TARRAGONA 2017: 17 MOTIUS PER DIR NO

Sobre dos quarts d'onze es sabrà si Tarragona acollirà o no els Jocs del Mediterrani 2017. Mantinc que si que els guanyarà perquè de les cinc candidates tres han plegat pel camí i arriben a la final Tarragona i Alexandria (Egipte) on hi ha conflicte armat i encara menys euros que al nostre país.
Jo tinc 17 motius per dir no als Jocs.

1. Ara, en temps de crisi, no toca gastar-se 130 milions en instal·lacions esportives noves o en la reforma de les actuals.
2. Tampoc toca gastar-se 100 milions d'euros més en la construcció de la Vila Olímpica per a 5.000 atletes que seran a la ciutat únicament 15 díes.
3. I encara menys gastar-se uns altres 57 milions en l'organització i despeses varies mentre duren els Jocs.
4. La darrera edició dels Jocs, feta a Pescara (Itàlia), va ser un fracàs. Cap televisió va voler adquirir els drets per emetre aquest esdeveniment i al final va ser l'estatal, la RAI, qui va fer la cobertura obligada.
5. A les proves esportives dels Jocs de Pescara no hi ha anava ni Déu. Al Youtube hi ha vídeos que ho demostren: estadis buits, completament buits.
6. Diuen que els pisos de la Vila Olimpica seran destinats, un cop acabats els Jocs, a habitatge social. I què fem amb els milers de pisos buits que hi ha ara a la ciutat?
7. Calia que anessin a Mersin (Turquia), on avui es decideix qui guanya, una representació tarragonina de 50 persones?
8. Els representants de l'oposició que hi pintan allí? Viatge gratis? Quin morro!
9. Durant els darrers anys, en el procès seguit per arribar fins aquí, hi ha hagut moltes pressumptes irregularitats. Tothom, quasi bé tothom, ha callat.
10. Els 287 milions d'euros que costaran els Jocs si arriben a Tarragona els pagaran l'Ajuntament de Tarragona (20%), Generalitat (40%) i Govern espanyol (40%). D'on coi treuran la pasta?
11. Si tenen la pasta per fer aquesta inversió, perquè fan tantes retallades socials? I no és cap demagogia dir-ho.
12. No val la pena que abans de gastar-se els euros amb aquest esdeveniment, l'Ajuntament de Tarragona pagui el què deu als proveïdors, petites empreses ofegades pe deutes com aquests?
13. Què aportarà a la ciutat la realització dels Jocs? Diuen que 1.000 milions de benefici econòmic que és la mateixa quantitat guanyada quan es van fer a Almeria el 2004. Però en aquella època hi havia bonança i ara hi ha crisi. Com s'atreveixen a especular d'aquesta manera?
14. Els 7.000 llocs de treball que diuen que donaran els jocs els propers sis anys (construcció i serveis) són reals?
15. Quin tipus de treball es donarà? en precari?
16. És trist saber que estem ofegats i ser tossuts i no plegar a temps per evitar el dispendi que es farà. Grècia va plegar, a Croàcia li van negar l'aval econòmic i Tripoli ha abandonat la cursa per motius polítics. Haviem de seguir?
17. Per acabar, hi ha una gran part de la ciutat que encara no sap ni què són aquests jocs i una altra part que ho sap i pensa com jo.

Per tot això, motius suficient, dic NO ALS JOCS DEL MEDITERRANI 2017

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA