TOT ARRIBA

En aquesta vida tot arriba i els abusos es paguen. Els metges han descobert un nou segment de població que han anomenat generació sorda. La formen tots aquells joves i adults que per culpa de l'ús abusiu de reproductora MP3 amb els que han escoltat i escolten música a gran volum, han quedat sords. No ho són com una tàpia, com en Beethoven o Van Gogh. Han perdut un 30 per cent de la seva capacitat d'audició i el pitjor del cas és que aquesta pèrdua és irreversible. Com sempre, ara que ja tenim el problema s'intentarà buscar la solució. La indústria musical incorporarà auto-limitadors de so a les noves generacions de reproductors. Un gran anunci que celebrem tot recordant a aquestes grans empreses que una part de la culpa en aquest problema, encara que sigui només una part, és seva.
El problema dels joves, en alguns casos són també persones adultes, que s'han fet malbé les orelles rau en tres eixos: han escoltat la música molt alta, han escoltat música massa estona seguida i, sobretot, no han escoltat els consells dels qui els deien que allò que feien els portaria conseqüències. Ara, els joves sords han d'escoltar la televisió a un volum més alt i els qui són al seu costat i no estan encara sords, també perdran una mica d'oïda. És el cercle viciós. Igual que existeix el fumador passiu, existirà el sord passiu. Aquesta mateixa generació de durs d'orella tindrà altres problemes perquè, conjuntament amb la generació que els ha seguit, és la generació de les consoles i els vídeo-jocs, de l'aïllament i l'autisme, de la pèrdua de valors tant importants com mirar la bellesa i escoltar el silenci, parlar i dialogar, aprendre per millorar. Hi ha de tot, és clar. I dins d'aquest tot hi són ells, els nens i joves que es passen el dia amb els ulls fixats en una petita pantalla vivint en mons de fantasia, guerres, copes d'Europa o ninos amb bigoti que salten i passen pantalles. Per als pares ha estat la solució. Mentre el nen juga no molesta. I el nen ha respòs al pare, mentre juga que no el molestin. I així s'ha establert aquest nou sistema de vida tant tribal on sobren les paraules quan es menja a taula perquè, de fet, quines paraules s'han de dir un nen i un pare que viuen en dos paratges diferents? Tant a prop de la taula i tant lluny al mateix temps.

Comentaris

Anònim ha dit…
Els teus lectors habituals ens hem quedat una mica estorats, garratibats i esmaperduts. Nanu, recupera la teva línia editorial o agafa't un mes de vacances. De bon rotllo!!
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, ja prenem nota.
Oscar Ramírez ha dit…
Lector compulsiu, m'has deixat bocabadat. Què vols dir amb això de línia editorial? Que jo sapiga no és cap diari digital això.
Bé, diga'm ens quins temes dels que parlo disfrutes més i cap problema, sincerament.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS