IMAGINACIÓ I FILOSOFIA

M'ha sobtat la pàgina askphilosophers.org on un professor de filosofia del Amsherst College de Massachusetts, Alexander George, es pregunta què en pensarien ara mateix sobre el nostre món actual els grans filosofs de sempre. George, autor d'obres d'humor sobre matematiques o historia i del llibre ¿Qué diría Sócrates hoy? , editat en castellà per Temas de Hoy, fa una reflexió que es pot ampliar i molt. Aquest professor formula a la web les següents preguntes: Per què hem de respectar als morts? Per què els humans donem molts més valor als bens materials que a la vida? Per què els filòsofs converteixen les preguntes més senzilles en les més complicades i confoses?
Tot buscant les respostes he pensat en altres preguntes i de sobte he imaginat la possibilitat que poguéssim retornar a la terra, ben vius i en bon estat de salut, tots aquells clàssics que porten segles alimentant-nos ja sigui a l'escola o a la vida diària. Fer reviure els personatges que ara considerem genis, famosos i universals per què van crear algún invent, van tenir un gran pensament o van aconseguir una gran fita. Òbviament si aconseguíssim això el món actual podria millorar o anar directament a norris. El que si caldria fer, per augmentar l'actual superpoblació, seria sacrificar o, més ben dit, intercanviar la població recuperada del passat per població actual que no aporti res a la societat. Jo tinc una llista inacabable però de moment, com només parlo d'una utopia, no la faré pública.

En tot cas, penseu això que us proposo. Apunteu en un paper 10, 15 o 20 noms de personatges que us han marcat i sigueu feliços un moment tot pensant en el fet de poder-los tenir a prop. Què els hi diríeu? I, sobretot com proposa el professor de Massachusetts, què dirien ells?

Comentaris

Anònim ha dit…

IMAGINACIÓ I FILOSOFIA

L'any 1.994 el pentàgon va presentar una proposta militar en la qual científics del laboratori de la base Patterson Wright de la força aèria dels Estats Units, van estudiar la fabricació d'una bomba que induïa l'homosexualitat, l'esmentada bomba exacerbava la lívid en els homes, en altres paraules un cop desagradable però no letal, carregat amb un alt índex d'afrodisíacs, que provocaria un comportament homosexual en l'enemic.

El projecte va comptar amb un pressupost de 7.4 milions de dòlars per a la producció massiva durant 6 anys d'aquesta i altres armes químiques no tan "convencionals".

La proposta era titulada "productes químics per a la fustigació, irritació i identificació dels dolents".

La proposta va partir de la consigna "fem l'amor i no la guerra" i la bomba pretenia minar la moral de les tropes enemigues. Segons documents secrets publicat per la revista "New Scientist" l'any 2.000 la proposta incloïa altres singulars "armes", per exemple una bomba del mal alè, que facilitaria la identificació dels enemics, una altra (mes digna del coiot i del correcaminos que d'una altra cosa) una arma per atreure a l'amagatall dels enemics vespes i rates i així fer-los sortir, i una altra perquè els soldats no toleressin la llum del sol.

El tinent coronel de l'exèrcit, portaveu del departament de defensa, va replicar que el concepte de la bomba homosexual, va sorgir en una sessió de suggeriment d'idees i va ser rebutjada.

No obstant això la proposta es va distribuir en diverses agències del govern en el 2.000 i un any després a l'Acadèmia Nacional de Ciències, els quals des de 1.863 assessoren el govern en assumptes científics i tecnològics.

Ara proposo un exercici mental:

Imagineu per un moment que Clinton hagués dit sí a la proposta.

S'imaginen a l'Afganistan per exemple, un país musulmà que difícilment no toleri desviacions sexuals, en llançar la bomba, es veurien grans marxes, dignes de l'orgull gai als Estats Units?

Si la bomba Convierte a l'home en gai, que succeeix en el cas contrari, un soldat que sigui gai?

Quant duraria l'efecte?

En el qual estaran pensant i treballaran els científics militars americans en aquest moment?

OSCAR NO TENIM PERDO, NI IMAGINACIÓ NI FILOSOFIA,

AU ,NOI A SOPAR

SALUT
bajoqueta ha dit…
Dirien que amb lo munt de coses que tenim al nostre abast, coneixements, etc., que som gilipolles perquè estem anant al revés com los crancs.
Seria interessant poder parlar amb algú que està mort. Sempre podem ressucitar a aquell que està congelat, no? :)
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, molt bona aportació. Fets que han estat o que haguéssin pogut formar part de la història. Secrets que no hem viscut i erros que hem pagat massa cars.
Oscar Ramírez ha dit…
Bajoqueta, si vol despertem al qui dius tu però crec que estaria molt desorientat, com un dibuix animat recent nascut, oi?
Unknown ha dit…
Bones de nou,
et visito per donar-te les gràcies. Avui us he dedica un petit document en format vídeo fet amb bones intencions i per tenir un record d'aquests dies.
Ens llegim els propers dies. Prometo entra en calma als blogs adherits i fer una bona ullada. Tenim u nivell molt alt a Catalunya amb els blogs.
Per cert et deixo aquí el correu per aquells que s'han adherit i que jo no en tinc constància per tal de fer l'enllaç. 100anysdestelada@gmail.com
Moltes gràcies.
Muakisssssssssssssssss

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS