LA CAIXA, DE REBAIXES


Em sorprèn l'actual política de La Caixa, una entitat financera que mai ha regalat res a ningú i que ara, en temps de crisi, posa al mercat productes a preu d'autèntica ganga. La Caixa està de rebaixes. Fa un parell de dies anunciava que posa a la venda, a través de Criteria CaixaCorp, el parc temàtic de Port Aventura, valorat en uns 700 milions d'euros. Ja hi ha interessats en la compra d'aquest gegant de l'oci que per La Caixa és un simple negoci i no pas una empresa on hi treballen 4.000 persones.

Les rebaixes continuen perquè ja hem pogut llegir que la mateixa Criteria CaixaCorp està disposada a vendre la participació del 12,5 per cent que té a Repsol YPF a la petroliera russa Lukoil sempre i quan els russos comprin un altre 20 per cent a Sacyr Vallermoso i financin tota l'operació. Per un país, el soviètic, on hi ha tants multimilionaris com pobres, no serà massa problema iniciar aquesta adquisició d'un negoci que, per La Caixa, es això, senzillament un negoci més. El president del govern espanyol ja va dir que no és partidari que aquesta companyia espanyola tingui propietaris estrangers però recordem que ZP diu "diego donde dijó digo" i mai se sap què li faran fer i dir els qui el governen a ell.

Per a rematar la setmana també hem sabut que La Caixa ha presentat una oferta per participar a la subhasta d'actius feta pel Fondo de Adquisición de Activos Financieros per aconseguir una part dels 5.000 milions d'euros perquè bancs i caixes incentivin la concessió de crèdits a empreses i famílies. Dit d'una altra manera, els qui més guanyen i més beneficis obtenen, enlloc de dedicar-los a incentivar en nom propi i amb els seus diners, utilitzaran els de l'estat que també són els nostres. La Caixa, entitat que els primers nou mesos de l'any ha obtingut uns beneficis de 1,571 milions d'euros, ha quedat descartada de la subhasta però altres entitats similars, no. Caixa de Sabadell té previstos uns beneficis per enguany de 100 milions d'euros, BBK en guanyarà 258 milions i Kutxa uns altres 147. Aquestes tres entitats financeres, tot i amb els guanys, si que rebran el cop de mà econòmic del govern. Cada cop és tot més il·lògic, més fastigós, més insultant. La Caixa de rebaixes i nosaltres de crisi. Caixa o faixa...

Per acabar aquest post, un comentari que algú titllarà de demagog, no passa res. Abans d'escriure aquest article he anat a comprar. El senyor que tenia davant meu a la caixa del Mercadona, tenia uns setanta anys, ha hagut de deixar-li al caixer una ampolla d'oli del barat. No tenia prou diners i havia comprat quatre iogurts, un paquet de magdalenes i altres coses essencials. Més tard, la senyora que tenia davant meu a la caixa del Schlecker, ha hagut de deixar-li a la caixera una ampolla de suavitzant. La compra del paper higiènic, la lleixiu i el sabó per a rentar els plats s'havia polit el seu pressupost. Cosses que passen, oi?

Comentaris

sí, i a mi l'altre dia em van oferir com a 5 o 6 ofertes en què semblava que em regaléssin diners i tot. tan desesperats estan? pos si ells peten... peta tot
Jobove - Reus ha dit…
els entesos en enconomia et dirien que un negoci s'ha de vendre quan te beneficis, i Port Aventura ja ha tocat sostre amb lo de visitans,
si tu ets de Madrid i ja hi has anat un parell de vegades, ja no hi tornaràs mai mes i així amb la resta de la gent, per tant a partir d'ara el nombre de visitans anirà a la baixa, sino temps al temps, i com que la Caixa no és tonta, ho posa a lavenda

salut
Mon ha dit…
Ai la caixa! crec que s'ha parlat molt aquest dies sobre Port Aventura i la venda , fins hi tot ja s'ha especulat on aniram a parar alguns dels actuals directius.... Que si torna l'universal que si son els dels parcs legoland qui s'ho ha quedat, que si un jeque arab propietari del equip del Manchester.... crec que cal ser prudent i dintre d'un parell de mesos o tres en sabrem la veritat i sortirem de dubtes. com diria un amic meu molt proper a mi i que hi treballa i que viu a sota un garrofer...son les Aventures Portuaries de cada tardor......doncs sembla ser que a Port Aventura a la tardor sempre hi ha rumors. Salut i ja saps es Nadal a port Aventura...ui no que alli es crhistmas esta plagat de papas noels
Oscar Ramírez ha dit…
L'Illa, ara, en temps de crisi, ofeteixen tots "l'oro i el moro" sempre i quan els hi possis diners. Mai en demanis que no veuràs ni un duro.
Apa Noi ha dit…
JO , NO PERDO L`ANTIGUETET , EN NUMEROS VERMELL, JA TIN 7 TRIENIS
SALUT
Oscar Ramírez ha dit…
Té la Mà Maria, Port Aventura va tocar sostre fa tres anys. Les últimes temporades, tot i la típica incorporació d'una nova atracció i malgrat les xifres que ells presentin, han estat en negatiu, amb pèrdues de visitants. En tot cas, estic amb tu quan dius que un negoci s'ha de vendre quan ja no és rentable. Però també és curiós que el venguin justament ara.
Oscar Ramírez ha dit…
Mon, els rumors sempre hi són però normalment mai passen a la llum pública. En aquest cas si que han fet que la notícia tingui impacte i això vol dir que alguna cosa de cert hi ha.
Pel que fa al tema de Nadal a Port Aventura, que els bombin. Per a mi, mai ha estat una empresa del país, sempre ha estat una multinacioanal americana que ha emprat m¡a d'obra (faltaria) de casa.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, si portes set trienis en vermell i encara ets viu, et mereixes un premi dels grossos. És tant important aquell que puja una empresa del no res fins al més alt que un capaç de mantenir l'estat de números vermells tants anys. Ja em diràs com t'ho has fet, jajajaja.
Apa Noi ha dit…
funcionari i famila numerosa company, i la vida son dos dias , i ja porto gastat dos gias
les herencias posten problemas
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, cosses que passen, ara ho entenc tot, jajajaja.

Per cert, sobre el vídeo que m'enllaçes (molt bo per cert) suposo que ja saps que em recomanes una copia barata. Aquesta cançó la va composar un grup que es diu Creaky Boards un any abans que se la fes seva el cantant de Coldplay qui per cert va assistir al concert on aquest grup va presentar per primer cop la cançó. Et deixo aquest enllaç on veuràs les dues versions i fins i tot un fragment del concert polèmic. Cosses que passen:

http://es.youtube.com/watch?v=eUhFLiw6h6s
Apa Noi ha dit…
oscar fesma cas

fica unes espelmes, encenles, tanca les llums i crida a la companya
dama es festa, i

clica

http://www.youtube.com/watch?v=UKYohc4P21c

salut
Oscar Ramírez ha dit…
Amic Apa Noi, m'encanta el teu comentari. De veritat. Llàstima que quan el facis sigui el moment en què m'han regalat un mes a una illa sud-americana (tropical) amb tot pagat i hagi dit: "OK, però amb calma". Jo, per sort, ara mateix o, millor dit, avui, ja no tinc crisi perquè justament l'acabo de passar i ja en surto.
Ens parlem...
Rita ha dit…
La Caixa ha estat, està i estarà per sobre del bé i del mal. Ells sí que manen!
Bon capde!
Oscar Ramírez ha dit…
Poderoso caballero Don Dinero. Rita, bon capde.
Anònim ha dit…
Toca sentiment: TRIST ser gran i no poder pagar el basic. Ben apropet tambe tenim 3r mon.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, gràcies per aquesta bona correcció. És cert, és un sentiment i per a mi de molta tristesa i d'impotència al veure, com comentes, que una persona gran no pot pagar-se els aliments essencials. El cas és que hi ha molta gent que quan veu això gira la cara i dóna l'esquena. Per sort, n'hi ha que no ho fem.
zel ha dit…
Jo, de la Caixa, no en vull saber res de res, són una colla de trepes, és diu així, oi?
Oscar Ramírez ha dit…
Si, Zel, es diu així, trepes o lladres...
Anònim ha dit…
Very good!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS