DIARI D'EGIPTE (1): PRIMERES SENSACIONS


Els propers sis dies us escriure des d'una de les ciutats més apassionants del món, una ciutat que ha estat i és font d'inspiració per a molts escriptors, artistes i directors de cinema. Els propers sis dies us aniré explicant què faig i com visc a El Caire, la capital d'Egipte. Hi sóc per motius de feina, com a Cap de Premsa i Comunicació de Mediterrània-CIE, la Fundació Mare Terra i la RIET. A El Caire hi ha una trobada a nivell europeu on s'ha de parlar de temes molts importants com ara l'aigua, el medi ambient o la cultura i un servidor és un dels convidats. Hem arribat avui mateix, després de més de 4 hores de vol entre Barcelona i la ciutat dels faraons.
Amb 18 milions d'habitants, El Caire és una de les capitals més grans del món i, com és lògic, està governada pel caos circulatori i afectada per la contaminació. Tot i aquets problemes coneguts, és una ciutat faraònica en tots els sentits, una ciutat on es combina la riquesa dels seus edificis i zones més riques amb les parts més pobres i deprimides.
Nosaltres estem allotjats en un hotel de luxe, al costat mateix del riu Nil. La foto que acompanya el post està feta des de la terrassa de la meva habitació, una imatge magnifica, unes vistes de primera.
La moneda oficial és la lliura egípcia. 8 lliures equivalen a un euro però aquí pots pagar igualment amb dòlars americans o amb la moneda única europea, cap problema. Pel que he pogut comprovar de moment, el menjar no és massa car, el tabac és molt més barat i els pubs de moda tenen preus desorbitats, com a casa nostra.
Demà dissabte (avui ja) anirem a fer una volta per la ciutat en taxi, una ruta per veure millor aquest Caire que encara no hem descobert, que se'ns amaga per aparèixer majestuós i màgic. A la tarda, a partir de les quatre, començarem a treballar de valent en aquesta trobada on hi participen representants de tots els països de la mediterrània. Us ho explicaré en la segona entrega.

Comentaris

XAVI S ha dit…
Collons nen! quin luxe d'hotel. Com te'ls gastes! jajajaja.
Oscar Ramírez ha dit…
Xavi S, jajaja Noooo, que paga el govern d'Egipte. La meva butxaca no arriba a aquests luxes.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA