AMB LES IMATGES N'HI HA PROU


Demanar justícia a la Justícia sempre resulta complicat però faré un nou intent, que no sigui dit. Crec que amb les imatges que ja hem vist tots i on es veuen els tres joves que van cremar a una indigent en un caixer de Barcelona l'any 2005, n'hi ha prou per enviar-los anys i anys a la presó. Aquests dies se celebra el judici i es dediquen a llençar-se les culpes els uns als altres. N'hi ha un que encara és menor d'edat i acusa als altres dos mentre aquests l'acusen a ell. El cas és que els tres són uns assassins en potencia que han tingut la cara dura de dir al jurat que es pensaven que al bidó de benzina que li van abocar a sobre a la víctima abans de cremar-la viva, hi havia aigua. Entre el moment que els va passar pel cap cometre el crim i fins que el van cometre, van tenir temps suficient per a rectificar i per tant no es pot argumentar cap bogeria transitòria ni cap moment puntual de confusió fruit de res. Els plors i les excuses, ara no valen. El que han de fer és tancar-los a la garjola, si pot ser uns quants segles, i deixar-los allí fins que es morin. Hi ha casos on no es pot parlar de reinserció. En un 99 per cent dels casos està demostrat que el violador torna a violar, l'assassí torna a matar, el lladre torna a robar...
De pas que també tanquin a la presó a la filla de la víctima, una persona que va permetre que la seva mare fes vida als carrers (algú dirà que la víctima no volia tornar a casa) i que ara ha tingut la barra de presentar-se com a acusació particular per treure els diners que pugui.

D'aquí uns dies, quan es faci publica la sentencia, la indignació ens tornarà a envair. Estic convençut que no es farà justícia, que rebran una condemna d'aquelles que els permetrà sortir al carrer d'aquí a pocs anys i més quan hem sabut que es demanen 28 anys de presó pels dos majors d'edat, 14 per cap. El cicle es repetirà. M'indignaré, us ho comunicaré amb un altre post i vosaltres hi direu la vostra. I així, enllestida una injustícia més, esperarem al pròxim judici amb un acusat que no es mereix ni respirar i una sentencia que ens serà curta i estranya, injusta i encara més indignant.

Comentaris

Apa Noi ha dit…
NO FA FATA CAP PARAULA MES

PD si mires el bloc del jesulin, quina educació donem al joves ell que te que donar exemple per el càrrec que te , com vol que el jovent sigui com tots volem, si sols fem que incitar.los

salut
kweilan ha dit…
Estic d'acord en què la família de la víctima l'hagués pogut treure del carrer. I també crec que ja eren grandets per saber que el que feien estava malament...No em sento responsable com he escoltat a molta gent... de què els culpables sóm tots.
Anònim ha dit…
UNES FAMILIES,BENESTANS,AMB FILLS ASSESINS. UNA FILLA APARENTMENT,SENSIBLE,AMB UNA MARE DEIXADA AL MITJ DEL CARRER. UMA DONA ALCOHOLICA,SEGURAMENT POC RESPONSABLE,EN ELS SEUS MILLORS MOMENTS, TOT UN "PUZZLE". QUE FER? FAGIN LO QUE FAGIN, AIXO NO TE SOLUCIO. JUGANT AMB BCN.......
Unknown ha dit…
Cal castigar exemplarment els culpables d'aquest crim.

Les imatges parlen!

Bon post!
e. ha dit…
demanar perdó no els eximeix de culpa, i aquest és un dels temes que costa més d'entendre a un infant, jove o adult: l'assumpció de responsabilitats.
Llengot ha dit…
Caram Òscar! Quanta contundència! A veure si hauràs de canviar el títol del blog per un "NO TOT ÉS POSSIBLE"!!! ;)
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi,quin Jesulin? M'he perdut.
Oscar Ramírez ha dit…
llengot: hi ha casos que em posen frenètic i aquest, com pots comprovar, n'és un. Jo mantinc que tot és possible i fins i tot que aquests tres monstres es pudreixin a la garjola. Gràcies pel comentari.
Oscar Ramírez ha dit…
Fent una barreja basada en els vostres comentaris, us dono una resposta conjunta:

Jo tampoc em sento responsable en aquest cas (Kweilan) i crec que això té dificil solució (jugant amb BCN). Crec que cal castigar als culpables (Tondo) i que demanar perdó no els eximeix de culpa (e.).
Llengot ha dit…
Hola de nou. Bé, si TOT ÉS POSSIBLE, aleshores m'estimo més que aquests nois, durant el compliment de la condemna que els imposin tinguin temps per reflexionar i aprendre i acabin sent Persones (així, amb majúscules).

Que es podreixin a la presó no té gaire mèrit ni és útil per a ells ni per a la societat.
Oscar Ramírez ha dit…
T'entenc i respecto el teu plantejament. M'agrada la diversitat d'opinions i gent com tu que busca el debat.
Anònim ha dit…
mira el bloc del sabate

jesulin=sabate
Anònim ha dit…
És irrefutable que tothom ha de tenir un advocat per a defensar el seus drets, però veure que amb el temps que ha passat des del dia d'autos fins a la celebració del judici, els acusats han tingut temps per a "aprendre's" el paper de jovents sense males intencions, em revolta molt, perquè darrere d'aquest posat de mosquestes mortes, hi veig l'advocat fent una tasca molt intensa en canviar-los-hi la imatge. És a dir, canviar o maquillar la intenció dels fets, i això, per a mi, és mentir. O no?

Albertus Magnus
Oscar Ramírez ha dit…
mallol ok, ara ho miro. Curiós aquest renom que heu buscat.
Oscar Ramírez ha dit…
Albertus, estic d'acord. Per a mi això també és mentir. Qui la fa que la pagui!
zel ha dit…
Els vaig sentir, i els hagués pegat un parell de mastegots i a la garjola, coi, cap respecte per la vida...
Oscar Ramírez ha dit…
A la garjola i de per vida.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS