi em foten gràcia El problema de la publlicitat el saben des del primer dia. Ostres ostres, que amb televisió està tot inventat!!! Un tomet pel món mundial han de fer. Tenen tants problemes que no saben per on agafar el "toro".
Donarà molt de si aquest tema. A petita escala pero no menys importants aqui tb hi hauran ósties amb les televisions locals. Les públiques perquè em teoria ( aixo no ha pssat mai) haurien de vire de les subvencions i les privades pq el tall del pastís cada vegada es més petrit.
Mon ha dit…
ostres,ostres,ostres pagar per veure reposicions de basura i mes basura i "concursos-estafa" Però que s'ha cregut aquest personatge?
El que em de fer es apagar els televisors fins que ens donin una programació de qualitat
bajoqueta ha dit…
Lo primer dia d'instal·lar-lo me vaig emocionar, vaig pensar quin munt de canals! Al final acabo fent un zapping i sempre acabo apagant la tele, si no és per alguna cosa concreta. Pagar per vore com me volen vendre de tot i vore sèries velles i programes de baixa qualitat? Ni parlar-ne, abans tanco la tele que hi ha moltes altres millors coses a fer.
Unknown ha dit…
cada cop la miro menys, i encara tinc aparell analògic gens pla... Però mira ahir vaig mirar el callejeros sobre els palaus.

Els grans empresaris de la comunicació al final acaben manant més que els polítics i els jutges, i si el roures afirma això és que van a per totes.

Amb lo barat que seria cobrir amb Wifi de franc tot el país si ho comparem amb les tarifes abusives d'adsl!

I a sobre pagar pel TDT, ho trobo una vergonya. `Posat que facin pagar -crec que a Gran Bretanya funciona així- una taxa per aparell televisiu. Au va! Són igual que els de la SGAE!
Oscar Ramírez ha dit…
Mar, és una frase certament escatològica però prou clara i evident quan una persona és als llocs als mal moments i espera que es pensi en ella quan arribin temps millors. Jo crec que el futur passa per la televisió a la carta i no em refereixo, com diria en Mon de la Garrofa, a menjar-se la tele poc feta o molt feta depenent del gust del consumidor. Vull dir que al final haurem de ser nosaltres, els usuaris, els qui decidim què volem veure i quan ho volem veure. Sobre el tema de publicitat, si jo tingués una empresa gran t'asseguro que mai m'anunciaria a cap tele perquè sé que la gent aprofita els anuncis per fer de tot menys mirar-los.
El paper de les teles locals és complicat però no pas dolent. Les que sempre han tingut qualitat i per tant han mantingut una audiencia fidel se'n sortiran. Aquelles que han anat canviant d'imatge i tarannà estan condemnades a la mort,la desaparició. Jo, de les locals, em miro el Tele Monegal a Canal Reus on per cert emeten un programa de la xarxa de teles locals anomenat D.O que crec que és una passada. I em miro la de Cambrils però com a espai d'humor perquè, per a mi, fan riure i mai n'aprendran. Aquesta és una opinió molt particular però en tot cas la diu una persona que ha treballat quatre anys a la televisió local de Tarragona i alguna cosa pot aportar.
Oscar Ramírez ha dit…
Mon, en què quedem? La teva tele t'alimenta cada dia amb porqueria i t'agrada o estas intentant deixar-ho? jajajaja.
Entenc el que dius, asseu-re's davant la tele i aguantar tota la brossa que ens ofereixen és inacceptable. És millor viure sense tele.
Oscar Ramírez ha dit…
Bajoqueta. A mi em va passar igual. Corrent a la botiga a comprar un TDT per veure aquella nova meravella que en el fons ha estat "más de lo mismo" , més brossa. Ja ho deia a l'altre comentari, millor apagar-la.
Oscar Ramírez ha dit…
Tondo, cobrir de wifi tot el país els és fàcil però no els interessa. Ells volen encara més diners i nosaltres som les victimes a xuclar. El problema és que mentre hi hagi gent que accepta pagar per veure tele, la resta només tindrem com a opció pagar o apagar. Proposo que enlloc de fer la "apagada digital" facin la "apagada final y para siempre".
zel ha dit…
I tanmateix, al final penses, si tens a casa gent gran a qui li agrada i s'entreté amb la tele, doncs paguem però per quelcom que valgui la pena...així és que nosaltres ho fem amb el plus per la meva sogra, que com a mínim té alternatives quan no pot més i s'ha d'asseure al sofà... i encara ella és de les qui llegeix!

Jo tampoc la miro gaire, però prefereixo pagar per veure una peli, que no pas engegar-la i anar de merda en merda (escatológics som...)

Petons!
Oscar Ramírez ha dit…
Amb el raonament que fas amb el tema de la gent gran hi estic molt d'acord perquè també és el meu cas. La meva avia no pot caminar i es passa el dia escoltant la televisió. Dic escoltant perquè ara ja no hi veu i per tant no pot fer cap altra activitat que no sigui escoltar allò que li volen vendre. Sort que no ha perdut el cap i segueix com sempre, o sigui que no compra res ni li venen cap moto.
Un petó!
Mon ha dit…
Oscar des fa temps veig poca tele, estic enganxat als blogs Ara de tant en tant el Monegal també me'l cruspeixó , mira m'agrada, saps Ramirez?.
Oscar Ramírez ha dit…
Mon jo crec que la gent que mirem el Monegal estem un una òrbita diferent. Tenim la categoria de cruspidors de tele perquè si aconsegueixes cruspir-te el programa del Ferran pel fet que t'agrada vol dir que t'has hagut d'empassar molta brossa i destriar entre tanta oferta per acabar trobant aquestes perles com ara el Monegal.
mossèn ha dit…
poden posar-se el tdt al (( ) !!! ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
sempre tan escatològic, jajajaja. Salut Mossèn!
Charlie ha dit…
Homeeeeeee! Per fí trobo algú que critica El Club!! Aleluia!! Ja no estic sol!!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS