LA FOTO MÉS ANTIGA DE PARÍS



S’acaba de descobrir una cosa molt bonica i interessant. La foto més antiga que es conserva de París, feta per Loius Daguerre l’any 1839, evidencia que és la ciutat de la llum perquè es veuen les seves teulades que, si heu estat a la capital francesa, són inconfusibles. 

En aquella època no es feien pas fotos de persones i les imatges es limitaven a mostrar el paisatge de les ciutats. Aquesta primera foto de París, es va fer des de la Place de la République. 

Hi ha un fet curiós en les fotos d’aquells anys i és el temps d’exposició a la que s’havien de sotmetre per les tècniques del moment, uns deu minuts, i que dificultaven que sortís cap persona. La màgia d’aquesta foto doncs és que, mirant amb atenció, s’hi veuen dues persones. 

Si mireu la imatge que obre el text no les veureu. Però si ara observeu la que teniu al final del text, que és un detall ampliat de la mateixa imatge, veureu a un enllustrador de sabates i al seu client. Surten a la part de baix a l’esquerra. Com van estar tant temps en la mateixa posició, els deu minuts d’exposició de la foto que us deia abans, ells si que van sortir a la foto. 

No deixa de ser curiós, interessant i bell. Ells dos, enllustrador i client, són els dos primers humans fotografiats a la historia.  

   

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA