ARA NO VOLEM CAP ARE


Una de les principals virtuts de l'actual govern de la Generalitat és donar l'esquena als ciutadans a qui no se'ls consulta res per acabar fent autèntics desgavells. Per això es va presentar al seu moment el projecte per la creació de les ARE a 86 municipis catalans. ARE és una Àrea Estratègica Residencial que inclou centenars d'habitatges la meitat dels quals són de protecció oficial. La Generalitat vol impulsar 100 ARE construint 90.157 habitatges en un total de 86 municipis i entre ells hi ha Cambrils. De moment la zona escollida és la que uneix les urbanitzacions o barris del Moli de la Torre i Vilafortuny, per la part del Vial de Cavet. En aquestes dues àrees residencials que destaquen per estar formades únicament per habitatges unifamiliars i/o adossats s'hi faria el gran nyap, edificis de fins a vuit pisos d'alçada, petits gratacels que causarien un impacte visual sense precedents. En total 2.067 habitatges per a 8.200 persones en un municipi que ja està creixent de forma desmesurada i, en algunes zones, amb una clara falta de serveis. Hi ha però un segon impacte a analitzar si parlem de l'ARE, el social. Sense ànim de ser classista - mai ho he estat- queda clar quin perfil de persones vindrien a viure als habitatges de protecció oficial. Cap dels veïns del Moli de la Torre o Vilafortuny compliríem els requisits per aconseguir-ne un. Entre mig de les dues àrees residencials hi hauria un nou gueto i de pas es taparia de la pitjor de les maneres l'essència del POUM aprovat a Cambrils fa un parell d'anys i que ja marca cap on cal créixer i com créixer. Com la gent del conegut supermercat de material informàtic i articles electrònics, el personal de la Generalitat "no són tontos" i saben vendre bé un producte que, sovint, pot acabar sent tot el contrari del que s'anunciava. Les ARE es complementen amb la construcció de més serveis i equipaments que ha de projectar igualment qualsevol consistori de manera obligatòria i no pas perquè es posi en marxa una d'aquestes àrees estratègiques. A Cambrils es reservarien, dins aquesta macro-àrea de gratacels, dues zones per a equipaments per a construir un nou centre escolar i una escola universitària a més d'un espai on s'hi podria aixecar un centre de dia per a persones grans.Tot plegat és el joc dels disbarats. La gent que vam triar una zona residencial amb xalets adossats o habitatges unifamiliars enlloc de blocs de ciment, apostar per la calma i pagar el preu corresponent, no volem cap ARE a 200 metres de casa.

En aquesta lluita o rebuig de l'ARE, no estem sols ni som pas els únics veïns de Catalunya que diem NO a aquest nyap anomenat ARE. El PSC de Sant Celoni diu NO, l'Alcalde de la Roca del Vallès (CiU) diu NO, Santa Coloma de Gramenet diu NO, centenars veïns de Reus diuen NO, la CUP de Reus diu NO, CiU de Roses diu NO, CiU a Móra d'Ebre diu NO, a Ripoll diuen NO, Sitges diu NO, els veïns de Valls diuen NO, a La Canonja diuen NO, El PSC de Cerdanyola diu NO ... la llista pot continuar. Si el govern de Cambrils té ganes de fer un nyap, que se'l facin davant de casa seva. Acompanyo el post amb un foto-muntatge que he fet i que mostra la vista que tinc ara des del despatx de casa meva i la que tindría si aquesta ARE tira endavant. Per ampliar-la, feu clic a sobre.

Comentaris

Anònim ha dit…
Jo també dic NO. Per cert que ja he penjat la BACA com l'any passat. Salutacions Oscar i endavant.
Anònim ha dit…
Molt bona la imatge de sota. Si realment fan això del ARE quedarà encara pitjor del que ho pintes.
Anònim ha dit…
A Valls també diem NO i NO a l'ARE ni a aquestes imposicions que l'únic que fan és esquarterar el nostre territori. A veure si entre tots i totes guanyem aquesta batalla.

Un vallenc en nom de molts.
Oscar Ramírez ha dit…
Consueta, moltes gràcies a tu per la teva aportació. Sobre el tema BACA, ara mateix et linko a la llista amic.
Oscar Ramírez ha dit…
Joan R, no m'ho pintis encara més catastròfic que ja hi ha prou por!
Si ha de quedar com jo imagino ja em poso les mans al cap i si queda pitjor ni ho imagino.
Oscar Ramírez ha dit…
Ànims a tots els vallens i vallenques en aquesta batalla que teniu/tenim per endavant. Realmnent ningú vol cap ARE al seu voltant.
Anònim ha dit…
Si posen vivendes de protecció oficial a Vilafortuny ja sabrem qui les ocuparà i no ho dis per faltar el respecte. Com tu bé dius es crearà un geto i segur que hi haurà molts immigrants que no els voldran a altres llocs i els locals i baixos estaran plens de locutoris i comerços magribins i equatorians. Serà la perdició per aquestes zones on ara vivim tant bé. Si ara ja no tenim seguretat ciutadana, imagineu què passarà amb això en marxa. Que Dèu ens agafi confessats.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, respecto la teva opinió. No és cap mala lectura. Si fós així, SI, que ens agafi ben confessats.
Anònim ha dit…
Sr. Ramírez: Mi nombre es Antonio y estoy muy de acuerdo con el contenido de su artículo. Vine a Cambrils con mi familia por su calidad de vida y me instalé en Vilafortuny. Ya me han robado en casa dos veces y una de ellas cuando dormia. ¿Que vamos a hacer ahora?
Oscar Ramírez ha dit…
Sr.Antonio, desconozco que pasos hay que dar pero trasladaré sus inquietudes y las del resto de personas que estan inverviniendo en este debate al presidente de la asociación de vecinos dels Ametllers, en Vilafortuny. Me consta que estan siguiendo el tema muy de cerca y quizas puedan dar alguna respuesta. Muchas gracias por su aportación.
Anònim ha dit…
Hola Òscar, gràcies per obrir aquest debat sobre l’ARE de Cambrils, perquè espero que serveixi com a canal de participació i també per a disposar d’elements de judici i criteris a l’hora de decidir la postura veïnal.
MÉS RAONS PER DIR NO A L’ARE:
- L’ARE projectada està sobredimensionada (34,46 hectàrees i 2.067 habitatges) per a fer front a les necessitats de sòl i d’habitatge protegit i lliure de Cambrils.
- El lloc escollit és el pitjor perquè l’elevada densitat que preveu aquesta figura urbanística (mínim de 50 habitatges/hectàrea) està molt per damunt del que s’ha construït als Ametllers o al Molí de la Torre. Per tant, l’impacte físic és brutal. No hi ha cap integració amb el teixit urbanístic existent. El fotomuntatge que has fet és perfecte.
- El creixement que suposaria per Cambrils (uns 8.200 habitants) seria massa agosarat i podria resultar afectada la identitat de la ciutat amb la massificació que suposaria aquesta zona.
- La previsió de sòl i habitatge protegit que fa al POUM a les Comes és suficient per encabir les necessitats de creixement de Cambrils els propers 12 o 15 anys.
- L’adjudicació dels 1033 habitatges protegits es faria a través d’un registre de sol•licitants per tot Catalunya, d’acord amb el Decret que regula l’adjudicació dels habitatges de protecció social quan l’administració actuant no és la local. Per tant es perd el control de l’adjudicació i l’oportunitat d’adjudicar-los a joves de Cambrils que es vulguin emancipar, famílies nombroses, persones discapacitades, famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere, gent gran... i l’ARE esdevindria un pol d’atracció de persones amb risc d’exclusió social d’altres municipis, amb tot el que això comportaria.
- Des de l’òptica de protecció del territori i estalvi del consum del sòl, aquesta figur urbanística és innecessària i esdevé una aberració, tenint en compte el sòl que allibera el nou POUM.
- Totalment d’acord que no regalen res, doncs només faltaria que creant lloc per 8.200 nous habitants, no els posem llars d’infants, CEIP, IES, CAP, Poliesportiu... i tots els equipaments que calguin inclosa una biblioteca, perquè no
- No reuneix els criteris de sostenibilitat perquè no es crea a continuació del teixit urbà existent, sinó a la perifèria, i per tant s’incrementen els costos de l’acostament de sistemes (llum, aigua, gas, costos de manteniment i neteja que incrementen el seu preu per trobar-se més allunyats ).
- Va dir l’alcalde que si els implicats no la volien no es faria. Hi ha una part dels propietaris que no hi està d’acord, però també s’ha d’escoltar la veu dels veïns de l’entorn, en aquest cas dels barris del Molí de la Torre i dels Ametllers, que són els que en sortiran més perjudicats.
En la línia de rebuig que apuntes, jo afegeixo un llistat de municipis que no les han volgut: Banyoles, Sitges, Mataró, Esparraguera, Santa Coloma de Cervelló, Celrà o el cas de Montblanc que ha demanat reduir-la un 40%
Perdoneu que m’hagi estès, però l’ocasió s’ho val.
Salut i participació, que el debat no és estèril ni absurd, sinó absolutament enriquidor i aclaridor.
Anònim ha dit…
Que facin una consulta popular i la gent afectada d'aquestes dues zones decideixi el futur d'aquesta àrea. Les esquerres sempre han anat de tolerants i participatives. Que ho demostrin.
Oscar Ramírez ha dit…
Anton, veí dels Ametllets: moltes gràcies per aquesta amplia explicació que ens has fet a tots els qui volem opinar sobre aquest tema. A vegades no passa res si una explicació és extensa sempre i quan sigui, com així és la teva, molt enriquidora i aporti més elements de debat. Hi ha fets que desconeixia i que tu comentes en la teva resposta a aquest post però són fets que refermen la meva opinió contraria a l'arribada de l'ARE esmentat. Espero que les teves explicacions serveixin per a generar encara més opinions. Moltes gràcies de nou.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, això és el que crec que han de fer, deixar que la gent de la zona digui la seva i que la majoria decideixi. Això sería un autèntic exercici de democràcia però mal em temo que parlant de l'equip de govern que ens toca viure i que sanciona als qui es manifesten (veieu cas MOli de la Torre) no hi haurà aquest referendum o participació ciutadana. Qui sap, tot és possible.
Anònim ha dit…
Oscar aquesta figura urbanística sostreu al Ple de Cambrils tota capacitat d'ordenar el territori i obvia als ciutadans en la seva necessària participació. Aquí es podria fer com a Ripoll, on han fet una presentaió de l'ARE i després han obert un període de 45 dies d'exposició pública i si el poble no ho vol, doncs es demana a la Generalitat que el retiri i s'ha acabat el bròquil!!
Ens sentirem molt ofesos els veïns dels Ametllers i del Molí de la Torre si l'alcalde no ens escolta.
Anònim ha dit…
Què espereu de l'equip de govern de Cambrils si són incapaços d'explicar els canvis de discurs en el creixement urbanístic de Cambrils. L'ARE havia d'anar a Les Comes com preveu el POUM i allà on tenim zona verda i agrícola, que la deixin en pau. Si algun dia s'ha d'urbanitzar aquesta zona, s'haurà de fer amb harmonia amb l'entorn i no amb edificis de vuit plantes.
L'alcalde informa quan ja no hi ha temps per a reaccionar i aquests són els que volen fer processos participatius... Apa noi!!!
Anònim ha dit…
Participació? Heu dit participació? Com la que van demostrar amb els veïns del Lidl? Com la que van demostrar amb els qui van penjar una pancarta per a demanar més seguretat i van rebre clatellada? Com la dels veïns de La LLosa i el Regueral quan van veure que els pintaven els carrers amb zones blaves?
No feu riure, ja sabem quin tarannà gasten aquests personajillos que van pactar per tenir el poder 4 anys a Cambrils. No saben pas que és la participació, són amos de la pseudodictadura a la que estem sotmesos. No us faran cas mai a la vida, faran el que voldran.
Anònim ha dit…
El senyor Anton és savi i se'l veu preparat per una possible derrota. No li ho dic com a crítica sino tot el contrari. Li ho dic perque veig que ja pensa en la possibilitat que l'alcalde no escolti les demandes dels afectats. A altres pobles on volen posar un ARE els ha passat igual i tot i les protestes el projecte segueix endavant. Cal que els qui estan afectats s'uneixin, que recolleixin signatures, que organitzin una plataforma, que posin en marxa una web i la facin grossa, que facin escoltar la seva veu, les seves veus. Jo els ajudaré en tot el que pugui i resideixo al poble, dalt a la vila com ara en diuen. Mantinguin a tots els cambrilencs informats. Aquesta are o com es digui en farà mal a tots.
Anònim ha dit…
Ehhhhhhhh, Miquel, frenaaaaa!! On vas? Si decideixen passar-se pel forru dels dellonses al poble, que vagin amb molt de cuidadu tu, que les eleccions seran el 2011, just quan comencin a fer-se blocs de 8 pisus en aquesta cosa que ens ha fotut el Benaiges a sobre i les alcaldades es paguen. Una mica de zones blaves, una mica de Lidl, un grapat d'ARE, al final tot surt i acaba passant factura. No crec que sigui tan ximplet el Benaiges com per tirar endavant aquesta pocasoltada.
A més, la batacada que es fotrà el tripartit a les autonòmiques, com no vagi viu, se'l cruspirà a Cambrils, no veus que només té un regidor més que l'oposició. Està a la corda fluixa xato!!!
Jo d'ell em guardaria de cabrejar als veïns del Molí i dels Ametllers
Mon ha dit…
Jo visc a Mont-roig, i també dic No a mi no m'agradaria tenir monstres de formigo a la vora. Ja ens han esquarterat el terme amb el desdoblament de la N340 el futur (futur que ja fa 12 anys que van començar i encar no corre el tren) corredor del mediterrani.... i la qualitat de vida dels residents a les zones? com sempre poc importa
Anònim ha dit…
Ja hi ha hagut masses reunions i visites de fora par tractar aquest afer sense convocar els implicats i ara és impossible aturar aquest tema a favor d'ells, dels afectats. Amb una mica de sort us oferiran una negociació però dels blocs d'habitatges ningú us en salva. Ho dic perquè ho sé de quasi primera mà.
Anònim ha dit…
I la titella municipal què en diu de tot plegat? Suposo que com a polític que dirigeix l'àrea que toca de ple les àrees conegudes com ARE's, us haurà fet algunes visites per saber l'opinió dels veïns. És així o no ha vingut encara?
A nosaltres ens va servir de molt la seva intervenció, ens va ser de gran ajuda, així varem acabar tots... Això deu ser que el seu amo li posa molt poc la mà per darrere i llavors no parla.
Oscar Ramírez ha dit…
Anton, la proposta de fer un procés de participació ciutadana és molt bona però, vols dir que es farà?
Coneixent-los, no ho crec.
Si l'alcalde no ens escolta, com comentes tu, alguns us sentireu ofesos però altres potser iniciarem l'última creuada a terra santa....
Oscar Ramírez ha dit…
Sergi, estic molt d'acord amb tu. La proposta de Les Comes no és agosarada però en tot cas el rebuig a la creació de l'ARE a la nostra zona és, pel que veig fins ara, generalitzat. Torno a dir que si ho tiren endavant, que es calcin...
Oscar Ramírez ha dit…
Miquel, això de fer memòria històrica sempre m'ha agradat. Cal recordar-los que hi ha gent que no oblida.
Oscar Ramírez ha dit…
Cisco veí del poble. Gràcies per oferir-te per ajudar en allò que calgui. Crec que, efectivament, en aquest tema no ens hem de quedar sols els veïns del Moli de la Torre i Vilafortuny. Aquesta ha de ser una lluita solidària de tota la població. A ningú li agradaria que li construissin aquest ARE davant de casa. I també estic d'acord amb que cal organització, alguna plataforma o iniciativa que uneixi esforços.
Oscar Ramírez ha dit…
Xavi del Molí, la meva experiència en campanyes polítiques em porta a assegurar que el 2011 poques coses canviaran si depen o no de la construcció de l'ARE. La gent a Cambrils vota sigles i cada any tenim més persones vingudes de fora que voten sigles i ignoren en gran part els problemes que hem patit i estem patint amb l'actual equip de govern.
Sobre les eleccions autonòmiques, que Déu t'escolti, jajajaja. Si que estic molt d'acord amb tu quan dius que més val que no s'emprenyi als veïns del Molí de la Torre i de Vilafortuny.
Oscar Ramírez ha dit…
Mon, tens molta raó. El territori està del tot esquarterat per una pèssima planificació, per voler fer obres a nous terrenys sense aprofitar infrastructures existents, per tenir el poder d'expropiació tant a la mà... Així ens van les coses i així passen els dies ells, fotent animalades i cobrant per fer-les.
Oscar Ramírez ha dit…
Funcionaria municipal, gràcies per aquesta valuosa informació que, per altra banda i de ser certa, ens indigna i molt. Si han fet reunions i han rebut visites de fora per parlar d'un tema tot deixant al marge als veïns, l'han pifiat i molt. En aquest tema no hi ha possible negociació. Ni 8 pisos d'alçada ni 6, ni 4 ni 2. No a l'ARE i "punto pelota".
Oscar Ramírez ha dit…
Afectat del LIDL i d'un molt mal govern, entenc la seva indignació. La gestió del problema del LIDL serà recordada sempre per les males formes i com un capítol que cal recordar quan arribin les eleccions. Caldrà recordar aquest i molts altres. No serà difícil fer un llibre d'errades i prepotències. El podriem anomenar "No DIT I FET per trons".
Anònim ha dit…
NO A L'ARE. LLUITA FINS AL FINAL I TOTS A UNA.
Anònim ha dit…
Que li facin les cases de 8 pisos davant de la del senyor alcalde que ja els té 8 pisos. O que la facin als terrenys que tenen alguns regidors a les Comas.
Anònim ha dit…
Si se crea un movimiento vecinal o plataforma para evitar que se instale este Nueva York en miniatura al lado de nuestras casas, avisen mediante algún sistema a toda la población cambrilense. Personalmente les voy a apoyar en todo lo necesario como ciudadano y como abogado.

J.S.P
Oscar Ramírez ha dit…
Clar i català: si, ha estat ben clar i ben català.
Oscar Ramírez ha dit…
Afecatda, encara has estat més clara que l'altra intervenció. Home, a la zona del parc del pinaret hi caben uns quants blocs de pisos...
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, seguiremos muy de cerca este caso como implicados y por el debate que se esta generando. Si hay movimiento popular informaremos debidamente.
Anònim ha dit…
No queremos rascacielos en medio de las zonas de chalets. Nuestras casas adosadas y chalets nos costaron mas dinero de lo normal y si pagamos un mas alto precio por alguna cosa seria. Que hagan los bloques en otra parte.
Anònim ha dit…
A cap dels municipis on s'ha planificat una àrea d'aquestes dimensions i disseny s'ha acceptat. Serà Cambrils el primer indret on l'administració passi per sobre els ciutadans?
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, completamente de acuerdo con usted.
Oscar Ramírez ha dit…
Arnau, esperem que no. Vull pensar que, encara que sigui per una vegada, hi hagi diàleg per part del govern i es faci allò que digui la majoria dels veïns de les dues zones afectades.
Anònim ha dit…
I jo pregunto, i l'oposició què hi diu a tot això? Quant de temps seguira muda? El Benaiges ha comprat el seu silenci?
Oscar Ramírez ha dit…
Bona pregunta. Vull pensar que aviat hi haurà reaccions polítiques i que seran per part del govern i també de l'oposició. De moment no es coneix el posicionament i per tant no hi ha resposta a la pregunta però esperem que parlin tots i parlin ben clar.
Unknown ha dit…
Això de les ARE és de bojos... i més partint d'un govern d'"esquerres"... jajajajaj.... d'esquerres diuen.

Si fins i tot en José Luis Garcia, el constructor tarragoní, diu avui a la premsa que abans de fer AREs cal vendre el que ja està edificat!

Cada cop estic més distant dels polítics professionals. N'hi ha d'honestos, però quan penso en ells com a col.lectiu els imagino fotent-se una farra a l'hotel aquest de la Índia :-)

Un altre tema és el municipal, on si que hi conec persones molt dignes que treballen de polític. Primer doncs, persona.
Oscar Ramírez ha dit…
Per una veagada a la vida estic d'acord amb en Garcia. Ja és curiós Tondo, jajajaja.
Anònim ha dit…
Oscar el teu escrit m´ha servit de molt. Ja vorem com acabarem nosaltres al nostra Municipi. Però crec que la Fotografia ha estat prou clarificadora.

Salutacions

Carme
catalansreaccionem.wordpress.com
Oscar Ramírez ha dit…
Carme, pots trobar més informació en aquest blog que hem ceat ara. De moment no hi ha massa cosa però tenim actualitzar-lo a partir d'aquest dimecres o dijous posant més material.

http://arecambrils.blogspot.com
Anònim ha dit…
Gràcies Oscar, ho aniré seguint.
Tela marinera amb el tema ¿Eh?

Salut Nano!

Carme
catalansreaccionem.wordpress.com
Oscar Ramírez ha dit…
Hi ha molta tela marinera i més que n'hi haurà. Ja et dindré ben informada. Salut!
Anònim ha dit…
I like your blog

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS