ELS RICS JA PODEN DORMIR TRANQUILS


Després de dies d'incertesa, els rics ja poden respirar tranquils. L'IBEX 35 ha aconseguit avui la pujada més gran de la seva història, un 10,65 per cent. La resta de borses europees també han incrementat el seu valor i els rics europeus també tornen a somriure. Hem de donar les gràcies al G7, el grup dels més poderosos, i als responsables polítics dels 15 països de l'euro que aquest cap de setmana s'han reunit amb caràcter d'urgència per posar fre a la situació. La solució ha estat la que ja sabíem tots, injectar diners i més diners a les entitats financeres, els bancs que al final d'any sempre presenten balanços amb guanys escandalosos i que ara encara seran més rics. El govern espanyol avalarà amb 100.000 milions de pessetes els deutes de la banca espanyola.

Mentre, el Santander ja ha anunciat que ara, en temps de crisi, ajudarà als altres bancs on hi té accions i en alguns casos els comprarà. L'executiu espanyol s'ha sumat al carro i, com França, Alemanya, Itàlia o el Regne Unit, donarà una empenta als més poderosos. Ho farà amb diners que ara no hi seran per als programes socials, pel finançament autonòmic, per primeres necessitats.

Als menys rics i als més pobres ens queden els disgustos: l'augment de la tarifa del gas, l'increment de l'IPC i la inflació, la cistella de la compra cada cop més cara i les oficines de l'atur cada cop més plenes. Però això són absurditats, queixes de la tropa en un país on mengen bé els banquers i els polítics gràcies a les penúries dels altres. Tranquils que hi haurà més motius per estar indignats. Ara que els ajuntaments aproven les ordenances pel proper any sabrem realment quins són sensibles amb els ciutadans congelant els impostos i quins tenen la barra d'incrementar-los com l'IPC per afrontar la despesa que suposen els seus sous vergonyosos i malaguanyats. La crisi té això, que cada dia quan et lleves comença un nou món, una nova vida.

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
pobres rics!
Albert ha dit…
vergonya de país, que permetem que amb els diners del govern , intervinguin els bancs....persalvar als grans empresaris i banquers, a mi també m'agradaria tenir una empresa la qual si fes fallida, intervingui l'estat.
Si pensem bé, i no som especuladors ni brockers, quina funció ens fan els bancs.....?¿?¿.
Per mi, està clar, que l'estat ha de protegir amb més desvalgut, i tindre unes garanties socials,pq ara amb aquesta injecció de diners, com sempre , hi haurà sectors que ho notaràn una forta devallada en la seva inversió, però aqui no passa res.... tot s'hi val
Anònim ha dit…
es vergonyos realment vergonyos!em costa comprendre com tu dius que certs bancs i caixes amb aquests beneficis esten a la runa?????
jo m'han recordo cuan abans els bancs no eran del tot privats...
les coses pot-ser eran mes clares i els beneficis per el pais.. on son ara aquests diners ??? Suiza? isles Caimans?? hi ha uns cuants privilegiats que s'han omplert les buxaques...Penso cada dia que passa que necessitem una mica de REVOLUCIÓ...
es la meva opinió
Christine
Oscar Ramírez ha dit…
mai millor dit, Jesús, pobres rics. Fina ironia la teva.
Oscar Ramírez ha dit…
Albert, aquests sectors que notaran la davallada que comentes acabaran enfonsats a la misèria i el govern no els injectarà cap euro. Aquí només s'ajuda als rics perquè ells pemsen que els pobres són majoria i si en cauen uns quants no passa res. El problema és que avui en dia hi ha tants rics com pobres i la cosa va en augment gràcies a aquestes decisions polítiques.
Oscar Ramírez ha dit…
Christine, el que encara és més vergonyós és que certs banquers de bancs ja reflotats pel seu govern (Fortis) es gastin 150.000 euros en un sopar per a 50 persones (a 3.000 euros el cobert) per a celebrar el seu reflotament. Jo també crec que caldria una mica de revolució, un amotinament del poble. El problema és que els rics seguirien tancats a les seves cases, els banquers als seus bancs i els qui ens amotinessim rebriem més cops que un ruc. Ja s'han fet el món a la seva mida. Un petonàs Christine!
el Tomi ha dit…
Hola Oscar:
Te escribo, en principio, para pedirte disculpas por haber demorado mi contestación a tu mensaje, he estado con los trámites de renovación de mi tarjeta de residencia justo en medio del terremoto bursátil. Finalmente logré cumplir con prolijidad todos los requisitos y mantuve mi cabeza en un sitio bastante cercano la ubicación original.
O key, Muchas gracias a vos tu caballerosidad y por tus palabras. Si sabés de algún medio de prensa que necesite un caricaturista, ilustrador y demás yerbas avisame. Por lo demás, podés usar los dibujos que quieras para tu excelente blog, por el que ya pasaré nuevamente. Un abrazo, cómplice.
el Tomi
Oscar Ramírez ha dit…
El Tomi, muchas gracias a ti por tu disposición y colaboración. Seguro que te pediré más fotos. Estoy contento que hayas superado los tramites que comentas y que mantengas la cabeza en su sitio. Un abrazo muy fuerte.

P.D: Si me entero de alguna cosa de curro, te lo digo rapidamente.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS