LES DUES CARES DE LES CIUTATS


Amb els anys m'estic tornant molt observador. Cada cop m'agraden menys els centres de les ciutats, plens de gent, i passejo millor pels carrers secundaris, per aquelles zones poc transitades, de segona categoria per als polítics. Afirmo això en base a allò que veuen els meus ulls i olora el meu nas. Els ajuntaments han fet grans esforços per deixar en unes condicions optimes les places i carrers centrals del municipi perquè saben que és la zona on hi ha els principals comerços i on s'hi mouen nou de cada deu ciutadans.
L'altra cara de la moneda són els petits carrers i carrerons que són darrere dels principals, els barris si parlem de ciutats més grans o, en cas de municipis costaners, les urbanitzacions. Com visc a Cambrils em centraré en aquest municipi però deixo clar que el missatge es pot extrapolar a qualsevol altre ciutat o poble mitjà. La foto que enceta el post és de postal, ensenya el Cambrils que veuen els turistes. Equival, extrapolant el tema, a la zona Rambla Nova-Rambla Vella-Plaça de la Font de Tarragona o al Tomb de Ravals de Reus. Però ara mireu aquestes dues fotos:



També són de Cambrils. Estan fetes a dues urbanitzacions. A la de la dreta fins i tot li tinc estima perquè la vaig fer fa dos anys i ara, els pedaços de ciment ja no hi són. Amb el temps han anat desfent-se i al seu lloc hi han quedat els corresponent bonys que provoquen punxades de pneumàtic, desgast excessiu dels amortidors dels cotxes o les caigudes dels ciclomotors. És la perifèria i viure a les zones secundaries té aquestes cosetes. Per als ajuntaments primer és la bona imatge que es doni als de fora i, en segon lloc, la solució als problemes ciutadans. Si aneu a barris com Torreforta o La Granja de Tarragona o volteu pels carrers propers a la Prioral de Sant Pere o el barri Sol i Vista de Reus, trobareu casos similars als que comento en aquest post. Si en trobeu, deixeu aquí les vostres aportacions.

Comentaris

Agnès Setrill. ha dit…
A Reus, si passejo pels carrers de 2ona, com dius tu, no puc mirar més que a terra, per no xafar una merda de gos,( vull dir la caca! que jo contra els gossos no hi tinc res. Pobres! )
Això si, els jardiners fan molt bé la feina.
Agnès Setrill. ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Agnès Setrill. ha dit…
És nota molt als barris on no son votats els que manen, o que son minoria. Jo també ho he observat.
Oscar Ramírez ha dit…
Agnès, es nota a totes les ciutats i és el que més em molesta. Saben on hi ha el gruix dels vots i defensen aquestes zones per donar pel sac a la resta.
Jaume Soler ha dit…
Ja era hora que sortis aquest tema. Jo tinc un pis llogat a Torreforta i creu-me que el barri està deixat de la mpa de Déu. Torreforta i la resta de barris fan pena i quan vas al centre tot canvia. Sort que manen els socialistes perquè les eleccions les guanyen als barris i ara els tenen desprotegits.
Oscar Ramírez ha dit…
Jaume, sort d'això que comentes. És cert que el PSC guanya les eleccions als barris perquè al centre de Tarragona arrassa CiU. Per això és curiós, em fa riure molt, que no cuidin als qui els han posat al govern. Bé, ja s'ho faran. Tal faràs, tal trobaràs.
Anònim ha dit…
Cambrils es precioso pero solo el centro. Los barrios de periferia y las calles del casco urbano estan llenas de baches, sucias y sin vigilancia policial. Que manden otros que tengan más ganas que los de ahora.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, estoy de acuerdo en la primera parte del comentario. Bastantes zonas de las urbanizaciones estan completamente abandonadas y llenas de baches. Lo de los controles policiales para la seguridad de los vecinos es una utopia. Solo existen cuando hay varios robos y lo publica la prensa. El resto del año los controles son para tocar los "..." y vacilar a los ciudadanos.
Sobre lo que comentas de "que manden otros que tengan más ganas", añado lo siguiente: que manden otros y nada más. De ganas, a partir del segundo mandato, nadie pone. En el caso de Cambrils, ni en el primero.
Anònim ha dit…
Contestes aquest anonim en castellà, quan ha demostrat que és prou llest, entén la teva llengua.
És per amabilitat?
O per ofendre'l,o per donar-te el gust de donar a entendre que domines la seva...ai, ai, aiiii.

Pep.
Oscar Ramírez ha dit…
Pep, no et confonguis. Mai he fet cap escrit que denoti el meu catalanisme ni res semblant. Les coses les faig perquè vull i per a mi, parlar i escriure en castellà és tan senzill i agradable com fer-ho en català. No en tic cap de problema.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS