LA CABRA HISPANICA

No, no vull parlar-vos de la sèrie de Rodríguez de la Fuente. Vull fer una reflexió, serena i un dia després del que seria habitual per la majoria, sobre la festa del 12 d'octubre. La celebració és del tot absurda si tenim en compte que es commemora l'aniversari del dia en què un sonat anomenat Colon, va decidir marxar dalt de les tres barcasses plenes de personal disposat a conquerir nous mons. I van arribar, després de moltes fatigues i moments difícils, a la terra que ells van considerar nova i que ja habitaven altres persones. Van plantar la bandera en uns terrenys que ja tenien propietari i allí es va iniciar, anys després i derivat de la conquesta de les Amèriques, la matança dels indis i l'extermini d'altres civilitzacions. A Colon el van succeir personatges com Hernán Cortés que es van dedicar a matar tot allò que es movia davant dels seus nassos. I anys més tard es va decidir que el dia que el sonat de les caravel·les havia plantat la bandera, seria la Fiesta Nacional. Posteriorment, per a rematar aquesta gran incongruència, la jornada es va rebatejar com la Fiesta de las Razas en homenatge a totes les races exterminades pels conqueridors espanyols, els colonitzadors de les vides de gent que vivia tranquil·la als seus terrenys i que van veure com, per la força de les armes i cap motiu, ho perdien tot.
Per això, i per altres motius, no suporto la jornada d'ahir i encara menys la desfilada militar de pixarrí que presideix el Rei de las Españas i el president de torn del govern. Ahir era en Zapatero, tan estimat que el van rebre amb xiulets. La demostració del poder dels exercits espanyols, posada a escena amb tancs llogats a altres països i diversos vehicles que s'han repintat i que durant tot l'any estan immobilitzats perquè no poden passar ni l'ITV. Un any més, la protagonista de la desfilada va ser la cabra de la Legión Española, la peça de l'exercit que desfilava més recte i amb més elegància. Segur que la cabra hagués saludat millor a les tropes que en Zapatero però el problema era que Zapatero no hagués anat tan recte desfilant com la cabra. Cadascú té el seu paper, n'hi ha que fan el ridícul i altres que ja ho són sempre.

Comentaris

Mon ha dit…
particularment m'agrada mes el crestó.
Anònim ha dit…
La cabra és el simbol identificatius dels nostres polítics, jajaja.
Oscar Ramírez ha dit…
Món, el crestó tota la vida i que no falti, jajajaja.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, has "dado en el clavo" jajaja. Estan tots com una cabra i la de la Legió està més capacitada que la gran majoria.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS