SI AL FONS, NO A LES FORMES


Les protestes dels pagesos sempre m'han semblat molt justes. Demanar una rebaixa del preu del gasoil és just, demanar que l'avellana de Reus sigui més cara que la turca i exigir que la turca no arribi al nostre país, també és de justícia.
Encara és més just que les protestes vinguin pels preus dels productes de la terra. A un pagès li paguen 0,30 cèntims d'euro per un quilo de tomàquets i el mateix quilo es ven al consumidor a 1,41 euros. La síndria els hi compren a 12 cèntims el quilo i ens la venen a nosaltres a 66 cèntims, sis vegades més cara. Els pagesos reben 37 cèntims per un quilo de préssecs que es vendrà a 1,59 euros al mercat. I així passa amb molts productes. El cas més insultant és el de les ametlles: els pagesos reben 0,60 cèntims per un quilo i els barcelonins poden arribar a pagar 17 euros pel mateix quilo.
Vist el robatori al qual són sotmesos els agricultors, pagesos i homes del camp, no és estrany veure tractorades com les que ahir va recórrer diferents punts de la ciutat de Tarragona. El que no entenc, i aquí divergeixo en les formes de protesta utilitzades, és que calgui llençar quilos i quilos de fruita bona per dur a terme la protesta. No és comprensible si tenim en compte que hi ha molta gent que passa gana, que estem de crisi i que, senzillament i així m'ho van ensenyar de petit, el menjar no es llença.
Protestar és licit i molt sa però cal ajustar-se a unes formes que no siguin molestes. Ja sabem que la fruita que van llençar els pagesos era la seva fruita però, com deia abans, era menjar i amb el menjar no s'hi juga.
Per acabar cal demanar als qui manen allò que no tenen, seny. Entre els uns i els altres estan acabant amb la pagesia. Tants eurodiputats, diputats, senadors, consellers, regidors i alcaldes per no res. Passen els anys i anem enrere com els crancs. Que s'ho facin mirar tots plegats.

Comentaris

mossèn ha dit…
un servidor s'ajupiria per recollir-ho !!! ... collons, els productes de la terra com arriben a ser bons !!! ... salut
Anònim ha dit…
Totalment d´acord. El poc que ens queda, oblidat.
Oscar Ramírez ha dit…
Mossè, ja seriem dos a ajupar-nos a recollir. Però si no es llencés, no caldria ajupir-se. Salut!
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, segueix sent una pena que allò que tenim passi a l'oblit. Com deia al post, la culpa és de tots els "politikutxos" que ens volen governar i no importa el color.
Jesús M. Tibau ha dit…
cal entendre que realment n'estan molt farts, amb raó
AnimalUno ha dit…
Como en el 85
Oscar Ramírez ha dit…
Jesús, sóc elo primer en entendre'ls i estic al seu costat però hi ha altres formes de protesta.
Oscar Ramírez ha dit…
AnimalUno, podria ser.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS