02 de desembre 2008


Els polítics tenen una capacitat de superar-se única ja sigui per les seves virtuts o pels defectes traduïts, en el cas d'avui, en el desconeixement. El programa Caiga quien Caiga (La Sexta, dilluns a la nit) ha iniciat un espai que té com a protagonistes els diputats al Congrés ja siguin simples diputats o també ministres. Una reportera del programa es desplaça a aquesta cambra amb la premsa del dia sota el braç i els pregunta sobre notícies d'actualitat. Són sempre preguntes fàcils per a unes persones que, per per ocupar el càrrec que ocupen, haurien d'estar molt més preparats que la resta de mortals. El cas és que "sus señorias" fan riure o, millor dit, plorar. La reportera de CQC pregunta a un diputat quina és la capital d'Euskadi i el diputat no ho sap. Pregunta a quatre o cinc diputats què és el CO2 i la millora resposta és la d'un parlamentari socialista que respon "es algo para evitar lo del medio ambiente". Josep Sánchez Llibre (CiU) diu que el president de Cuba és Fidel Castro, Sixto González (PP) no sap on cau Guantánamo, el Ministre Celestino Corbacho diu que "los nombres en chino son dificiles de recordar" perquè no sap respondre com es diu el president de la Xina i Leire Pajin (PSOE) afirma que l'actual president de Rússia és en Vladimir Putin. A la pregunta: quin és el sou mínim interprofessional actual, cap dels diputats consultats sap la resposta ni s'atreveix a dir una xifra.
L'espai de CQC posa de manifest allò que sempre diem, tenim el que tenim perquè així ho hem triat. I al final tenim uns polítics amb un nivell cultural més baix que una pedra. Particularment crec que aquest espai té molta utilitat però el contingut et fa sentir malament quan veus que tu, a casa mirant la tele, saps les respostes mentre ells, dirigint un país amb un sou moltes vegades més alt que el salari mínim, són on són. N'hi ha per plorar de pena. Us deixo amb la primera entrega d'aquest espai tot esperant que aguanteu fins el final sans i estalvis.


13 Responses so far.

 1. simplement penso que totes aquestes qüestions no els interessen, i que tenen el cap en un altre lloc. Massa sovint viuen dalt d'un núvol.

 2. Txarli says:

  Pot ser si els ofereixen un grapat de bitllets de 500€, s'esforcen una mica més i pot ser que fins i tot n'encerten alguna.
  Molt bona la idea de CQC de mostrar-nos a qui votem ja que realment quan escollim una papereta no coneixem qui són els qui la representen, simplement votem unes sigles...pot ser ja és hora d'anar canviant el sistema de votacions i elegir la persona, independentment de la seva posició a la llista o de les sigles que representa.

 3. es pensen deus de l'ignorancia
  mare meva quins país !!!

 4. Jesús, potser tens raó i viuen als núvols però cobren a la terra o sigui que hi baixin de nou i es posin les piles.

 5. Txarli, encara més billets de 500 euros per a ells? jajaja que bromista ets. Sobre el sistema de votació, estic molt d'acord amb la teva proposta. Hauria de ser així.

 6. Té la Mà Maria, dons els que es pensen deus de l'ignorància acaben sent zeros a l'esquerre. Comtu bé dius, quin país!!!

 7. Esther says:

  CQC és un format, que en el seu dia va ser innovador, deixant al descobert les vergonyes de la classe política. I encara ho és d'innovador, però li han sortit molts imitadors. Em recorda a aquelles declaracions que diuen que va fer Esperanza Aguirre, quan era ministra de Cultura, parlant de "Sara Mago". Què hi farem amb aquesta colla del vídeo...

 8. No sé que hi farem Esther. El què si sé és que més val que fem un pensament i que ells també el facin.

 9. Apa Noi says:

  oscar
  els que ploren som el que fem cua per apuntarnos a l´atur, ya som 3 milions.
  els que riuent, son ells, aquest mes paga doble, i un munt de paquests de tota mena a la seva casa.

  pd recordaS, PLENO EMPLEO

  PER QUI?

  SI PASAS POR MI BLOC, ACIERTA LA PREGUNTA

  SALUT

 10. Ara mateix passo pel blog Apa Noi.

 11. mossèn says:

  quin personal !!! ... salut

 12. nike dunk says:

  i think the archive you wirte is very good, but i think it will be better if you can say more..hehe,love your blog,,,

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -