20 ANYS DE COPS I FLAMES

Josep Cartanyà, Jordi Pinyol, David Fernández i Marta Trill.

La meva primera experiència a la ràdio va tenir lloc l'estiu de 1989. Un dia, no recordo com ni amb qui, vaig fer cap al carrer de la Lleona de Reus. Hi havia la seu d'una emissora de ràdio anomenada Ràdio Music Club. Era un mitjà més a la ciutat però amb la diferencia que aquest el composaven persones voluntàries que cobrien tota la programació. Les dues primeres persones que vaig conèixer aquell dia van ser el Josep Cartanyà i el Jordi Sugranyes. La tercera, el Marià Arbonès. El Josep i el Jordi presentaven, des de feia pocs mesos, un programa de música en català, el Cops i Flames.

Actualment el Marià dirigeix el Reus Digital, el Josep és director de la mateixa emissora, ara amb un nou nom (Punt 6 Ràdio) i una nova adreça (Raval de Robuster), i el Jordi segueix viatjant per tot Catalunya enregistrant en vídeo tots els concerts de música en català. D'aquella època recordo, potser uns mesos després, a la Laura Poblet i al Jordi Pinyol.
Bé, les persones han canviat de feina, ocupen altres càrrecs però en tot cas el programa "Cops i flames" no s'ha aturat mai i manté la seva essència 20 anys després. Justament avui, dia 14 de gener, es celebra aquest 20è aniversari i per aquest motiu d'aquí a ben poc, a les set de la tarda, s'iniciarà una marató radiofònica del programa que durarà 100 hores. Comença en una horeta i s'acabarà el diumenge a mitjanit.

Si, com ho sentiu. Els creadors del programa, la gent que l'ha anat presentant i els qui el fan avui en dia seran els atrevits presentadors de la marató on hi haurà sobretot molta música en directe. Els Pets, Lax'n'Busto, el Titot dels Brams, Pep Sala, Miquel Pujadó o Roger Benet encapçalen el llistat de convidats de luxe per un programa amb encara més luxe i prestigi. Podreu seguir la marató a través del 99.8 FM o bé per internet a la web http://www.punt6radio.cat/ .

Particularment em fa molta il·lusió que hagin arribat aquests 20 anys i que hi hagi al capdavant bons professionals presentant el programa on ara hi escoltem les veus del Josep Cartanyà, Jordi Pinyol, David Fernández i la Marta Trill. Em fa també molta il·lusió pels vincles que un servidor ha tingut amb la música en català com a mànager dels Mai Toquem Junts (1993-1996) i com a col·laborador del programa de música en català que es va fer a Cadena Nova i que presentaven l'Àngel Mula i el Josep Galdran (1991). Un servidor era molt més jove però gràcies als consells del meu mestre radiofònic, el desaparegut Antoni Campos, se'n va sortir. Dit això, companys de PUNT6, enhorabona per aquest programa i per la resta de programació de la qual en destaco la seva qualitat com a oïent i com a periodista. Enhorabona, endavant i per molts anys més. 100 hores, 1.000 gràcies, un milió d'aplaudiments.
P.D: ANIMO A TOTS ELS QUI LLEGIU AQUEST POST A DEIXAR UN MISSATGE ALS COMPANYS QUE FAN LA MARATÓ. TENEN UN CORREU ON PODEU DEIXAR LES VOSTRES OPINIONS O, SENZILLAMENT, FELICITAR-LOS. EL CORREU ÉS: copsiflames@gmail.com

Comentaris

Anònim ha dit…
jo els he escoltat en moltes ocasions i crec que cal felicitar-los.

Pere Sans - Reus
Anònim ha dit…
Ep! si aquesta gent fot 20 anys que fa el programa els hem de dir: per molts anys!
Ànims i força al rock català!
Esther del Campo ha dit…
100 hores de ràdio!!?
Que un programa (de ràdio, de tele...) duri una temporada ja és molt, però 20 anys... i si tu dius que encara mantenen l'essència del primer dia, ja és molt. Doncs per molts anys! :D
mossèn ha dit…
20 anys ??? ... tota una vida !!! ... salut
Anònim ha dit…
des de LLeida, visca la ràdio independent i la música en català. Per 20 anys més de Cops i Flames.

Sergi Grau
Anònim ha dit…
Jo sóc oïent assidu al programa i m'ho estic passant de conya escoltant la marató. Visca Reus i Visca en Cartañà.
Oscar Ramírez ha dit…
Gràcies a tots i totes per les vostres aportacions. Sé que els companys de Punt 6 les han anat llegint i suposo que estaran contents. Jo vaig seguint la marató i us aseguro que la porten molt bé. Això de fer cent hores de música en català ja ho podriem prolongar a tot l'any, oi?
David Fernàndez ha dit…
Gràcies company pel post i gràcies també als teus seguidors pels comentaris que ens estan deixant. Una abraçada!
Oscar Ramírez ha dit…
David, gràcies a vosaltres per haver fet els 20 anys i enhorabona pels propers 20 que arribaran.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS