LA VALENTIA DE LA RITA

Hi ha persones que impacten a la teva vida i hi deixen la seva empremta particular. És el cas, el meu cas, de la Rita Borsellino. La vaig conèixer via internet pel fet de ser la germana del jutge Paolo Borsellino assassinat per la Cosa Nostra el 1992. La mort del Paolo va provocar una reacció a la Rita que la va portar a iniciar la seva lluita pels drets i la justícia, per derrotar per la via de la paraula i les lleis a una realitat, la màfia, encara arrelada a Itàlia i molt especialment a l’illa de Sicília.
Fa anys que treballa col·laborant en diferents associacions i també, etapa més recent, en l’àmbit de la política. Enguany, al juny als Premis Ones on va rebre un dels reconeixement de la Fundació Mare Terra Mediterrània on treballo com a Cap de Premsa i Comunicació, vaig conèixer molt més a la Rita. Un dinar a Salou, el sopar i l’entrega dels premis, un dinar a Tarragona i el viatge per acompanyar-la fins l’aeroport del Prat, van ser motius ideals per conversar amb ella de molts temes. Vaig confirmar que és una gran persona, humil, forta, lluitadora i valenta.
Tot s’ha confirmat fa poc quan la Rita va anunciar que es presentava a les eleccionsmunicipals del proper any 2012 per intentar arribar a l’alcaldia de la seva ciutat, Palermo, estimada i odiada perquè hi va néixer i hi viu però també perquè va ser on la màfia va assassinar el seu germà. Als comicis s’hi presenten els nou partits que ja tenen representació a l’ajuntament i vuit llistes més que opten a entrar-hi. La Rita ho fa pel Partito Democratico (PD).
Cal aplaudir la seva decisió però sobretot de nou la seva valentia per liderar aquest projecte. La meva enhorabona, ja li he transmès per correu, a gent com ella sense la qual el món no seria igual. Us deixo amb un vídeo de la seva intervenció als Premis Ones entregats enguany a Salou i on un servidor va fer de traductor improvisat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA