ELS ESCRIPTORS EBRENCS

L'amic, escriptor i gran blocaire Jesús Tibau m'ha fet arribar via e-mail tot un seguit de temes que són molt interessants i dels quals n'aniré parlant a partir d'ara. Em pregunta si els escriptors del sud són ben vistos o, senzillament, si són vistos a la resta de Catalunya.

Jesús jo crec que no. que els escriptors ebrencs no gaudiu del reconeixement que us toca ni de bon tros. Barcelona és el melic de Catalunya en molts àmbits i també en el literari. Es donen a conèixer els autors de la capital, es fan grans reportatges del Sant Jordi a les rambles i es passa de puntetes per la resta de ciutats del territori o, en el cas de les Terres de l'Ebre, ni s'hi passa.

Ja teniu prou dificultats territorials i administratives (més tard en parlaré) o sigui que no cal posar més pedres al camí. Ara bé la mare del problema, què fem? com solucionem aquest dèficit, aquest greuge?

Passi el que passi les editorials centren els seus esforços amb les grans figures mediàtiques i no es molesten a buscar nous valors. Creure en un producte ja consolidat a base de morterades de diners gastades en publicitat és més fàcil que apostar per nous valors. Jo crec, sincerament, que les Terres de l'Ebre tenen, com altres parts del nostre territori, grans autors. Falta potenciar-ho però això ho veig, de moment, molt complicat. En tot cas, amic Jesús, no hem de perdre mai la capacitat de sorprendre'ns a nosaltres mateixos i no hem de permetre que, per més passius que siguin al nord, es perdi l'art del bon escriure que teniu, tenim, al sud. Salut !

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
no perdrem mai la tossuderia en continuar escrivint
cantireta ha dit…
Seguiu sent tossuts, "quien la sigue la consigue"!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS