LA GÀBIA DE L'ENSENYAMENT


L'últim invent d'Antena 3 és un reality que s'iniciarà aquest dimarts a la nit i que sota el títol de "Curso del 63" tancarà dins de la gàbia televisiva plena de càmeres, com diria en Monegal, a 20 ocellets, joves estudiants gens innocents i encara menys acostumats a les normes escolars de fa quatre dècades. De fet l'invent no és cap invent, és un plagi del programa que ja s'ha fet al Regne Unit i a França tot i que amb uns canvis molt significatius. El principal és l'època escollida per escenificar el nou centre d'ensenyament. Al nostre país s'ha reconstruït, i ja té nassos, una escola en temps de Franco. Hi ha els típics professors que faran anar ben rectes als seus alumnes a base de crits, humiliacions i alguns abusos. Els estudiants escollits per entrar a la gàbia tenen en comú que són d'una generació en la que els papers s'han invertit. Avui en dia és l'alumne qui fa anar ben recte al professor, el menysprea, el sotmet a humiliacions i fins i tot, de vídeos n'hem vist masses, a agressions físiques.
Si l'ensenyament al nostre país ja està prou malament, imagineu-vos ara amb aquesta escola de l'època franquista plena d'actors convertits en professors-monstre i alumnes que ja han iniciat el seu procés cap a la degeneració. Sincerament, crec que s'hagués pogut triar una altra època o, senzillament, mostrar la realitat de l'ensenyament a Espanya. L'espectacle estava igualment servit. Com a mostra de la nova sèrie, podeu anar al Youtube i posar al cercador "curso del 63". Que Déu ens agafi confessats.

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
sobre el tema de l'ensenyament, res millor que l'article de Pérez Reverte
http://lacomunidad.elpais.com/canfora1111/2007/12/25/perez-reverte-y-educacion-espanola
La Familia Menta ha dit…
M'acabo de quedar completament a quadros amb un vídeo promocional del programa a youtube. Comença ensenyant jóvens bevent alcohol i de farra i dient "¿Falta de disciplina? ¿Cuál es el problema?" I tot seguit explica el programa. És a dir que, segons Antena 3, el problema és l'educació escolar i la solució les escoles franquistes? El vídeo és aquest.

Sobre el tema d'haver triat una escola franquista, jo crec que en aquest país el franquisme s'utilitza en multitud de programes, sèries, pel·lícules, etc., de forma gairebé obsessiva ja sigue per manindre la memòria històrica o per nostàlgia...
Anònim ha dit…
Això acabarà com a la pelicula "rebelión en las aulas". Educant nens d'una societat perduda situant-los en un context de repressió és el pitjor que es podria fer i ho han fet.
DAVID K. ha dit…
La versió anglesa no era tan rigida ni radical. Crec que s'han equivocat, per variar. Amb sort els fallarà el share i en quatre díes la treuran de pantalla. Molt bo l'article Òscar, com sempre.
Oscar Ramírez ha dit…
Jesús, l'article de Reverte pot agradar o no. Per a mi , és bo però massa radical.
Oscar Ramírez ha dit…
Myriam, no cal que diguis res més. Per a mi, és cert del tot allò que dius. De tot cor i moltes gràcies.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, si acaba així (i ho crec) no ho veurem pas en directe ni en edicions posteriors. Tot s'amaga.
Oscar Ramírez ha dit…
David K, abans de publicar el post vaig veure les versions anglesa i francesa i, com tu dius, són molt més modernes i menys fatxes com l'espanyola. Així els hi peti!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS