CADASCÚ AMB LES SEVES PEDRES

Sóc un amant de l’art i especialment de l’arqueologia. Per tant la noticia m’agrada i molt. Vull dir la noticia que ens diu que el govern egipci ha guanyat gràcies a la Comissió Científica Nacional de Museus al govern francès una lluita històrica, mai millor dit. El Museu del Louvre ha de retornar a la terra dels faraons cinc fragments pictòrics de la tomba del noble Tetaki que van ser robats de la necròpolis egípcia als anys vuitanta i que el museu parisenc va comprar ara fa 9 anys.
Serà un espoli que tornarà al seu lloc d’origen i que forma part d’una llista vergonyosa i molt llarga de patrimoni que uns països han robat als altres. El Museu Britànic de Londres pot parlar molt d’aquest tema però, en general, tots els recintes museístics del mon tenen objectes que no els pertanyen.
Crec que cada cosa ha d’estar al seu lloc i les pedres, amb el màxim respecte per aquesta paraula, també. Cada pedra al seu lloc perquè no tenen preu ni es venen. Anys enrere, quan els rics prenien monestirs sencers cap als Estats Units, tot era permès. Però potser ara aquesta noticia marca un precedent i tothom haurà de tornar als altres allò que s’havia robat. Permeteu-me que somií, és gratis. Si per altres coses es barallen com a nens, que lluitin als jutjats com a homes per a defensar la seva història.

Comentaris

Anònim ha dit…
Ei!... no serien pedres, pero si s´emporten les escultures de les rotllanes de Tgna, caldria preocupar-se?.
Ara en serio. Cadascu amb les seves pedres, i cada pedra al seu lloc,i no al parking...
Oscar Ramírez ha dit…
jajaja, molt no anònim. Al pàrquing... ja és quin és.
Anònim ha dit…
Cada piedra en su lugar y bin limpia y cuidada no como en Tarragona.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònimo, completamente de acuerdo en lo de cuidar las piedras para mantenerlas en buen estado. Sobre lo de Tarragona yo creo que el patrimonio que tenemos no se cuida com ose debería aunque muchos otros países vecinos y ciudades bastante cercanas dobnde la sitación es mnucho peor. Aún así, nuestras piedran estan sucias y huelen a bomba fetida.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS