ADÉU A SIDNEY POLLACK

Ens ha deixat un dels grans del cinema. Ha mort als 73 anys i víctima d'un càncer diagnosticat ara fa deu mesos el director, productor i actor nord-americà Sidney Pollack. Per a mi, Pollack ha estat un dels principals directors de les emocions, totes les que m'ha provocat en moltes de les seves pel·lícules. La més popular és sens dubte Memorias de África amb el Robert Redford i la Meryl Streep i que va guanyar un Oscar però la llista d'obres seves que m'apassionen és llarga. Danzad, danzad malditos (1969), Jeremiah Johnson (1972), Tal como éramos (1973), Tootsie (1982), Habana (1990), La tapadera (1993), Sabrina y sus amores (1995) o La Intérprete (2005) em semblen grans pel·lícules de Pollack a qui hem vist fent d'actor a altres creacions del setè art majestuoses com Eyes Wide Shut al costat de Tom Cruise i Nicole Kidman i amb la direcció del ja desaparegut Stanley Kubrick. Teniu un resum de la seva llarga trajectòria en aquest enllaç.
Al llarg de la seva carrera va guanyar únicament un Oscar de Hollywood per Memorias de África però passarà a la història com un dels més grans. Acompanyo aquest post amb un fragment d'aquesta pel·lícula amb en Robert Redford i la Meryl Streep colossals.Fer cinema és sempre complicat i fer-ne art de manera constant ja és cosa de mestres.

Comentaris

*MaRiA* ha dit…
Hi ha pel·lícules que a mí em queden molt lluny, però que són tan mítiques que no es poden deixar de veure, com 'Memorias de África'. La mort de Pollack deixarà penjada en la història del cinema perquè, un nen nascut el dia de la seva mort, també veurà aquests clàssics algun cop a la seva vida. N'hi ha que són imprescindibles!
Anònim ha dit…
Va ser un gran director tot i no rebre els premis que es mereixia.
Oscar Ramírez ha dit…
Mai havia pensat en aquest punt que comentes i realment tens molts raó. Hi ha pel·lícules que quedaran per la posteritat i les veuran els nostres nets. A la llista de clàssics n'hi haura alguna d'en Pollack, segur.

Peter, és cert. Va estar nominat a l'Oscar diverses vegades i només va rebre una estatueta. Hi ha altres casos que també clamen al cel. Hollywood és així.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS