28 de març 2009

Tot i parlar de fantasmes, aquest post no parla de política. Fa pocs minuts llegint la premsa del dia he trobat una noticia curiosa i com sempre m'han agradat les llegendes i el món dels castells, mansions i fantasmes, en parlo tot seguit.

Christopher Aitchison és un ciutadà britànic que l'any passat va anar de visita al castell de Tantallon, a Escòcia. Amant de la fotografia, el Christopher va capturar diverses vistes exteriors de l'edifici i de sobte, quan enfocava una de les finestres del castell, va veure la silueta d'un home al costat d'una d'elles. Els qui veien la foto esmentada deien que es tractava d'un muntatge fet pel propi fotògraf i ell defensava la seva innocència en tot moment. Al final la foto s'ha analitzat a fons per part de diversos experts i ells han conclòs que no hi ha cap truc ni muntatge i que per tant la foto és real i no és cap falsificació, ni un maniquí, ni un guia turístic. És un fantasma. Hi ha qui fins i tot s'ha atrevit a assegurar que és el fantasma del rei George V d'Escòcia.

El cas és que aquesta imatge ha estat la guanyadora del Festival Internacional de Ciència d'Edimburg que mostrarà les 250 imatges presentades a aquesta edició el proper mes d'abril. Jutgeu vosaltres mateixos tot veient la foto del post perquè és la foto del fantasma.

12 Responses so far.

 1. Espero que quan acavi de comentar i xafardejar el teu blog, i cliqui la "x" de dalt a la dreta, el fantasma desaparegui de la pantalla. Perquè m'ha agafat una por..

 2. Doncs per ser un fantasma trobo que fa molt bona cara i es conserva prou bé. S'ho deu passar pipa campant pel castell amunt i avall.

  Es veu força pacífic. Fan més por altres tipus de fantasmes amb qui hem de conviure diàriament.

 3. Agnès, ets aquí? Agnès? Agnèèèèèssss?
  Ondia, ha desaparegut.

 4. Jordi, totalment d'acord. De fantasmes entre nosaltres n'hi ha uns quants, jajajaja.

 5. Apa Noi says:

  oscar
  aqui tens mes de 250 fotos de fantasmas, que han participat al concurs
  http://scienceofghosts.wordpress.com/

  recorda que es terra de LA AGUA DE FUEGO
  SALUT
  PS AIR AMB LA PLUJA...........
  PASA PER CASA

 6. Apa Noi, aquestes fotos ja les vaig veure ahir a la tarda i de fet n'hi ha moltes on es veu clar que és un fotomuntatge. No dic que la que comento al post no ho sigui però els experts diuen que no és cap trucatge. Ara passo per casa teva, la casa virtual obviàment.

 7. Mon says:
  L'autor ha eliminat aquest comentari.
 8. Mon says:

  ull no ensopeguem amb les cadenes.... n'hi ha tants i tants i tant aprop....salut company!

 9. mossèn says:

  un servidor n'esta fart de veure fantasmes cada dia ... salut

 10. Mon, haurem d'anar fent saltets per evitar caure, jejeje. Salut amic!

 11. Mossèn, ho entens i sent home d'esglèsia encara més. Allí n'hi ha més que a altres llocs.

 12. Ostres, jo he vist el Michael Jackson clarament. Un error perquè encara era viu, però de vegades passen coses encara més rares. Lamento no haver vist fins ara aquesta foto, i no entenc com l'Iker Jiménez encara no li ha dedicat un dels seus "programazos".

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -