QUE DÉU ELS GUARDI LA VISTA

Post dedicat, de manera molt especial, a tota la gent de Reus.
Si el diccionari Collins us va deixar flipats, esmaperduts, bocabadats ... amb la seva definició de "polaco", aquesta absurda història que us presento supera allò vist fins ara. Buscant per la xarxa diversos temes polítics he topat amb el currículum del gendre de Francesc Cambó. Es tracta del senyor Ramon Guardans, nascut a Reus l'any 1919 i mort ara fa un any i pocs mesos. Tot llegint la seva biografia a la pàgina web de la Universitat Internacional de Catalunya he topat amb una sorpresa que m'ha descol·locat.

Cliqueu a sobre de la foto que acompanya al post i tindreu la mateixa sensació. El text en castellà ens diu que Guardans era fill de Reus, ciutat viver de personatge il·lustres com Delgado, Gaudí i Fortuny. M'ha estranyat que defineixin la capital del Baix Camp com un municipi on les persones famoses es planten (ciutat viver) i m'he quedat del tot preocupat al no conèixer un dels seus fills il·lustres, un tal Delgado. Us imagineu qui és? El General Prim !!!

La traducció feta per la màquina que deuen tenir ha estat feta literal i no s'han molestat a revisar el text. Prim és en Delgado i sort que la màquina no va traduir Gaudí com a "Disfrutar" perquè llavors tindríem dos reusencs famosos més. Considero que és del tot criticable que una universitat com la Internacional de Catalunya hagi deixat passar aquesta greu errada simplement per la passivitat en mirar-se el text traduït. A Reus no en tenim cap de Delgado il·lustre i que se sàpiga Prim no patia cap malaltia de trastorn alimentari. El proper dilluns faré arribar un correu a aquesta universitat tot sol·licitant que facin el canvi oportú i proposant-los que, a partir d'ara, quan es faci la traducció al castellà s'ho mirin una mica més. L'enllaç amb la pàgina esmentada és aquest.

Comentaris

Unknown ha dit…
Hola,
És greu, molt greu jajaja!
Em va de conya avui aquest post que has fet. El tema és ue s'acosta l'11 de setembre i encara no hem negociat quines finestres tinc, el balcó ja quda clar que és meu. Jo crec que podries fer un esforç i després de les actuacions diverses i vergonyoses de Ciudadanos, et podries estirar i deixar totes les finetres per a mi... ja em diràs alguna cosa!
Ja sé que tu ets un home del món peò també et deixo aquí el comentari que ha rebut bona part del món blocaire:

Davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre en els nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut
Oscar Ramírez ha dit…
Si el teu desig és omplir la casa d'estelades, et cedeixo les 16 finestres que tenim en stock (les he contat), el balcó, la porta del pàrquing de baix i la de dalt, la porta principal i la de ferro i la porta d'accés al jardí. Si en vols penjar una a la xemeneia i una altra a la parabòlica també tens permís però ull no et fotis de lloros que llavors, enlloc de tenir una estelada tindriem una estrellada. Com bé saps fa ben poc hem patit una pèrdua important, el tercer element de la nostra família, el hàmster. És una llàstima perquè haguéssis pogut penjar una estelada a la seva gàbia i ja saps que la bestiola no protestava mai. Tu mateixa, endavant amb la teva campanya companya!
Unknown ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit…
gràciesssssssssssssssssssssssss
s'havia que aquesta negociació arribaria a bon port, muakissssssss!
brutal, sublim, humà, còmic, trist, hilarant, ignorant, greu, patillero i fins i tot habitual en traduccions d'aquest caire. els traductors web han fet molt mal!!
Anònim ha dit…
oscar i mar

quina esteleda?
Oscar Ramírez ha dit…
Les coses sempre arriben a bon port quan hi ha la mar pel mig i fa un dia de sol per a prendre'l ben pres sobre una roca.
Oscar Ramírez ha dit…
Bones definicions, Illa, bones.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, crec que la Mar té al seu blog la que proposa descarregar però no em facis dir quina és perquè no ho sé.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS